Svi znamo da je konzumiranje pića na prazan želudac vrlo loša ideja. No rijetki znaju koju je hranu najbolje konzumirati kako bi spriječili posljedice prekomjernog uživanja u piću. Osim toga, ne treba zaboraviti i na vodu kako bi se smanjio rizik od dehidracije. 

Jogurt

Nevjerojatno, iako ga mnogi od nas i piju i ne doživljavaju kao jelo, jogurt je vrlo dobar odabir prije izlaska van. Kremast je i bogat svim potrebnim sastojcima, kao što su ugljikohidrati, proteini i masti.

Humus

Iako mnogi mesožderi rezervirano gledaju na humus, u kombinaciji s hrpom povrća (sirova mrkva, grašak, krastavci) vrlo je dobar u sprječavanju potencijalnog mamurluka. 

Poljska juha Žurek Hrana i piće Poljski lijek protiv mamurluka koji trebaju probati i oni koji ne piju alkohol

Losos

Hm, ima li ičega mesnog na ovoj listi? Alkohol iz vašeg tijela izvlači vitamin B12, a losos sadrži ogromne količine upravo tog vitamina. Nutricionisti se slažu da ovi vitamini imaju izuzetno pozitivan utjecaj na tijelo, poput djelovanja na pamćenje i poboljšanja opće neurološke funkcije.

Mlijeko

Prije nego što idete van, nalijte čašu mlijeka jer će taj kravlji dar čovječanstvu dobro djelovati na vaš organizam. Mlijeko je bogato kalijem, a bitno je napomenuti i da je 90 % njegova sastava voda, tako da ćete teže dehidrirati.

Špageti s kobasicama Hrana i piće Recept za mamuran dan: Brzinski špageti s kobasicama koji vraćaju volju za životom

Špageti

Alkohol u vašem tijelu mijenja razinu glikogena, brzog izvora energije pohranjenog u jetri. Tjestenina je bogata ugljikohidratima, koji pomažu da razina glikogena ostane na potrebnoj razini. Zato, napravite špagete, ali, naravno, nećete pogriješiti ni s nekom drugom tjesteninom.

Piletina

Hrana bogata proteinima u vašem organizmu će se više zadržati i duže ćete je probavljati. Sendvič od piletine sjajan je primjer mješavine proteine i ugljikohidrata, samo nemojte pretjerati s količinom mesa, jedan sendvič srednje veličine bit će sasvim dovoljan.

Piće Hrana i piće Najmanje štetno? Alkoholno piće koje ne izaziva žestoki mamurluk

Jaja

Ova čudesna hrana jedna je od najboljih namirnica za prevenciju mamurluka. To je ponajviše zbog esencijalnih aminokiselina koje sprječavaju alkohol u namjeri gospodarenjem vašim tijelom.

Hrana za zdravo srce: 5 namirnica koje čiste krvne žile Avokado Žitarice - 3 Češnjak - 5 +3 Češnjak

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju