• Hrana i piće
  • Putovanja
  • Aktualno
  • Zanimljivosti
  • Škola kuhanja
  • Želim više
  • Preporuke
Upravljaj obavijestima

Prati nas

  • Impressum
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti
  • Politika o kolačićima
close image
  • Dnevnik.hr
  • Vijesti
  • Sport
  • Showbizz
  • Lifestyle
  • Tech
  • Zdravlje
  • Biznis
  • Zabava
  • Teen
  • Tv
Hrana i piće #volim što radim

Sočno, mekano, slatko i zdravo: Domaće meso koje koriste najbolji restorani u Hrvatskoj

U ovom serijalu družimo se s Tihomirom, vlasnikom Meat the Kinga i pričamo o vrhunskom mesu, koje nije rezervirano samo za top restorane, već se može kupiti i u trgovini...

Punkufer avatar placeholder
Nova Studio 9.10.2019 11:31 komentari
viber Created with Sketch.
Tečaj roštiljanja s Tihomirom Smoljancem donosi Mercedes-Benz
Tečaj roštiljanja s Tihomirom Smoljancem donosi Mercedes-Benz (Foto:Andrea Paić/Nova Studio)

Galerija Ovaj put imali smo priliku vidjeti kako izgleda jedan tijek dostave 5 Dostava u restoran ManO2 5 Drago mi čuti i vidjeti kako ljudi vole moje proizvode 5 Upravo je građenje solidnih odnosa i prijateljskih veza razlog zbog kojeg se meso crne slavonske svinje nalazi na menijima svih boljih restorana. 5

U trendu Tortellini varivo Tjedni jelovnik Bez puno posuđa i kompliciranja: 7 toplih i finih jela na žlicu za svaki dan ovoga tjedna Tulsi - 5 Lijek iz vrta Sveti bosiljak: Čistač jetre i antidepresiv iz vrta koji je osobito omiljen zimi Čokoladne kocke Savršenstvo bez mane Ovako sočne čokoladne kolače još nismo probali! Biskvit je natopljen jednom, a prekriven drugom kremom

Nakon odlaska u Đakovo, na Ekološku farmu crne slavonske svinje i farmu PZ Orahovica, gdje smo saznali kako je zapravo počela priča koja stoji iza brenda Meat the King, došlo je vrijeme da vam pokažemo kako vrhunski spremiti domaće odležano meso crne slavonske svinje.

Ta uloga pripala je vrhunskom chefu Hrvoju Kroflinu, do kojega nas je odveo Tihomir Smoljanec, protagonist ovog serijala.

''Kako bi se reklo, svaki dan sam po restoranima! Naravno, idem poslovno, obavljam dostavu, i to gotovo svaki dan u tjednu. Ponekad idem sam, a ponekad moji djelatnici obavljaju posao'', rekao nam je Tihomir.

Ovaj put imali smo priliku vidjeti kako izgleda jedan tijek dostave, no nismo znali da ćemo iz prve ruke saznati kako pripremiti vrhunsko meso.

Dostava u restoran ManO2 Dostava u restoran ManO2 (Foto: Nova Studio)

Kada smo došli ispred restorana ManO2, koji slovi za jedan od najboljih u gradu, Tihomir je sam istovario robu te ju na stražnji ulaz dostavio u kuhinju. Tamo ga je čekao Hrvoje Kroflin, chef restorana s kojim se Smoljanec razdragano pozdravio.

''Kada idem na dostavu, često ostanem i popričam sa chefom i osobljem restorana, provjerim feedback od gostiju te mi je drago čuti i vidjeti kako ljudi vole moje proizvode. Nerijetko se i zapričam o načinu uzgoja mesa, odležavanju i teksturi mesa te odličnom okusu koje ono ima'', izjavio je Smoljanec. 

Drago mi čuti i vidjeti kako ljudi vole moje proizvode Drago mi čuti i vidjeti kako ljudi vole moje proizvode (Foto: Nova Studio)

Upravo je građenje solidnih odnosa i prijateljskih veza razlog zbog kojeg se meso crne slavonske svinje nalazi na menijima svih boljih restorana. Lista restorana je podugačka, što znači da Smoljanec ima pune ruke posla te je često na putu.

Kako često posjećujem svoje kupce, potrebno mi je odgovarajuće vozilo poput Mercedes-Benz Vito Furgona, koje može prevesti dosta tereta – do 740 kilograma, što znači da ću cijeli dan provesti na dostavi, rekao je Smoljanec.

U ovoj dostavi Meat the King dostavio je i raritetni komad mesa – suho odležani french rack crne slavonske svinje, koja je specifična pasmina pogodna za odležavanje upravo zbog visoke intramuskularne masnoće koja je dobivena ispašom.

Za razliku od ostalih prosječnih modela ove kategorije, ovo vozilo ima automatski mjenjač, pa mi to dosta olakšava gradsku vožnju, a i ima manju potrošnju, što je jedan veliki plus\' Za razliku od ostalih prosječnih modela ove kategorije, ovo vozilo ima automatski mjenjač, pa mi to dosta olakšava gradsku vožnju, a i ima manju potrošnju, što je jedan veliki plus\' (Foto: Nova Studio)

''To je meso sočno, mekano, slatko, ali i vrlo zdravo jer se mora hraniti na otvorenom, na ispaši'', napomenuo nam je Tihomir te dodao da ima čak 30 posto više intramuskularne masnoće od bilo koje druge pasmine na svijetu.

Pripravljanje tog sočnog svinjskog odreska pripalo je Hrvoju Kroflinu, strastvenom i elokventnom chefu koji je godinama brusio svoj gastronomski put izvan granica Hrvatske, a njegov talent prepoznali su i svjetski restorani, koji su mu ponudili i stažiranje. Nama je otkrio kako bi napravio jedno vrhunsko jelo, od kojeg još uvijek imamo zazubice.

''Ovo je veoma specijalan komad mesa koji ne treba previše tretirati, nego ćemo ga više oplemeniti s nekim zanimljivim segmentima. Ispeći ćemo ga medium rare na otvorenoj vatri, a uz to ćemo servirati pralinu od krumpira koju ćemo ispeći u pepelu. Kako je trenutačno sezona lisičarki i vrganja, njih ćemo spremiti na maslacu i začiniti meso sa soli u listićima. Neka namirnica priča sama za sebe'', objasnio nam je chef Kroflin. 

No to nije jedina namirnica koja se može pojesti u restoranu, osim crne svinje poslužuje i govedinu odležanu dry age metodom, pa čak povremeno i teletinu odležanu u goveđem loju, koji mu daje specifičnu aromu. Kroflin nam je rekao da voli surađivati s Kraljem mesa upravo zbog njegova raritetnog pristupa mesu te visokog stupnja kontrole nad namirnicama.

Odrezak crne slavonske svinje, s pralinom krumpira, lisičarkama i šparogama Odrezak crne slavonske svinje, s pralinom krumpira, lisičarkama i šparogama (Foto: Nova Studio)

Dodaje kako je lijep osjećaj raditi s osobom koja toliko dobro razumije i strastveno vodi brigu o mesu, što automatski stvara sigurnost jer zna kako će kvalitetno jelo ponuditi svojim gostima.

ManO2 nije jedini vrhunski restoran koji Smoljanec posjećuje. ManO2 nije jedini vrhunski restoran koji Smoljanec posjećuje. (Foto: Nova Studio)

ManO2 nije jedini vrhunski restoran koji Smoljanec posjećuje. S obzirom na to da svakodnevno obiđe njih nekoliko, istovar robe mora proći brzo i lako.

''Za razliku od ostalih prosječnih modela ove kategorije, ovo vozilo ima automatski mjenjač, pa mi to dosta olakšava gradsku vožnju, a i ima manju potrošnju, što je veliki plus'', objasnio je Kralj mesa.

Kako je izgledao ovaj bliski susret dvaju istinskih zaljubljenika u gastronomiju, možete pogledati u trećoj epizodi serijala Volim što radim, a u četvrtoj epizodi otkrivamo tko je njegov omiljeni pomoćnik i suputnik bez kojeg ove avanture ne bi bile moguće.

  • #volim što radim
  • ##MERCEDES-BENZ #VITO FURGON
  • #meat the king
  • #tihomir smoljanec
viber Created with Sketch.
inspirativno najčitanije
Planinska kuća u NP Sjeverni Velebit, Airbnb
Ovo se zove odmor!
Ima li išta bolje od ovoga? Planinska kuća na Velebitu s prekrasnim pogledom na more
Tajni recepti koji se ne pronalaze u kuharicama i čvarci zubog kojih se dolazi na Bilogoru
Pravac Grubišno Polje
Tajni recepti koji se ne pronalaze u kuharicama i čvarci zubog kojih se dolazi na Bilogoru
Majmunski kruh recept
Ljepljiv i sočan
Majmunski kruh: Ne znamo je li zabavnije raditi ga ili jesti, ali savršen je izbor uz kavu
10 zanimljivosti o europskoj državi bez vojske od čijih stanovnika dulje žive jedino Japanci
Stari patuljak
10 zanimljivosti o europskoj državi bez vojske od čijih stanovnika dulje žive jedino Japanci
Znate li koji su? Europski glavni gradovi koji nemaju svoj aerodrom
Kako putovati
Znate li koji su? Europski glavni gradovi koji nemaju svoj aerodrom
Složenac sa slatkim krumpirom recept
Slasno i slatko
Jelo od slatkog krumpira bez kojeg Amerikanci ne mogu provesti četvrti četvrtak u 11. mjesecu
Tjedni jelovnik jela na žlicu od 10.11. do 16.11. 2025.
Tjedni jelovnik
Bez puno posuđa i kompliciranja: 7 toplih i finih jela na žlicu za svaki dan ovoga tjedna
Sveti bosiljak: Čistač jetre i antidepresiv iz vrta koji je osobito omiljen zimi
Lijek iz vrta
Sveti bosiljak: Čistač jetre i antidepresiv iz vrta koji je osobito omiljen zimi
Na ručak kod Debelog: Nogometna gostionica koja već 30 godina hrani Zagrepčane
Nostalgija u tanjuru
Na ručak kod Debelog: Nogometna gostionica koja već 30 godina hrani Zagrepčane
Čokoladni kolač recept
Savršenstvo bez mane
Ovako sočne čokoladne kolače još nismo probali! Biskvit je natopljen jednom, a prekriven drugom kremom
Novi kviz općeg znanja: Za one koji žele znati (još) više
15 nasumičnih pitanja
Novi kviz općeg znanja: Za one koji žele znati (još) više
Možda nije najviša, ali je najbrutalnija: "Divlja planina" koja ne oprašta pogreške
"Planina svih planina"
Možda nije najviša, ali je najbrutalnija: "Divlja planina" koja ne oprašta pogreške

Nastavi čitati

Ne propustite ni ovo
vijesti
U stanu u Viškovu kraj Rijeke pronađen mrtav muškarac, žena u bolnici
POLICIJA ISTRAŽUJE
Cure detalji drame kod Rijeke: U stanu pronađen mrtav muškarac, žena prevezena u bolnicu
Užas u Zagrebu! U centru grada napadnuta novinarska ekipa N1 televizije
oglasio se GONG, HND, vlada...
Užas u Zagrebu! U centru grada napadnuta novinarska ekipa N1 televizije
Masovna makljaža maskiranih muškaraca na zagrebačkom trgu: "Svi smo šokirani, policije nije bilo nigdje"
ima uhićenih
Masovna makljaža maskiranih muškaraca na zagrebačkom trgu! Napadnuti učenici iz Dalmacije koji su došli na Interliber
show
Ljupka Gojić Mikić otvara pizzeriju u Zagrebu
''Sretno!''
Ljupka Gojić Mikić i naš proslavljeni nogometaš objavili veliku vijest: ''Još malo...''
Marino Vrgoč predstavio pjesmu "Snovi"
"Snovi"
Poslušajte pjesmu devetogodišnjeg Marina s kojom se Hrvatska vraća na važno natjecanje!
Chef Vukadin na snimanje MasterChefa došao u društvu sinčića
sinčić gabrijel
Isti tata! Chef Vukadin na snimanje MasterChefa doveo najslađeg gosta
zdravlje
Kad probava stane: Što piti da se tijelo opet pokrene?
Pokrovitelj Donat
Kad probava stane: Što piti da se tijelo opet pokrene?
Ovo područje na licu nikada ne smijete dirati – evo zašto ga zovu “trokut smrti”!
Važno!
Ovo područje na licu nikada ne smijete dirati – evo zašto ga zovu “trokut smrti”!
6 simptoma zbog kojih trebate odmah napraviti krvne pretrage
Ne ignorirajte ih!
6 simptoma zbog kojih trebate odmah napraviti krvne pretrage
zabava
Medvjed im ušetao u kuću, ali nije bio spreman na ovakav otpor
Čovječe…
Medvjed im ušetao u kuću, ali nije bio spreman na ovakav otpor
Na ovom kvizu prolaze samo oni koji "pamte sve i svašta"
Pokažite što znate!
Na ovom kvizu prolaze samo oni koji "pamte sve i svašta"
Dalmatinac napravio pravu kolonu, a kad vidite zašto nećete se prestati smijati
Zanimljivo
Dalmatinac napravio pravu kolonu, a kad vidite zašto nećete se prestati smijati
tech
Ovaj telefon trebao je pokrenuti novi trend na tržištu, no korisnici su mu pokazali palac dolje
Odustali od nasljednika?
Ovaj telefon trebao je pokrenuti novi trend na tržištu, no korisnici su mu pokazali palac dolje
Znanstvenici iznenađeni: Otkrili potpuno novu vrstu pčele, zbog jednog detalja dobila jezivo ime
Zastrašujući izgled
Znanstvenici iznenađeni: Otkrili potpuno novu vrstu pčele, zbog jednog detalja dobila jezivo ime
Već prva snimka opservatorija Vera C. Rubin zapanjila astronome i otkrila skrivenu tajnu jedne poznate galaksije
Tek je počeo s radom
Već prva snimka opservatorija Vera C. Rubin zapanjila astronome i otkrila skrivenu tajnu jedne poznate galaksije
sport
Livaković povukao radikalan potez za spas karijere: "Situacija je postala vrlo neugodna..."
razljutio španjolce
Livaković povukao radikalan potez za spas karijere: "Situacija je postala vrlo neugodna..."
CRNA GORA – HRVATSKA Vatreni prvi put kod susjeda, evo kad je prijenos
uživo na Novoj TV i gol.hr-u!
CRNA GORA – HRVATSKA Vatreni prvi put kod susjeda, evo kad je prijenos
Hrvatska protiv Srbije na Dan sjećanja na Vukovar i Škabrnju: Policija zabranila posjet gledateljima
UEFA odredila
Hrvatska protiv Srbije na Dan sjećanja na Vukovar i Škabrnju: Policija zabranila posjet gledateljima
tv
Kumovi: Ovo je možda zadnji razgovor oca i sina
KUMOVI
Ovo je možda zadnji razgovor oca i sina
U dobru i zlu: Probala ih je upozoriti, ali je šteta već napravljena
U DOBRU I ZLU
U dobru i zlu: Probala ih je upozoriti, ali je šteta već napravljena
Kumovi: Nema još puno vremena - moraju ga spasiti odmah
KUMOVI
Kumovi: Nema još puno vremena - moraju ga spasiti odmah
putovanja
Sveti bosiljak: Čistač jetre i antidepresiv iz vrta koji je osobito omiljen zimi
Lijek iz vrta
Sveti bosiljak: Čistač jetre i antidepresiv iz vrta koji je osobito omiljen zimi
Na ručak kod Debelog: Nogometna gostionica koja već 30 godina hrani Zagrepčane
Nostalgija u tanjuru
Na ručak kod Debelog: Nogometna gostionica koja već 30 godina hrani Zagrepčane
Tjedni jelovnik jela na žlicu od 10.11. do 16.11. 2025.
Tjedni jelovnik
Bez puno posuđa i kompliciranja: 7 toplih i finih jela na žlicu za svaki dan ovoga tjedna
novac
Ovo su milijarderi koji stoje iza carstva izgrađenog na jednostavnom, ali revolucionarnom izumu – šlagu bez mlijeka
Slatki imperij
Ovo su milijarderi koji stoje iza carstva izgrađenog na jednostavnom, ali revolucionarnom izumu – šlagu bez mlijeka
Danska u panici zbog kineskih autobusa koji su trebali voziti Zagrebom: Moguće ih je isključiti iz daljine
kamikaze na cesti
Danska u panici zbog kineskih autobusa koji su trebali voziti Zagrebom: Moguće ih je isključiti iz daljine
Ryanair uvodi veliku promjenu za sve putnike. Evo što se mijenja od 12. studenog
Nova pravila
Ryanair uvodi veliku promjenu za sve putnike. Evo što se mijenja od 12. studenog
lifestyle
Recept za mekani kuglof sa sirom i čokoladom
Uz kavu
Biskvit je tako mekan, ali krema je božanstvena: Pročitajte recept za najfiniji kuglof
Kultne frizure 80-ih i 90-ih
Bile su hit
Nisu za zaborav: Odaberite najljepšu frizuru iz 80-ih i 90-ih
Kraljica Letizia u kaputu ukrašenom cvjetnim uzorkom
BAŠ JE WOW
Ružičasta haljina kraljice Letizije stvarno je lijepa, ali kaput - kaput je spektakl
sve
Recept za mekani kuglof sa sirom i čokoladom
Uz kavu
Biskvit je tako mekan, ali krema je božanstvena: Pročitajte recept za najfiniji kuglof
Medvjed im ušetao u kuću, ali nije bio spreman na ovakav otpor
Čovječe…
Medvjed im ušetao u kuću, ali nije bio spreman na ovakav otpor
Ljupka Gojić Mikić otvara pizzeriju u Zagrebu
''Sretno!''
Ljupka Gojić Mikić i naš proslavljeni nogometaš objavili veliku vijest: ''Još malo...''
Tečaj roštiljanja s Tihomirom Smoljancem donosi Mercedes-Benz
Bitni detalji

Trikovi hrvatskog "Kralja mesa" za pripremu najsočnijih odrezaka, burgera i kobasica

''Oko nekih stvari sam bio u zabludi pa mi je Tihomir to razjasnio. Recimo, koliko pasmina životinja kod goveda utječe na konačnu kvalitetu. Sada znam gdje ću dalje tražiti i nastaviti sa svojim amaterskim poduhvatima'', kazao je Valerio Opačić...

NASTAVI ČITATI

Vezani sadržaj

  • Vinarija Bolfan nalazi se na samom vrhu s prekrasnim pogledom na krajolik Hrana i piće
    Za prste polizati

    Kralj mesa otkriva: Kako spojiti mesne delicije s vrhunskim vinom

  • Tečaj roštiljanja s Tihomirom Smoljancem donosi Mercedes-Benz Hrana i piće
    Bitni detalji

    Trikovi hrvatskog "Kralja mesa" za pripremu najsočnijih odrezaka, burgera i kobasica

  • Za razliku od ostalih prosječnih modela ove kategorije, ovo vozilo ima automatski mjenjač, pa mi to dosta olakšava gradsku vožnju, a i ima manju potrošnju, što je jedan veliki plus\' Zanimljivosti
    Praktično, agilno, ekonomično

    Kralj mesa zna koje je idealno vozilo za sve one koji žele prevesti hrpu stvari i uživati u udobnoj vožnji

 
Upravljaj obavijestima
© Punkufer
  • Impressum
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti
  • Politika o kolačićima

404image

Piletina, varivo, tjestenina...

Prijavi se na naš newsletter
i otkrij recepte, savjete i trikove s
kojima ćeš izaći iz začaranog kruga 3
ista jela koja radiš svaki dan ;)

Please don't insert text in the box below!
close