Varaždinska županija

U trendu Kviz općeg znanja - 1 Hrana za mozak Kviz općeg znanja: 15 pitanja koja će pravi kvizaši smazati za doručak Tikvice ne morate pržiti u dubokom ulju da bi bile ukusne Korak po korak Kako ispeći fine tikvice na tavi bez puno ulja, a da ne ispadnu gnjecave? Složenac od naribanih tikvica Najlakši recept Izvana hrskav, a iznutra mekan i sočan: Naribajte tikvice i napravite ovaj neodoljivi ljetni složenac

je ponovno domaćin, a Zagrebačka županija novi sudionik Izložbe bučinog ulja. Nastavlja se s osnovnim ciljevima izložbe - popularizacija i prezentacija bučinog ulja, te sustavno i trajno podizanje svijesti kako proizvođača, tako i potrošača o važnosti zdrave prehrane i domaće proizvodnje.

U počecima, bučine koštice su služile kao hrana stoci, te se je tek samo mali dio prerađivao u ulje primitivnim tiještenjem bez zagrijavanja. Danas su tehnologije uznapredovale, a bučino je ulje postalo neizostavni dio u pripremi različitih gastronomskih jela i delicija.

Kako je Izložba bučinog ulja poprimila tradicionalni karakter, te sa svojim kontinuiranim održavanjem postaje regionalno prepoznatljiva i doprinosi poboljšanju kvalitete proizvodnje bučinog ulja i povećanju konzumacije ovog gastronomskog dragulja,