Neke namirnice bogate proteinima donijeti će vašem organizmu potrebne hranjive tvari, bez povećanja razine šećera u krvi, a tijelo će samo od sebe nastaviti sagorjevati kalorije.

Evo što sve bez straha možete jesti prije spavanja:

Bobice voća
Najbolja večernja zakuska za one koji žude za slatkim, bez straha od dodatnih masnih naslaga. Bobice sadrže vlakna koja su neophodna kod mršavljenja, a probava i osjećaj sitosti traju dulje. Maline, kupine i borovnice imaju najviši sadržaj vlakana od svih bobica.

Jogurt s malo masnoća
Kalcij se smatra jednim od najboljih minerala koji se bore protiv masti, a jogurt je odličan izvor kalcija. Za večernji obrok odaberite jogurt bez šećera i masti.

Bademi
Ako se ne pretjera i ne pojede cijela vrećica badema, i oni mogu biti uvršteni na popis dozvoljenih namirnica u kasnim satima. Bademi sadrže proteine, vlakna i omega-3 masne kiseline. Šačica badema je dovoljna da zadovolji potrebu za slatkim. Kombinacija vlakana i proteina će stimulirati metabolizam, kako bi se učinkovitije sagorijevale masti i kalorije.

Puretina
Ona sadrži aminokiselinu pod nazivom leucin, koji igra važnu ulogu u zaštiti mišića od gubitka težine, prisiljavajući tijelo da traži energiju u masnim naslagama. Osim toga, puretina je bogata proteinima koji će vas čuvati od gladi kad se probudite. Uf, taj osjećaj…

Avokado
Avokado je dobar izvor vlakana i zbog toga ulazi na popis plemenitih večernjih grickalica. Sadrži, međutim, i mononezasićene masti koje treba konzumirati u umjerenim količinama, tako da bi avokado ipak trebao biti samo povremeni snack.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju