1. Započnite dan s toplom vodom s limunom.
Šalica tople vode sa iscijeđenim sokom od limuna budi probavni sustav i metabolizam.

2. Izbjegavajte ujutro jesti mliječne proizvode
Mnogi ljudi osjećaju veliku nelagodu nakon što konzumiraju mliječne proizvode. Ako ste i vi jedni od njih, pokušajte ih zamijeniti s ne pretjerano teškim sendvičem ili voćem. Banane su, recimo, super zdrave za doručak.

3. Jedite sporije
Ako jedete u hodu ili brzo žvačete hranu, zrak zarobljen u probavnom sustavu stvara nadutost. Dakle, jedite polako i uživajte u okusu hrane.

4. Pijte više vode
Već i sami jako dobro znate da voda pomaže eliminirati toksine i višak soli iz tijela. Detoksikacija vašeg probavnog sustava poboljšava probavu i osjećat ćete se puno bolje.

5. Ne žvačite žvakaće
Ako se želite osloboditi osjećaja nadutosti, izbjegavajte žvakaće gume. Osim što gutate zrak, žvakaće sadrže puno šećera i nikako nisu saveznik ravnog trbuha.

6. Jedite kvinoju (Quinoa)
Ova biljka sadrži vlakana i kalij, vrlo važne za ravan trbuh i dobru probavu. Napravite salatu od kupusa, kelja, kvinoje i jagodičastog voća, i osjećat ćete se izvrsno do ručka i dalje.

7. Nemojte pretjerivati u hrani
Jedan od razloga zbog kojih se osjećate naduto je prejedanje. Jedite samo kada ste gladni i naprosto prestanite kada ste siti. Ali odmah, i nema vraćanja za stol!

8. Jedite grickalice koje sadrže vlakna
Između obroka jedite vlaknima bogate grickalice koje će vam poboljšati probavu. Idealne su one koje sadrže avokado, kruške i maline.

9. Pijte čaj za probavu
Čaj s đumbirom, limetom, metvicom ili cimetom smiruje želudac i poboljšava probavu. Pijte ga nakon večere i osigurajte si mirnu i ugodnu noć.

10. Idite spavati na vrijeme
San regulira metabolizam, a to je vrlo važno i za zdravlje i za figuru. Snom pomažete tijelu da funkcionira u punom kapacitetu.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju