• Hrana i piće
  • Putovanja
  • Aktualno
  • Zanimljivosti
  • Škola kuhanja
  • Želim više
  • Preporuke
Upravljaj obavijestima

Prati nas

  • Impressum
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti
  • Politika o kolačićima
close image
  • Dnevnik.hr
  • Vijesti
  • Sport
  • Showbizz
  • Lifestyle
  • Tech
  • Zdravlje
  • Biznis
  • Zabava
  • Teen
  • Tv
Hrana i piće #volim što radim

Sočno, mekano, slatko i zdravo: Domaće meso koje koriste najbolji restorani u Hrvatskoj

U ovom serijalu družimo se s Tihomirom, vlasnikom Meat the Kinga i pričamo o vrhunskom mesu, koje nije rezervirano samo za top restorane, već se može kupiti i u trgovini...

Punkufer avatar placeholder
Nova Studio 9.10.2019 11:31 komentari
viber Created with Sketch.
Tečaj roštiljanja s Tihomirom Smoljancem donosi Mercedes-Benz
Tečaj roštiljanja s Tihomirom Smoljancem donosi Mercedes-Benz (Foto:Andrea Paić/Nova Studio)

Galerija Ovaj put imali smo priliku vidjeti kako izgleda jedan tijek dostave 5 Dostava u restoran ManO2 5 Drago mi čuti i vidjeti kako ljudi vole moje proizvode 5 Upravo je građenje solidnih odnosa i prijateljskih veza razlog zbog kojeg se meso crne slavonske svinje nalazi na menijima svih boljih restorana. 5

U trendu Modularne kuće za mlade, QSpace, Nizozemska - 6 Pametna rješenja iz Europe Pogledajte kako izgledaju državni stanovi za mlade od 21 kvadrata, a koštaju samo 45 tisuća eura Autobahn Neke su i protuzakonite 10 pogrešaka koje Nijemci ne opraštaju: Pravila ponašanja na autocesti, u liftu, trgovinama... Pečena purica S hrskavom kožicom Podlijevati ili ne? Trik za savršeno pečenu puricu bez straha od presušenog mesa

Nakon odlaska u Đakovo, na Ekološku farmu crne slavonske svinje i farmu PZ Orahovica, gdje smo saznali kako je zapravo počela priča koja stoji iza brenda Meat the King, došlo je vrijeme da vam pokažemo kako vrhunski spremiti domaće odležano meso crne slavonske svinje.

Ta uloga pripala je vrhunskom chefu Hrvoju Kroflinu, do kojega nas je odveo Tihomir Smoljanec, protagonist ovog serijala.

''Kako bi se reklo, svaki dan sam po restoranima! Naravno, idem poslovno, obavljam dostavu, i to gotovo svaki dan u tjednu. Ponekad idem sam, a ponekad moji djelatnici obavljaju posao'', rekao nam je Tihomir.

Ovaj put imali smo priliku vidjeti kako izgleda jedan tijek dostave, no nismo znali da ćemo iz prve ruke saznati kako pripremiti vrhunsko meso.

Dostava u restoran ManO2 Dostava u restoran ManO2 (Foto: Nova Studio)

Kada smo došli ispred restorana ManO2, koji slovi za jedan od najboljih u gradu, Tihomir je sam istovario robu te ju na stražnji ulaz dostavio u kuhinju. Tamo ga je čekao Hrvoje Kroflin, chef restorana s kojim se Smoljanec razdragano pozdravio.

''Kada idem na dostavu, često ostanem i popričam sa chefom i osobljem restorana, provjerim feedback od gostiju te mi je drago čuti i vidjeti kako ljudi vole moje proizvode. Nerijetko se i zapričam o načinu uzgoja mesa, odležavanju i teksturi mesa te odličnom okusu koje ono ima'', izjavio je Smoljanec. 

Drago mi čuti i vidjeti kako ljudi vole moje proizvode Drago mi čuti i vidjeti kako ljudi vole moje proizvode (Foto: Nova Studio)

Upravo je građenje solidnih odnosa i prijateljskih veza razlog zbog kojeg se meso crne slavonske svinje nalazi na menijima svih boljih restorana. Lista restorana je podugačka, što znači da Smoljanec ima pune ruke posla te je često na putu.

Kako često posjećujem svoje kupce, potrebno mi je odgovarajuće vozilo poput Mercedes-Benz Vito Furgona, koje može prevesti dosta tereta – do 740 kilograma, što znači da ću cijeli dan provesti na dostavi, rekao je Smoljanec.

U ovoj dostavi Meat the King dostavio je i raritetni komad mesa – suho odležani french rack crne slavonske svinje, koja je specifična pasmina pogodna za odležavanje upravo zbog visoke intramuskularne masnoće koja je dobivena ispašom.

Za razliku od ostalih prosječnih modela ove kategorije, ovo vozilo ima automatski mjenjač, pa mi to dosta olakšava gradsku vožnju, a i ima manju potrošnju, što je jedan veliki plus\' Za razliku od ostalih prosječnih modela ove kategorije, ovo vozilo ima automatski mjenjač, pa mi to dosta olakšava gradsku vožnju, a i ima manju potrošnju, što je jedan veliki plus\' (Foto: Nova Studio)

''To je meso sočno, mekano, slatko, ali i vrlo zdravo jer se mora hraniti na otvorenom, na ispaši'', napomenuo nam je Tihomir te dodao da ima čak 30 posto više intramuskularne masnoće od bilo koje druge pasmine na svijetu.

Pripravljanje tog sočnog svinjskog odreska pripalo je Hrvoju Kroflinu, strastvenom i elokventnom chefu koji je godinama brusio svoj gastronomski put izvan granica Hrvatske, a njegov talent prepoznali su i svjetski restorani, koji su mu ponudili i stažiranje. Nama je otkrio kako bi napravio jedno vrhunsko jelo, od kojeg još uvijek imamo zazubice.

''Ovo je veoma specijalan komad mesa koji ne treba previše tretirati, nego ćemo ga više oplemeniti s nekim zanimljivim segmentima. Ispeći ćemo ga medium rare na otvorenoj vatri, a uz to ćemo servirati pralinu od krumpira koju ćemo ispeći u pepelu. Kako je trenutačno sezona lisičarki i vrganja, njih ćemo spremiti na maslacu i začiniti meso sa soli u listićima. Neka namirnica priča sama za sebe'', objasnio nam je chef Kroflin. 

No to nije jedina namirnica koja se može pojesti u restoranu, osim crne svinje poslužuje i govedinu odležanu dry age metodom, pa čak povremeno i teletinu odležanu u goveđem loju, koji mu daje specifičnu aromu. Kroflin nam je rekao da voli surađivati s Kraljem mesa upravo zbog njegova raritetnog pristupa mesu te visokog stupnja kontrole nad namirnicama.

Odrezak crne slavonske svinje, s pralinom krumpira, lisičarkama i šparogama Odrezak crne slavonske svinje, s pralinom krumpira, lisičarkama i šparogama (Foto: Nova Studio)

Dodaje kako je lijep osjećaj raditi s osobom koja toliko dobro razumije i strastveno vodi brigu o mesu, što automatski stvara sigurnost jer zna kako će kvalitetno jelo ponuditi svojim gostima.

ManO2 nije jedini vrhunski restoran koji Smoljanec posjećuje. ManO2 nije jedini vrhunski restoran koji Smoljanec posjećuje. (Foto: Nova Studio)

ManO2 nije jedini vrhunski restoran koji Smoljanec posjećuje. S obzirom na to da svakodnevno obiđe njih nekoliko, istovar robe mora proći brzo i lako.

''Za razliku od ostalih prosječnih modela ove kategorije, ovo vozilo ima automatski mjenjač, pa mi to dosta olakšava gradsku vožnju, a i ima manju potrošnju, što je veliki plus'', objasnio je Kralj mesa.

Kako je izgledao ovaj bliski susret dvaju istinskih zaljubljenika u gastronomiju, možete pogledati u trećoj epizodi serijala Volim što radim, a u četvrtoj epizodi otkrivamo tko je njegov omiljeni pomoćnik i suputnik bez kojeg ove avanture ne bi bile moguće.

  • #volim što radim
  • ##MERCEDES-BENZ #VITO FURGON
  • #meat the king
  • #tihomir smoljanec
viber Created with Sketch.
inspirativno najčitanije
Nestvarno lijepo mjesto: Pogledajte kako izgleda šuma živih fosila
Izlet na jezero
Nestvarno lijepo mjesto: Pogledajte kako izgleda šuma živih fosila
Recept za svaki dan: Zapečeni pileći zabatak u bogatom umaku od luka
Puno okusa
Recept za svaki dan: Zapečeni pileći zabatak u bogatom umaku od luka
Kad vas uhvati želja za slatkim: Lisnato tijesto s mirisnim nadjevom od jabuka
Za pola sata
Kad vas uhvati želja za slatkim: Lisnato tijesto s mirisnim nadjevom od jabuka
Skriveni zimski raj na 2 i pol sata od Zagreba koji turisti još uvijek nisu otkrili
Za vikend-izlet
Skriveni zimski raj na manje od dva sata od granice koji turisti još uvijek nisu otkrili
Planinski "začuđeni svatovi": Jeste li čuli za snježna čudovišta?
Neće vam ništa
Planinski "začuđeni svatovi": Jeste li čuli za snježna čudovišta?
Neodoljivi klasik: Recept za figaro koji će vas osvojiti orasima i karamelom
Nostalgija na tanjuru
Neodoljivi klasik: Recept za figaro koji ćete pripremiti za tren
Qspace modularni stanovi u Nizozemskoj
Pametna rješenja iz Europe
Pogledajte kako izgledaju državni stanovi za mlade od 21 kvadrata, a koštaju samo 45 tisuća eura
Nepoznata Medvednica: Vrh bez gužve s kojega se otvara jedan od najljepših pogleda s ove gore
Kamo na izlet?
Nepoznata Medvednica: Vrh bez gužve s kojega se otvara jedan od najljepših pogleda s ove gore
10 pogrešaka koje Nijemci ne opraštaju: Pravila ponašanja na autocesti, u liftu, trgovinama...
Neke su i protuzakonite
10 pogrešaka koje Nijemci ne opraštaju: Pravila ponašanja na autocesti, u liftu, trgovinama...
Bijeli umak od tri sastojka recept
Najbrži kuhani ručak
Ovaj bijeli umak savršen je izbor uz kuhanu tjesteninu, a radi se od samo 3 sastojka u manje od 10 minuta
Kviz općeg znanja: Za one koji se ne daju stjerati u kut
15 pitanja
Kviz općeg znanja: Za one koji se ne daju stjerati u kut
Podlijevati ili ne? Trik za savršeno pečenu puricu bez straha od presušenog mesa
S hrskavom kožicom
Podlijevati ili ne? Trik za savršeno pečenu puricu bez straha od presušenog mesa

Nastavi čitati

Ne propustite ni ovo
vijesti
U Bedekovčini ubio ženu pa sebe
SLIJEDI OČEVID
Strava u Zagorju! Ubio ženu pa sebe, cure detalji zločina
Muškarac koji je ubio suprugu pa sebe nedavno se vratio iz Njemačke
velika tragedija
Muškarac koji je ubio suprugu pa sebe vratio se iz Njemačke: "Imali su četvero djece, kupio im je namještaj i evo..."
Pucnjava u Australiji
VIŠE JE ŽRTAVA
UZNEMIRUJUĆE SNIMKE Najmanje 12 ubijenih u pucnjavi na popularnoj plaži, među njima i djeca: "Prizori su šokantni"
show
Pobjednik Dječjeg Eurosonga 2025. je Francuska
Što kažete?
Francuska je pobjednik Dječjeg Eurosonga, evo kako se plasirao naš Marino!
Marijan Kustić i Nika Perenčević potvrdili vezu?
bili u društvu Dalića
Više ne skrivaju vezu? Predsjednik HNS-a i jedna od najbogatijih Hrvatica snimljeni zajedno na koncertu!
Antonela Srna snimljena na zagrebačkoj špici
snimljena na cvjetnom
Tko je ova prekrasna brineta? Njezinog slavnog strica i brata svi znamo
zdravlje
Ovo je jedina kombinacija koja dokazano topi najopasniju masnoću u tijelu!
Visceralna mast
Ovo je jedina kombinacija koja dokazano topi najopasniju masnoću u tijelu!
KOPB simptomi: 8 upozorenja koja nikako ne smijete zanemariti
Među 10 je najčešćih uzroka smrti
KOPB simptomi: 8 upozorenja koja nikako ne smijete zanemariti
7 namirnica bogatih proteinima koje žene starije od 50 godina trebaju jesti svaki tjedan
Za očuvanje mišićne i koštane snage
7 namirnica bogatih proteinima koje žene starije od 50 godina trebaju jesti svaki tjedan
zabava
Pogledajte što su upecali u Jadranu! Nije dizajnerski remen, već nešto potpuno drugačije
Wow!
Pogledajte što su upecali u Jadranu! Nije dizajnerski remen, već nešto potpuno drugačije
Ova snimka dvoboja između orke i morskog psa pokazuje prirodu u svom najopasnijem stanju
Wow!
Ova snimka dvoboja između orke i morskog psa pokazuje prirodu u svom najopasnijem stanju
Neobičan posjetitelj zgrozio kupce trgovine! Pogledajte tko se sakrio među peciva
Pronađite uljeza
Neobičan posjetitelj zgrozio kupce trgovine! Pogledajte tko se sakrio među peciva
tech
Jedan vojnik, čitav roj dronova: Ukrajina ponovno ispisuje nova pravila modernog ratovanja
Naglasak na djelotvornosti
Jedan vojnik, čitav roj dronova: Ukrajina ponovno ispisuje nova pravila modernog ratovanja
Appleovi uređaji i Googleov Chrome na udaru hakera: Svi korisnici odmah trebaju nadograditi softver
Najopasnija vrsta propusta
Appleovi uređaji i Googleov Chrome na udaru hakera: Svi korisnici trebaju odmah napraviti ovu stvar
Terapija koja je donedavno bila znanstvena fantastika sada spašava živote od dosad neizlječivog oblika raka
Nova nada za pacijente
Terapija koja je donedavno bila znanstvena fantastika sada spašava živote od dosad neizlječivog oblika raka
sport
Garcia pokazao Livaji petlju: Dinamo u gadnom sosu, Kovačević na rubu
Komentar Ivice Mede
Garcia pokazao Livaji petlju: Dinamo u gadnom sosu, Kovačević na rubu
Fruk ima novu destinaciju, Rijeka već spremila zamjenu: Stiže li zvijezda Vatrenih s Eura u Francuskoj?
BIT ĆE POSLA
Fruk ima novu destinaciju, Rijeka već spremila zamjenu: Stiže li zvijezda Vatrenih s Eura u Francuskoj?
VIDEO Pogledajte "munje i gromove" iz meča Plazibata i Mahiedinnea: Kako ovdje nitko nije pao!?
ANTONIO, NEDOSTAJAO SI!
VIDEO Pogledajte "munje i gromove" iz meča Plazibata i Mahiedinnea: Kako ovdje nitko nije pao!?
tv
MasterChef: Iza Stjepana je zanimljiv i neobičan put do kuhinje! "Ne znam koliko ljudi zna, ali..."
KAKVA PRIČA!
Iza Stjepana je zanimljiv i neobičan put do kuhinje! "Ne znam koliko ljudi zna, ali..."
MasterChef: Mark otkrio svoje planove nakon odlaska iz MasterChefa: "Postoji cijela priča!"
ELIMINIRAN
Mark otkrio svoje planove nakon odlaska iz MasterChefa: "Postoji cijela priča!"
Kumovi: Glumac koji nas nasmijava pred kamerama i izvan njih
KUMOVI
Glumac koji nas nasmijava pred kamerama i izvan njih
putovanja
10 pogrešaka koje Nijemci ne opraštaju: Pravila ponašanja na autocesti, u liftu, trgovinama...
Neke su i protuzakonite
10 pogrešaka koje Nijemci ne opraštaju: Pravila ponašanja na autocesti, u liftu, trgovinama...
Podlijevati ili ne? Trik za savršeno pečenu puricu bez straha od presušenog mesa
S hrskavom kožicom
Podlijevati ili ne? Trik za savršeno pečenu puricu bez straha od presušenog mesa
Qspace modularni stanovi u Nizozemskoj
Pametna rješenja iz Europe
Pogledajte kako izgledaju državni stanovi za mlade od 21 kvadrata, a koštaju samo 45 tisuća eura
novac
Slovenac hakirao ruter i putem YouTubea dobio gotovo milijun eura
uspjeh iz susjedstva
Slovenac hakirao ruter i putem YouTubea dobio gotovo milijun eura
Poznati trgovački lanac odjeće i obuće na putu do bankrota. Sumnje vjerovnika izazvale su domino-efekt
ostalo 6 poslovnica
Poznati trgovački lanac odjeće i obuće na putu do bankrota. Sumnje vjerovnika izazvale su domino-efekt
Rimac Technology s partnerima razvija novu generaciju baterija. Prva primjena u Bugattiju?
stvaraju budućnost
Rimac Technology s partnerima razvija novu generaciju baterija. Prva primjena u Bugattiju?
lifestyle
Brineta iz Zagreba u bež kombinaciji i robusnim Ugg gležnjačama
Tip-Top
Kombinacija brinete iz Zagreba pravi je primjer kako izgledati top i kad je zima, pogledajte čizme
Recept za bajadera tortu bez pečenja
Divota!
Teško je riječima opisati koliko je dobra: Pročitajte recept za kremastu i raskošnu bajaderu bez pečenja
Najbolja slastičarka u Hrvatskoj za vas je izdvojila tri glavna savjeta za suhe kolače
zlata vrijedni
Treći je neočekivan: Najbolja slastičarka u Hrvatskoj podijelila tri važna savjeta za suhe kolače
sve
Garcia pokazao Livaji petlju: Dinamo u gadnom sosu, Kovačević na rubu
Komentar Ivice Mede
Garcia pokazao Livaji petlju: Dinamo u gadnom sosu, Kovačević na rubu
Fruk ima novu destinaciju, Rijeka već spremila zamjenu: Stiže li zvijezda Vatrenih s Eura u Francuskoj?
BIT ĆE POSLA
Fruk ima novu destinaciju, Rijeka već spremila zamjenu: Stiže li zvijezda Vatrenih s Eura u Francuskoj?
VIDEO Pogledajte "munje i gromove" iz meča Plazibata i Mahiedinnea: Kako ovdje nitko nije pao!?
ANTONIO, NEDOSTAJAO SI!
VIDEO Pogledajte "munje i gromove" iz meča Plazibata i Mahiedinnea: Kako ovdje nitko nije pao!?
Tečaj roštiljanja s Tihomirom Smoljancem donosi Mercedes-Benz
Bitni detalji

Trikovi hrvatskog "Kralja mesa" za pripremu najsočnijih odrezaka, burgera i kobasica

''Oko nekih stvari sam bio u zabludi pa mi je Tihomir to razjasnio. Recimo, koliko pasmina životinja kod goveda utječe na konačnu kvalitetu. Sada znam gdje ću dalje tražiti i nastaviti sa svojim amaterskim poduhvatima'', kazao je Valerio Opačić...

NASTAVI ČITATI

Vezani sadržaj

  • Vinarija Bolfan nalazi se na samom vrhu s prekrasnim pogledom na krajolik Hrana i piće
    Za prste polizati

    Kralj mesa otkriva: Kako spojiti mesne delicije s vrhunskim vinom

  • Tečaj roštiljanja s Tihomirom Smoljancem donosi Mercedes-Benz Hrana i piće
    Bitni detalji

    Trikovi hrvatskog "Kralja mesa" za pripremu najsočnijih odrezaka, burgera i kobasica

  • Za razliku od ostalih prosječnih modela ove kategorije, ovo vozilo ima automatski mjenjač, pa mi to dosta olakšava gradsku vožnju, a i ima manju potrošnju, što je jedan veliki plus\' Zanimljivosti
    Praktično, agilno, ekonomično

    Kralj mesa zna koje je idealno vozilo za sve one koji žele prevesti hrpu stvari i uživati u udobnoj vožnji

 
Upravljaj obavijestima
© Punkufer
  • Impressum
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti
  • Politika o kolačićima

404image

Piletina, varivo, tjestenina...

Prijavi se na naš newsletter
i otkrij recepte, savjete i trikove s
kojima ćeš izaći iz začaranog kruga 3
ista jela koja radiš svaki dan ;)

Please don't insert text in the box below!
close