Sataraš je jelo koje se priprema od više vrsta mladog povrća, kojemu se dodaje određena količina žitarica, a uvijek služi kao prilog uz razne vrste mesa i kobasica, pečenih na masti ili žaru.

Ako nikada niste, a želite isprobati, u nastavku je jedan pravi domaći recept, koji će vam pomoći da pripremite najbolji sataraš, a svi znamo koji je najbolji put do ljubavi! Kroz želudac - s ljutim papričicama!

Sastojci: 2 dl ulja, 0,5 kg luka, 1 kg debelih paprika (babura), 1 kg zrelih rajčica, 2 male šalice riže, 3 žlice soli, 1-2 cijelih feferona, 2 žlice šećera, 1-2 dl vode za podlijevanje.

Rižu operite, malo prokuhajte i procijedite. U dugu posudu stavite ulje, ubacite izrezani luk i dvije žlice šećera te pirjajte na laganoj vatri. Kada luk dobije prozirnu boju, dodajte izrezanu crvenu i žutu papriku bez sjemenki i žilica (izrezanu po duljini). Sve dobro miješajte, i ne dajte da se primi za dno zdjele!

Rajčicu izrežite na četiri dijela, uklonite kožicu da vas ne iritira tijekom jela, i zajedno s prokuhanom rižom stavite na toplu smjesu od povrća koju ste upravo pripremili.

U sve to ubacite malo vode i sol, dobro promiješajte i pustite da lagano krčka. Ako volite moderne inačice sataraša, možete dodati i mlade tikvice izrezane na kolute, ili jedan patlidžan.

Ako ste se pravilno pridržavali ovog recepta, dobiti ćete pravi domaći sataraš koji je vrlo ukusan i mekan, baš poput variva.

Dobar tek

Jedite

PS. Ako nemate ništa drugo, čiste kuhane kobasice će biti odličan dodatak ovom prilogu.
 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju