Da biste izbjegli suho meso bez previše okusa važno ju je pravilno pripremiti. Sočnost mesa, pak, zagarantirat će vam odgovarajuće punjenje, ali i prekrivanje prsa s kriškama špeka.

Sastojci:
Purica od 4-5 kilograma
450 grama špeka
110 grama maslaca
1 veliki luk
nekoliko grančica svježeg timijana
grančica svježeg ružmarina
1 čajna žličica češnjaka u prahu
1 čajna žličica slatke mljevene paprike
sol i papar po želji

Najsočnija purica Hrana i piće Za prste polizat'! 7 savjeta uz koje će purica biti sočnija nego ikad

Priprema:
1. Zagrijte pećnicu na 190 Celzijevih stupnjeva.

2. Očišćenu puricu napunite lukom, svježim timijanom i ružmarinom.

3. Rastopite maslac i pomiješajte ga sa začinima. Premažite mješavinu preko cijele purice.

4. Prsa purice prekrijte kriškama špeka. Na taj način ćete podariti ptici više okusa, ali i spriječiti presušivanje tijekom termičke obrade.

5. Stavite puricu peći u pećnicu na oko 2,5 sati odnosno dok unutrašnjost mesa ne dostigne temperaturu od 74 Celzijeva stupnja što možete provjeriti kuhinjskim termometrom.

6. Ako nakon 1,5 sati pečenja primijetite da je špek prebrzo tamni, cijelu pticu zamotajte u aluminijsku foliju.

7. Poslužite toplo s prilozima po želji. Dobar tek!

Kriške špeka bi trebale biti nešto deblje Kriške špeka bi trebale biti nešto deblje (Foto: Getty Images)

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju