Svaka kuća u Americi u kojoj postoji barem nekoliko kvadrata dvorišta, bez obzira na to koliko malo prostora bilo, rezervirat će posebno mjesto za sveti gral - roštilj. Okupljanje obitelji i prijatelja u vrtu uz roštiljanje postao je američki način života i glavni simbol ljetnih zabava i druženja. 

Mesu s roštilja teško je odoljeti, a ukusna rebarca koja su se prije toga kupala u slasnim marinadama omiljeni su izbor mesa i spadaju u hranu koja će prva nestati sa stola bez obzira na to što se sve na njemu nalazi. Svinjska rebarca spremati možete na razne načine, a prilikom pripreme jedna od najvažnijih stavki oko koje se isplati potruditi je - marinada.

Američki kuhari i ljubitelji roštilja često eksperimentiraju s raznim dodacima, začinima i umacima kako bi stvorili jedinstvene okuse za marinadu koja će mesu kasnije dati poseban šmek. Čak i ako nemate roštilj koji je pogodan za pripremu tog komada mesa, svinjska će rebra biti jednako sočna i ako ih pečete u pećnici. 

Postoji bezbroj recepata za marinade i ne postoji sastojak s kojim možete pogriješiti jer će svinjska rebarca zahvalno upiti sve začine i okuse koje ste u posudi spojili. Upravo te namirnice, kao i pribor za roštiljanje te slastice kojima ćete kasnije zasladiti nepce možete pronaći u obližnjem Lidlu za Grill&Chill druženje koje će se još dugo prepričavati. 

Slasna rebarca - 18 Slasna rebarca - 18 (Foto: Nova Studio)

RECEPT:

SASTOJCI:

  • svinjska rebarca
  • 2 žlice meda
  • 2 žličice umaka sweet chilli
  • 6 žlica maslinova ulja 
  • 6 žlica soje
  • crveni luk
  • 2 režnja češnjaka
  • prstohvat papra
  • 1/2 žličice soli 
  • 1/2 žličice mljevene paprike

PRIPREMA: 

  1. Crveni luk i češnjak usitnite u sjeckalici povrća pa ih u dubljoj posudi pomiješajte zajedno sa svim ostalim sastojcima za marinadu. 
  2. Rebarca ostavite u marinadi najmanje sat vremena kako bi što bolje upili sve okuse te ih prije pečenja dodatno premažite marinadom sa svake strane. 
  3. Na papiru za pečenje pecite rebarca u zagrijanoj pećnici na 180 °C stupnjeva 45 minuta nakon čega ih premažite još jednim slojem marinade i pecite 15 minuta. Rebarca poslužite uz omiljenu salatu, krumpir i povrće s roštilja ili gril tave i uživajte. Dobar tek! 

Nakon što smo otjerali kišne oblake i sva kućna druženja preselili na otvoreno, idealno je vrijeme da počastimo ekipu ukusnim mesom s roštilja od kojeg nam već rastu zazubice. Roštilj na drveni ugljen, električni roštilj ili gril tava - nebitno je, u obližnjem Lidlu možete pronaći sve namirnice, pribor za roštiljanje, kao i ostale poslastice zbog kojih će vas ekipa odmah prozvati Grill&Chill mađioničarem koji posao odrađuje kao vrhunski chef od kuharskog zanata vrijednog divljenja. 

 

Nova StudioSadržaj je napravljen u produkciji Nova Studija, native tima Nove TV, u suradnji s partnerom Lidl po najvišim profesionalnim standardima.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju