Fini, u pećnici zapečeni njoki s keljom, kobasicama i puno sira zasitno su jelo koje se priprema vrlo jednostavno i gotovo je za samo pola sata.
Ovaj recept za zapečene njoke s keljom i kobasicama dobro će vam doći usred tjedna kada želite ukusan domaći obrok, a nemate vremena za nakuhavanje, ali i svaki put kada se zaželite rastopljenog sira.
Količina sastojaka iz recepta dovoljna je za 8 porcija.
Zapečeni njoki s keljom i kobasicama - sastojci:
- 3 žlice maslinovog ulja
- 1/2 čajne žličice mljevene ljute paprike
- 1 žlica sjemenki komorača
- 4 velika češnja češnjaka, sitno nasjeckana
- 800 g pelata iz konzerve
- 1 čajna žličica soli
- 1/4 čajne žličice crnog papra
- 2 čajne žličice sušenog origana
- 250 g listova kelja
- 225 g kobasice po izboru, kuhane i narezane na sitno
- 680 g njoka, nekuhanih
- 225 g polutvrde mozzarelle, narezane
- 70 g parmezana, naribanog
Zapečeni njoki s keljom i kobasicama - priprema_
- Zagrijte pećnicu na 175 stupnjeva. U gusanoj tavi ili drugoj posudi koja smije u pećnicu na srednje jakoj vatri na maslinovom ulju pirjajte češnjak s ljutom paprikom i sjemenkama komorača 2 do 3 minute.
- Dodajte rajčice, sol, papar i origano. Žlicom ugrubo izdrobite rajčice. Dodajte kelj i kuhajte na laganoj vatri oko 10 minuta dok ne omekša, a umak se malo ne zgusne. Maknite s vatre.
- Umiješajte kobasice i njoke. Po vrhu rasporedite komadiće mozzarelle i pospite parmezanom.
- Pecite 20 minuta, dok se sir ne otopi i na rubovima malo ne zapeče.
Tražite li još recepata, zavirite ovdje, a želite li poboljšati svoje kulinarske vještine, pridružite se našoj Školi kuhanja.
Kako rezati povrće poput profesionalnog kuhara? Tehnike koje će vam olakšati posao u kuhinji +2