Pan Bagnat (sendvič sa salatom od tune)
Jedino što je ovdje komplicirano je nabaviti neke sastojke poput srca artičoke, ali kad prikupite sve potrebno, preostaje vam samo rezanje. Treba vam francuski baguette, češanj češnjaka, bosiljak, tuna, masline, jedna tanko narezana crvena paprika, sitno sjeckani luk, peršin, srce artičoke, svježi sok od limuna, maslinovo ulje, sol i svježe mljeveni crni papar. Sve navedene sastojke pomiješajte i napravite salatu kojom ćete puniti baguette.

Arnold Palmer Sandwich
Jedna polovica tuna, druga polovica salata od jaja. Genijalno!

Maslac od kikirikija, krastavci i banana

Pojašnjenje nepotrebno, zar ne? Totalno suludo!

Salata od tjestenine, graha, mahune i slanutka

Mnoštvo zabavnih oblika... U velikom loncu kipuće posoljene vode, kuhajte tjesteninu 3 minute manje od uputa na pakiranju. Dodajte mahune i kuhajte posljednje 3 minute. Ocijedite i isperite hladnom vodom. U srednje velikoj zdjeli pomiješajte senf, ocat, med i ulje. Dodajte tjesteninu, zeleni grah, slanutak, i celer. Začinite solju i paprom i promiješajte.

Kupus salata s celerom i tunom
Savršena kombinacija, pogotovo za one koji bi prije jeli zemlju nego žvakali sirov celer. Pecivo po vašem izboru!

Salata s tjesteninom, kozjim sirom i rukolom
U loncu kipuće, posoljene vode, kuhajte tjesteninu - al dente. Ocijedite i isperite hladnom vodom. U drugoj je zdjeli pomiješajte s grahom i kozjim sirom. Od ulja, octa, senfa, soli i papra napravite dressing. Prije posluživanja dodajte dressing, rukolu i luk.

Šunka i sir s croissantom
Ako su vam u blizini iole dobri kroasani, pretvorite ih u ukusan sendvič. Prerežite ih na pola i premažite senfom. Stavite red pršuta, red sira, krišku kruške i neku salatu (rukola). Zamotajte u plastičnu vrećicu i stavite u hladnjak da odstoji preko noći.

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju