Da biste izbjegli suho meso bez previše okusa važno ju je pravilno pripremiti. Sočnost mesa, pak, zagarantirat će vam odgovarajuće punjenje, ali i prekrivanje prsa s kriškama špeka. Istu tehniku možete koristiti i ako pečete pureća prsa u komadu u pećnici.

Sastojci:

U trendu Alžir - 3 Bagatela! Ručak 3 eura, kava 30 centi: Mediteranska zemlja iznimne ljepote koja turistima prolazi ispod radara Kućica Noni za robinzonski odmor na Krku, Airbnb - 3 Usred šume 15 minuta hoda do prve plaže: Ova kućica na Krku prava je oaza mira Vranjic nazivaju Malom Venecijom Podijelilo mišljenja Znate li gdje se nalazi hrvatska "Mala Venecija"? Pitanje koje je izazvalo pobunu u komentarima na našem portalu

Purica od 4-5 kilograma
450 grama špeka
110 grama maslaca
1 veliki luk
nekoliko grančica svježeg timijana
grančica svježeg ružmarina
1 čajna žličica češnjaka u prahu
1 čajna žličica slatke mljevene paprike
sol i papar po želji

Priprema:

1. Zagrijte pećnicu na 190 Celzijevih stupnjeva.

2. Očišćenu puricu napunite lukom, svježim timijanom i ružmarinom.

3. Rastopite maslac i pomiješajte ga sa začinima. Premažite mješavinu preko cijele purice.

4. Prsa purice prekrijte kriškama špeka. Na taj način ćete podariti ptici više okusa, ali i spriječiti presušivanje tijekom termičke obrade.

5. Stavite puricu peći u pećnicu na oko 2,5 sati odnosno dok unutrašnjost mesa ne dostigne temperaturu od 74 Celzijeva stupnja što možete provjeriti kuhinjskim termometrom.

6. Ako nakon 1,5 sati pečenja primijetite da je špek prebrzo tamni, cijelu pticu zamotajte u aluminijsku foliju.

7. Poslužite toplo s prilozima po želji. Dobar tek!