Kako prenosi Glas Istre, nepunih godinu dana od kada su pokrenuli Bujsku pivovaru d.o.o. koja proizvodi pivo San Servolo, braća Simon i Goran Grbac s bratićem Markom Biondićem malu su obiteljsku pivovaru u centru grada zamijenili novim pogonom i popratnim sadržajima.

San Servolo, nazvana prema zaštitniku Buja, pivo je sasvim posebnog, nepasteriziranog i nefiltriranog, u bocama refermentiranog piva od ječma, bavarskog hmelja, prirodne vode i kvasca. Za sada smo probali svijetlo i crveno, a tamno još nije stiglo do Zagreba. No, ovo što se nudi je uistinu sjajno, iako bi se o cijeni dalo itekako razgovarati...

Projekt Beer House investicija je u vrijednosti četiri milijuna kuna, koju su dijelom financirali iz bankarskog kredita, a dijelom iz vlastitih sredstava. Objekt se proteže na dva kata, u prizemlju se nalazi proizvodni i skladišni prostor pivovare, a na katu su pivnica, pub,  terasa kapaciteta 200 mjesta, trgovina s pivom i istarskim delicijama.

Marko Biondić je istaknuo da im je želja bila proizvesti prirodno, pivo, uz prirodne sastojke i tradicionalne metode te dvije vrste fermentacije: klasičnu pivsku - lager na nižim temperaturama i refermentaciju u boci na višim temperaturama. Beer House bit će otvoren svakodnevno, sa željom da upotpune turističku ponudu Istre nudeći gostima posjet proizvodnji piva i vrhunsku gastronomsku ponudu. Nova pivovara ima kapacitete 250 tisuća litara, odnosno 1000 litara piva dnevno. Nakon Buzeta, konačno i još jedno pivo u Istri, čestitamo u svakom slučaju!

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju