TIJESTO

Sastojci:
- 1 kg glatkog brašna
- 50 g kvasca
- 200 g šećera
- 6 žumanjaka
- 150 g maslaca
- 2 - 3 žlice ruma
- prstohvat soli
- 500 ml mlijeka
- korica naranče/limuna

Priprema:
1. Kvasac ostavite da se diže u malo toplog mlijeka. Za to vrijeme dobro izmiksajte žumanjke sa šećerom, rumom i maslacem.

2. U smjesu s jajima tada dodajte brašno, koricu naranče i dignuti kvasac te, uz postupno dodavanje mlijeka, zamijesite meko tijesto. Mijesite ga neko vrijeme dok se ne naprave mjehurići i bude meko (otprilike kao za pizzu).Možda će vam trebati malo više mlijeka ili brašna, pripazite samo da tijesto ostane meko i ne gnjecavo (ali treba ostati ljepljivo).

3.Tijesto ostavite da se diže otprilike sat - dva (u toplom prostoru), dok se ne udvostruči u veličini. Nakon toga, podijelite tijesto na 8 ili 5 dijelova (ovisi koliko orehnjača/makovnjača želite) i oblikujte hljepčiće te ih opet ostavite da se dižu na toplom.

Još slatkih recepata potražite na ZADOVOLJNA.HR


Recepti su preuzeti s bloga Sweetheart (sweetheartsweets.blogspot.com)

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju