Varaždinska županija

U trendu Faširanci od mljevenog mesa i tikvica Puni okusa Faširanci od mljevenog mesa i tikvica: Toliko su sočni da ćete ih htjeti jesti cijelo ljeto Tjestenina u umaku od vrhnja s piletinom Tjedni jelovnik 7 laganih i finih jela za svaki dan ovoga tjedna za koje vam ne treba puno vremena ni truda Košarice od jaja i tikvica Ispecite u pećnici Košarice od jaja i tikvica koje možete jesti za doručak, ručak i večeru

je ponovno domaćin, a Zagrebačka županija novi sudionik Izložbe bučinog ulja. Nastavlja se s osnovnim ciljevima izložbe - popularizacija i prezentacija bučinog ulja, te sustavno i trajno podizanje svijesti kako proizvođača, tako i potrošača o važnosti zdrave prehrane i domaće proizvodnje.

U počecima, bučine koštice su služile kao hrana stoci, te se je tek samo mali dio prerađivao u ulje primitivnim tiještenjem bez zagrijavanja. Danas su tehnologije uznapredovale, a bučino je ulje postalo neizostavni dio u pripremi različitih gastronomskih jela i delicija.

Kako je Izložba bučinog ulja poprimila tradicionalni karakter, te sa svojim kontinuiranim održavanjem postaje regionalno prepoznatljiva i doprinosi poboljšanju kvalitete proizvodnje bučinog ulja i povećanju konzumacije ovog gastronomskog dragulja,