Uz hrpe papirologije, razrađivanja ideje i mozganja o svakom koraku razvitka poslovanja, na početku poduzetničkog puta rijetko tko razmišlja o izboru vozila. Oni koji su u poslu koji vole već postavili čvrste temelje mogu se baviti i nešto veselijim mislima. Tihomir Smoljanec, koji stoji iza brenda za proizvodnju i preradu vrhunskog mesa hrvatskog podrijetla pod nazivom Meat the King, odabrao je idealno vozilo za posao koji radi. Evo kako!
 

Farme na kojima se uzgajaju životinje za proizvodnju mesa mladog simentalskog goveda, odležanog junećeg mesa i mesa crne slavonske svinje nalaze se na različitim lokacijama od Prigorja do Slavonije.

Ta mjesta Tihomir često posjećuje. Na dužim rutama važno mu je nekoliko segmenata. Česte i dugotrajne vožnje traže komforno vozilo pa Tihomir ističe da mu je potrebno udobno, široko sjedalo u kojem nema problema provesti nekoliko sati dnevno. Za vozača koji je u prometu više od prosjeka izrazito je bitno da pronađe vozilo koje ima manju potrošnju i dugi servisni interval kako bi troškovi održavanja bili što niži.

Gradska vožnja zahtijeva neke druge prednosti. Glavna razlika Tihomirova vozila i drugih prosječnih modela ove kategorije jest to što ovaj ima automatski mjenjač, za koji smatra da je spretnije rješenje tijekom vožnje po gradu, gdje su stajanja i kretanja učestalija. Velika je prednost i što je njegovo vozilo opremljeno sustavom Attention Assist, koji može prepoznati tipične znakove umora prema brojnim parametrima i ako ih zabilježi, alarmira vozača.

Za posao kojim se bavi Tihomir Smoljanec bitan je i utovarni prostor u vozilu. U vozilo stane čak do čak do 740 kg tereta, a osim veličine važna je i praktičnost. Njegovo vozilo ima stražnja i bočna vrata te niski utovarni prag koji olakšava unos proizvoda.

Kako bi transport bio potpuno bezbrižan, odabrao je vozilo sa 190 konjskih snaga, što znači da je potpuno agilan i kada je utovarni prostor pun.

Glavni Tihomirov savjet za svakog poduzetnika koji planira odabrati poslovno vozilo jest da pokušaju pronaći partnera. Svaki će poduzetnički put imati uspona i padova, ali ako na tom putu vozilo bude puna podrška, svi će se problemi barem malo lakše riješiti.

Koje je vozilo Tihomir odabrao i po čemu je za njega posebno, otkrijete u videu.

U sljedećoj epizodi videoserijala ''Volim što radim'' Tihomir Smoljanec vodi vas na zabavu Meat The King koju priprema za sve svoje poslovne partnere. Bit će tamo, naravno, delicije po kojima je Kralj mesa i stekao ugled.

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju