Moćni Dunav i vinogradi čine jedinstvenu romantičnu pozornicu koja je do sada već oduševila Josipu Lisac, Darka Rundeka, Vlatka Stefanovskog i druge glazbene umjetnike. Tako je početkom ljeta u Erdutskim vinogradima nastupio peterostruki dobitnik Porina, poznati jazz-umjetnik Zvjezdan Ružić. Osim što je javnosti poznat kao pijanist, aranžer i skladatelj, Ružić postaje sve poznatiji po svojim nastupima na “prirodnim” pozornicima smještenim uz more, rijeke i jezera kojima svaki put nadilazi samoga sebe. Djelić atmosfere s ove glazbene “poslastice”, koju je podržala i Yamaha, možete osjetiti kroz video uradak praćen skladbom “Barka rola”, ovaj put na Dunavu:

Nova prilika za uživanje u koncertu u vinogradu i to pod zvijezdama, stiže već ove subote. Turistička zajednica Osječko-baranjske županije u suradnji s vinarima Erdutskog vinogorja, Kreativnog agencijom Adverta i Općinom Erdut organizira već tradicionalno sredinom rujna Wine & Bike Tour Erdut. Događaj već sedam godina stavlja na Erdutski vinski poluotok na mapu velikog broja ljubitelja vina, umjetnosti i prirode. Ovogodišnji Wine & Bike Tour održava se 11. i 12. rujna, a posjetitelje već tradicionalno očekuje bogati mozaik sastavljen od dramskog i glazbenog programa, biciklističko – vinske utrke, vođenih vinskih degustacija i dana otvorenih podruma Erdutskog vinogorja.

"URBAN & 4" - KONCERT U VINOGRADU S POGLEDOM NA DUNAV

Umjetnik koji će ove godine neupitno pružiti neponovljivi doživljaj u kojem će se spojiti obale Dunava, vino, zvjezdano nebo i glazba ove godine je Damir Urban i njegov prateći sastav 4! Koncert se održava u subotu 12. rujna s početkom u 20.00 h. Prije koncerta Urban&4, književnik i pjesnik Enes Kišević opit će nas Poezijom u čaši. U okruženju vinarije posjetitelje očekuje i In Da Sofa lounge zona gdje užitak kušanja vina vinarija Erdutskog vinogorja dodatno začinjuje čaroban ambijent uz vrhunske DJ beatove.

Manifestaciju u petak, 11. rujna, otvara predstava “Idi pa vidi“ autora Ladislava Prežigala u režiji Damira Mađarića. U predstavi igraju akademske glumice Mia Krajcar i Marija Kolb. Dan otvorenih podruma Erdutskog vinogorja održat će se u subotu, a tom prilikom moguće je posjetiti vinarije Erdutskog vinogorja. Ujutro istog dana, 12. rujna, počinje već tradicionalni “lov na skriveno vino” - zabavna vinsko-biciklistička utrka u kojoj je glavni cilj stići što prije sa što većim brojem zatvorenih butelja vina na cilj u vinariji Erdutskih vinograda gdje sudionike utrke čeka papreni zalogaj.

Novost ove godine je Pjenušavi doručak Erdutskog vinogorja, koji će se održati u subotu pod organizacijskom palicom Salon of Sparkling Wines i vinarije Siber, gdje će se predstaviti pjenušava vina Erdutskog vinogorja uz domaće slavonske zalogaje. Nakon doručka održat će se erdutski "En primeur", kušanje premijernog vina po izboru pojedine vinarije.

Ne propustite priliku otkriti zašto je portal američke medijske kuće CNN.com prije nekoliko godina uvrstio Erdutsko vinogorje među “20 najljepših mjesta Hrvatske”. Vidimo se u Erdutu na nezaboravnom hedonističkom vikendu 11. i 12. rujna!

Facebook: Wine & Bike Tour Erdut 2020 / Koncert: URBAN & 4

Wine & Bike Tour Erdut 2020
11. – 12.9.2019.

PROGRAM

11. rujna (petak)
19.00 – 20.30 Predstava: Idi pa vidi, Adam Scena
Slobodan ulaz / Društveni dom Erdut, Josipa Krašteka bb (županijska cesta Aljmaš – Erdut)

12. rujna (subota)
10.00 – 12.00 Wine & Bike biciklističko-vinska utrka: ruta Aljmaš - Erdut
Natjecatelji će imati zadatak sakupljanja vinskih butelja na određenim lokacijama uz rutu.
Pobjednik utrke bit će sudionik koji je uspio sakupiti i donijeti najveći broj butelja u što kraćem vremenu. Svi sudionici osvajaju sakupljene butelje, dok pobjednik osvaja i dodatnu nagradu.
Sudjelovanje je besplatno, uz obveznu online prijavu putem poveznice:
http://bit.ly/WineBikeTourErdut2020-Utrka
Broj sudionika je ograničen.

10.00 – 18.00 Dan otvorenih podruma
Vinarije Erdutskog vinogorja
https://tz.opcina-erdut.hr/enogastronomija/

10.00 – 14.00 Pjenušavi doručak Erdutskog vinogorja
Na pjenušavom doručku Erdutskog vinogorja, pod organizacijskom palicom Salon of Sparkling Wines, vinarije Siber i TZ Osječko baranjske županije, predstavit će se pjenušava vina Erdutskog vinogorja uz domaće slavonske zalogaje. Nakon doručka održat će se erdutski "En primeur", kušanje premijernog vina po izboru pojedine vinarije.
Cijena ulaznice je 100,00 kn, uz obveznu online prijavu putem poveznice: http://bit.ly/PjenusaviDorucakErdut
- Lokacija: Vinarija Siber, Erdut, cesta Svetog Martina

17.00 – 18.30 Vođena degustacija vina
Ulaznica: 50,00 kn. Broj sudionika ograničen.
Svi zainteresirani mogu se prijaviti na e-mail adresu: damir@all4wine.hr
- Lokacija: Erdutski vinogradi d.d., Trg Branka Hercega 1, Erdut.

18.30 – 19.30 Poezija u čaši – Enes Kišević
Vođena degustacija vina uz čitanje poezije
Slobodan ulaz
- Lokacija: Erdutski vinogradi d.d., Trg Branka Hercega 1, Erdut

20.00 – 21.30 Koncert: Urban & 4
Ulaznica: u pretprodaji 80,00 kn / na dan koncerta 100,00 kn
Pretprodaja ulaznica:
-Putem online sustava Entrio:
https://www.entrio.hr/event/wine-bike-tour-erdut-2020-koncert-urban-4-8270
-Barcelona Pub, Vukovarska 4a, Osijek
* Na dan koncerta ulaznice će se moći kupiti isključivo na ulazu u koncertni prostor
- Lokacija: Erdutski vinogradi d.d., Trg Branka Hercega 1, Erdut

18.00 – 00.00 DJ ON WINE SESSION @In Da Sofa
Slobodan ulaz / Lokacija: Erdutski vinogradi d.d., Trg Branka Hercega 1, Erdut
 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju