Neko vrijeme nismo čuli za nju, a onda se vratila sa svojim sajtom, na kojem je uz prijašnje vještine, sada dodala još dvije nove - Amateur chef, i snimanje kamerom po turističkim i inim destinacijama svijeta. Kako je Tatjana jednostavno prototip punkufer.hr-a, morali smo je zamoliti za intervju!

Tatjana, koja ti je trenutna lokacija?
Trenutno sam u Londonu, odnosno tamo mi je ormar. Zadnjih 4 mjeseca sam u Coloradu, pripremam se za već tradicionalni odlazak u Vegas, a nakon toga postoje neki pregovori o preseljenju u New York.

Što radiš, od čega živiš?
Radim vec četvrtu godinu kao novinarka za CalvinAyre.com (bazirani na Filipinima), a nedavno sam počela raditi i za SKY TV u Londonu, kao voditeljica njihovih emisija o pokeru. Uz to dvaput godišnje radim kao osobni Chef za 12 igrača pokera.

Koliko si popularna, kod nas poker ne zalazi baš na lokalne televizije?
Pa kad me pitaš koliko sam popularna, onda sam očito jos uvijek na putu prema gore, hahaha! Nisam se bavila tom idejom, tko zna, možda sam super popularna u nekom malom gradu u Kini, a da to ni ne znam.

Otkud ideja za svoju stranicu i dijeljenje recepata?
Već godinama lurkam po raznim blogovima o hrani i putovanjima, pa sam i sama došla na ideju da podijelim svoja iskustva. U zadnjih 10 godina obišla sam preko 50 zemalja i mislim da bi bilo šteta ne pokazati prijateljima i obitelji gdje sam i što radim. Mic po mic, stvorila se i baza redovitih posjetitelja, tako da sad imam preko 18.000 followera koji redovito prate moje Tweetove, Instagram, Facebook i sve ostale društvene mreže povezane s mojim sajtom. Što se tiče recepata - objavljivala sam fotke hrane koju sam skuhala, što za sebe, a što za svoje klijente, i ljudi su me počeli tražiti da im pokažem kako se koje jelo sprema. Neke recepte ljubomorno čuvam, ali većinu rado dijelim.

Otkud ljubav prema kuhanju?
Ljubav prema kuhanju se pokazivala već u vrijeme Večere za 5, davne 2007., ali tad još nisam otkrila strast. Jednom prilikom, prije neke 4 godine, prijatelj iz Švedske me došao posjetiti u London za vrijeme EPT turnira. Obzirom da su turniri dugi, nekad i po 15 sati na dan, ja sam mu svaki dan pripremala ručak/večeru i davala mu Tupperware da to može ponijeti sa sobom. Nakon par dana ljudi su ga počeli ispitivati gdje je kupio hranu i davati mu komplimente o izgledu i okusu jela, jer je nekima dao da probaju. Kad se vratio doma, rekao je: "Znaš, ja bih ti bez problema platio da kuhaš za mene!". Mjesec-dva razmišljanja i našla sam prva dva klijenta - Eugenea Katchalova i Bertranda Grospelliera, dvojicu velikih gurmana iz svijeta pokera. Pozvala sam ih na degustaciju, i to je bilo prvi put da sam napravila večeru od 6 slijedova. Ostalo je povijest - za manje od mjesec dana imala sam 12 klijenata, a lista čekanja je imala oko 30 ljudi.

Blefiraš li za špaherom?
Blefiram i te kako! Znalo se dogoditi svašta, nije lako kuhati za 12 ljudi dva puta na dan i uvijek sve pogoditi. Sva sreća da postoji google i improvizacija, nekad je jelo počelo kao jedno, a završilo kao nešto potpuno drugačije.

Što možemo naučiti iz tvojih klipova s putovanja?
Za sad su moji klipovi još uvijek ili orjentirani na poker, pa možete naučiti jako puno o poker sceni, ili na hranu, pa možete naučiti puno o prehrani, kalorijama, zdravoj prehrani i pripremi namirnica, ali iz mojih fotki i opisa možete naučiti i dosta toga o fitnessu, lokalnim kulturama... Uvijek odgovaram na sve mailove koje mi ljudi posalju preko stranice tako da ako itko ikad ima pitanja o bilo čemu, slobodno se javite.

Koja ti je sljedeća destinacija?
Kao i svake godine, dva mjeseca ću provesti u Vegasu, ali čini mi se da ću ove godine tamo možda i mrvicu ranije, dakle već krajem ožujka. Nakon toga Hrvatska, natrag u USA i mjesec dana u Australiji. U studenom se nadam posjetu Južnoj Africi, ali do tada - tko živ, tko mrtav.

Što bi nam preporučila za nedjeljni ručak, što za snack nakon radnog dana?
Uh, ja sam svejed, preporučila bih svasta - od maminog ručka (goveđa juha, pire, umak od rajčice, govedina na lešo, zelena salata), do tradicionalnih skandinavskih, engleskih, talijanskih... Ono što mene drži fokusiranom je umjerenost i sport. Odrasla sam na teškoj hrani, kao i većina naših ljudi, i trebalo mi je dosta vremena da se priviknem na novi režim: odredila sam si jedan dan u tjednu kada jedem sve što hoću, a preko tjedna pazim na prehranu. I dalje pojedem i kruh i tjesteninu, i popijem vino i pivo, ali nakon toga udarim i sat - dva na biciklu. Skidanje kilograma i održavanje su vrlo jednostavna jednadžba. No, da se vratim na temu - snack?

Mojih top 5 bi bilo:

1. Zrnati sir s voćem (borovnice, jagode, maline, dinje)
2. Jabuka s maslacem od kikirikija (1 žlica)
3. Pola avokada sa sokom od limuna ili limete, posoljen i popapren i uz to jedno kuhano jaje
4. Humus i pita kruh od cjelovitog zrna ili štapići od mrkve umjesto kruha
5. Salata od tune s krekerima od cjelovitog zrna

Gdje ćemo te vidjeti u budućnosti?
U budućnosti se nadam da ćete me vidjeti na telki ispred špahera. Za sada tek na sajtu, ali za sve ima vremena!


www.twitter.com/tattytats
www.facebook.com/tatjana.pasalic
www.tatjanapasalic.com

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju