Zagreb i Ljubljana proteklih su dana bili regionalnim središtima organskih i biodinamičkih vina. U subotu, 30 studenog, u Ljubljani i nedjelju, 1. prosinca, u Zagrebu, održao se drugi Label Grand Karakterre festival te je okupio 72 vinara te proizvođača sakea i žestokih pića iz sedam europskih zemalja i Japana.



Obzirom na broj i profil izlagača, bio je to najveći festival organskih i biodinamičkih vina u Središnjoj i Istočnoj Europi. Dva su grada po prvi put ugostila neka od najvećih imena vinske scene u svijetu uopće te postali dosad najvećim susretom međunarodnih vinara u regiji uopće. U Zagrebu, gdje se festival održao u Hotelu Westin, te u Ljubljani, na Ljubljanskom Gradu, posjetitelji su imali priliku kušati više od 250 vina, destilata i sakea.

U danima nakon festivala, vinari su održali niz jedan na jedan susreta s vlasnicima restorana, sommelierima i drugim profesionalcima kako bi se upoznali s ovdašnjom gastro i eno scenom te kulturom stola. Do sljedećeg, trećeg Karakterrea, zahvaljujemo organizatorima na lijepoj priči i još boljim okusima - jedva čekamo reprizu!

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju