Fini, u pećnici zapečeni njoki s keljom, kobasicama i puno sira zasitno su jelo koje se priprema vrlo jednostavno i gotovo je za samo pola sata.

Ovaj recept za zapečene njoke s keljom i kobasicama dobro će vam doći usred tjedna kada želite ukusan domaći obrok, a nemate vremena za nakuhavanje, ali i svaki put kada se zaželite rastopljenog sira.

Količina sastojaka iz recepta dovoljna je za 8 porcija.

 

Zapečeni njoki s keljom i kobasicama - sastojci:

  • 3 žlice maslinovog ulja
  • 1/2 čajne žličice mljevene ljute paprike
  • 1 žlica sjemenki komorača
  • 4 velika češnja češnjaka, sitno nasjeckana
  • 800 g pelata iz konzerve
  • 1 čajna žličica soli
  • 1/4 čajne žličice crnog papra
  • 2 čajne žličice sušenog origana
  • 250 g listova kelja
  • 225 g kobasice po izboru, kuhane i narezane na sitno
  • 680 g njoka, nekuhanih
  • 225 g polutvrde mozzarelle, narezane
  • 70 g parmezana, naribanog

Zapečeni njoki s keljom i kobasicama - priprema_

  1. Zagrijte pećnicu na 175 stupnjeva. U gusanoj tavi ili drugoj posudi koja smije u pećnicu na srednje jakoj vatri na maslinovom ulju pirjajte češnjak s ljutom paprikom i sjemenkama komorača 2 do 3 minute.
  2. Dodajte rajčice, sol, papar i origano. Žlicom ugrubo izdrobite rajčice. Dodajte kelj i kuhajte na laganoj vatri oko 10 minuta dok ne omekša, a umak se malo ne zgusne. Maknite s vatre.
  3. Umiješajte kobasice i njoke. Po vrhu rasporedite komadiće mozzarelle i pospite parmezanom.
  4. Pecite 20 minuta, dok se sir ne otopi i na rubovima malo ne zapeče.

Tražite li još recepata, zavirite ovdje, a želite li poboljšati svoje kulinarske vještine, pridružite se našoj Školi kuhanja.

Kako rezati povrće poput profesionalnog kuhara? Tehnike koje će vam olakšati posao u kuhinji Kako rezati povrće - 3 Kako rezati povrće - 4 Kako rezati povrće - 1 +2 Kako rezati povrće - 6

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju