Tehnologija izrade je poprilično komplicirana jer se odvojeno narezuju i iskuhavaju loj i iznutrice da bi se zatim ocijeđene sirovine spojile u miješalici uz dodatak zobene krupice i smjese začina tajne recepture. Kada je nadjev gotov, puni se u prirodna goveđa crijeva, potom se formiraju kugle veličine dječje glave i pasteriziraju sat vremena na 110°C. Nakon toga, proizvod se zavija u foliju pod vakuumom i plasira na tržište. Zanimljivo je da jelo potječe od starih Rimljana.
Haggis je nešto kao ogromna debela kobasica samo umjesto mesa koriste se iznutrice ovce - jetra, srce i pluća. Izgled Haggisa nije bas privlačan niti otvara apetit ali okus i tekstura su jednostavno božanstveni! Tradicionalno se servira uz Neeps'n'Tatties (pire od krumpira i repe) ili uz Kailkenny (krumpir i kelj), a poslužuje se i u škotskim fast-food restoranima, duboko pržen i u tijestu. Kalorije? Bolje ne pitajte, ali kad ste u Rimu…