Varaždinska županija

je ponovno domaćin, a Zagrebačka županija novi sudionik Izložbe bučinog ulja. Nastavlja se s osnovnim ciljevima izložbe - popularizacija i prezentacija bučinog ulja, te sustavno i trajno podizanje svijesti kako proizvođača, tako i potrošača o važnosti zdrave prehrane i domaće proizvodnje.

U počecima, bučine koštice su služile kao hrana stoci, te se je tek samo mali dio prerađivao u ulje primitivnim tiještenjem bez zagrijavanja. Danas su tehnologije uznapredovale, a bučino je ulje postalo neizostavni dio u pripremi različitih gastronomskih jela i delicija.

Kako je Izložba bučinog ulja poprimila tradicionalni karakter, te sa svojim kontinuiranim održavanjem postaje regionalno prepoznatljiva i doprinosi poboljšanju kvalitete proizvodnje bučinog ulja i povećanju konzumacije ovog gastronomskog dragulja,


 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju