Zašto bi roštilj bio samo ćevapi, pljeskavice, kobasice? Nemojte misliti da smo protiv 'plodova roštilja', ali roštilj može biti i zabavniji ako povremeno isprobate neki novi recept. Mi Vam predlažemo recept za koji smo sigurni da nećete napraviti samo jednom.

U trendu Faširanci od mljevenog mesa i tikvica Puni okusa Faširanci od mljevenog mesa i tikvica: Toliko su sočni da ćete ih htjeti jesti cijelo ljeto Tjestenina u umaku od vrhnja s piletinom Tjedni jelovnik 7 laganih i finih jela za svaki dan ovoga tjedna za koje vam ne treba puno vremena ni truda Košarice od jaja i tikvica Ispecite u pećnici Košarice od jaja i tikvica koje možete jesti za doručak, ručak i večeru

Za janjetinu:
½ šalice bijelog vina, ½ šalice maslinova ulja
6 češnja češnjaka
4 žličice krupne soli
4 žličice šećera
4 žličice senfa
1 žličica sušene majčine dušice
2 žličice mljevene paprike
½ žličice papra
1 kg janjećeg mesa narezanog na kockice

Za mrkvu:
2 žličice maslinova ulja
1 žličica limunova soka
prstohvat mljevenog korijendera, kima i cimeta
3 svežnja mlade mrkve
sol i papar
Za serviranje ražnjića:
½ šalice listića metvice
1 šalica fete sira u komadićima
2 žličice limunova soka
2 žličice maslinova ulja
krupna sol i papar

PRIPREMA:
Janjetina

Sve sastojke osim janjećeg mesa stavite u posudu i dobro promješajte. Dodajte janjetinu i ostavite da se marinira u hladnjaku najmanje četiri sata ili preko noći.

Mrkva

Začine pomješajte i ostavite sa strane. Mrkve narežite uzdužno i skuhajte u velikoj posudi kipuće vode 4-5 minuta i ocjedite.