Neki od nas znaju pretjerati večer prije, pa kako kaže stara poslovica, nakon "večeranja" vina sutra pijemo vodu. No voda, iako nas hidrira i pomaže nam, nije dovoljno da nas izvuče, ako smo baš zaglibili, već će nam svakako dobro doći i neka hrana. E pa, što jedu diljem svijeta, saznali smo na portalu Daily Mail, gdje su neki food-blogeri i kuhari otkrili svoja najbolja jela za suzbijanje mamurluka.

Ti hoeh koe (kolač od svinjske krvi), Tajvan

Ova autentična ulična hrana radi se od svinjske krvi i riže, zatim se dodaju začini, a sama hrana poslužuje se na štapiću. Prodaje se ujutro svježa, a pomaže kod mamurluka jer je bogata željezom. Iako u najmanju ruku zvuči zastrašujuće i na prvu ćete odmahnuti rukom, Tajvanci to itekako konzumiraju…

Menudo (tripice), Meksiko

Gulaš od tripica smatra se snažnim eliksirom protiv mamurluka. Papreni temeljac i mekane tripice sjajna su kombinacija te čine veličanstveni comfort food. Kako i među nama ima velikih ljubitelja tripica, ovo bismo svakako rado probali.

Prairie oyster, Engleska

Sastojci su: žumanjak jajeta, Tabasco, Worcester umak, rakija i ocat, a taj miks "pića" treba popiti u jednom gutljaju. U drugoj verziji sadrži samo sirovo jaje, crvenu papriku i Worcester. Bilo kako bilo, za obje verzije potrebna je hrabrost.

Špageti aglio e olio e pepperoncino, Italija

Ovo jednostavno i prefino jelo pravi je comfort food za sve Talijane. Špageti skuhani al dente preliveni kremastim umakom koji sadrži češnjak, papar i parmezan riješit će i probleme najtvrdokornijeg mamurluka.

Menudo Menudo (Foto: Getty Images)

Khao dtom (tajlandska juha od riže), Tajland

Sastoji se od riže kuhane na pari koja se krčka u blagom temeljcu začinjenom sojom i bijelim paprom a onda se u jelo dodaju češnjak, prah čilija, mladi luk i đumbir. Ovo jelo diže iz mrtvih.

Francesinha, Portugal

Jelo karakteristično baš za okolicu Porta zapravo je izuzetno bogat sendvič. U sendviču se nalaze kobasica i slanina, a na vrhu je srednje pečen biftek, preliven je topljenim sirom i na kraj uronjen u umak od paradajza i piva. Poslužuje se s krumpirićima. I da, ovo bome – zvuči sjajno.

Glava će vam biti zahvalna: 7 namirnica kojima ćete spriječiti mamurluk Losos pečen u foliji Piletina Omlet - 1 +0 Tjestenina alla carbonara

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju