Martini
Najpoznatiji po tajnom agentu Jamesu Bondu i legendarnoj rečenici "Shaken, not stirred". Iako postoji više varijacija (kako bi ga se napravilo slađim) samo je jedna ona prava muška – s ginom, ukrašen običnom zelenom maslinom, bez ikakvih dodataka. Verzije s votkom, triple secom, ili sokom od kruške - ostavite za one s manje testosterona.

Manhattan
Iako Manhattan mnogi smatraju ženskim koktelom, najviše zbog serije Seks i grad, to je koktel koji odlično izgleda u rukama pravog muškarca, koji se pije sa samopouzdanjem pravog muškarca i koji je odlika pravog muškarca. Samo pravi muškarac može pretvoriti žensko piće u muški „napitak“, stoga idući put naručite ovaj koktel i budite pravi ponosan frajer!

Caipirinha
To je onaj brazilski nacionalni koktel iz naslova! Zadnjih godina Caipirinha bilježi strahovit porast popularnosti, a pravi se od cachace – likera koji nastaje od šećerne trske, šećera i limete. Koktel koji se dobije je strahovito zarazan i vrhunski afrodizijak!

Whiskey Sour
Johnny Depp je pravi muškarac, pa stoga i njegov omiljeni koktel mora biti takav! Whiskey Sour se miksa od bourbona, soka od limuna, šećera, a po želji se može dodati i bjelanjak! Sva pića na bazi whiskeya su popularna među muškarcima, a okus Whiskey soura će vas na prvu ostaviti bez teksta! Kao i ženu koja shvati da pijete sirov bjelanjak...

Old Fashioned
Nekada je dobro biti staromodan, pogotovo ako to uključuje i koktel Old Fashioned. Smrvljena kocka šećera se prelije prvo biterom, pa whiskeyem, a na kraju se doda i malo vode. Šećer, biter i whiskey prave zanimljivu prilično jaku kombinaciju okusa. Old Fashioned nije za svakoga, ali ako se smatrate pravim muškarcem - definitivno biste ga trebali barem probati!


Još puno sjajnih recenzija potražite na portalu Kult!

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju