Vina Korlat inspirirala su nas za nekoliko savršenih poklona za gurmane koje možete prilagoditi osobi kojoj poklanjate vino ili pripadajući dodatak. Bilo da vaš prijatelj ili prijateljica preferira slađa ili pak snažna ili kompleksna vina, u ovim našim prijedlozima sigurno će se naći idealan poklon za svakog gurmana.

1. Cabernet Sauvignon i ključne stavke za gurmansku platu

Zanimljiva drvena daska koja će poslužiti kao podloga za platu i omiljeni sir bit će odličan dodatak za one koji večere vole provoditi u društvu prisjećajući se dogodovština iz života o kojemu i često filozofiraju.

Korlat Cabernet Sauvignon i sve za platu Korlat Cabernet Sauvignon i sve za platu (Foto: Tibor Marochini/Nova Studio)

Voli li vaš gurman zrele, snažne sireve, najbolje vino koje mu uz njih možete pokloniti jest harmonični Korlat Cabernet Sauvignon izrazito tamne, duboke, gotovo crne boje s karakterističnim ljubičastim odsjajem s aromama poput šljiva, borovnica, crnog ribiza te diskretne začinske note. Ovo vino za odabrane trenutke pit će se i u odabranom društvu.

2. Syrah i vaš dobro čuvani recept delicije koju svi hvale

Postoji li recept kojeg vaši prijatelji hvale, a isti im već godinama izbjegavate dati, ovo je godina kada biste mogli napraviti taj presedan. Ako je vaš prijatelj gurman i zakleti mesojed, poklonite mu rukom pisani recept za vaš čuveni gulaš uz Korlat Syrah.

Korlat Syrah i vaš dugo čuvani recept pisan rukom Korlat Syrah i vaš dugo čuvani recept pisan rukom (Foto: Tibor Marochini/Nova Studio)

Ovo snažno vino duboke tamne je crveno ljubičaste boje začinjeno je aromama zrelog bobičastog voća poput kupine i crnih grožđica, a snažnoj kompleksnosti i osobnosti mirisa doprinose i lijepo usklađene arome kave, crne čokolade te diskretna aroma duhana.

Vaš gurman ili gurmanka kojeg će oduševiti što ste mu ili joj napokon otkrili svoj tajni recept i to ga još ispisali rukom, u Korlat Syrahu moći će uživati i uz ostala mesna jela poput pečene govedine, kobasice, jela s roštilja i sve druge radosti jednog mesojeda. Odličan poklon za ovakvog prijatelja, uz isto vino, bit će i komad bifteka s receptima kako ga najbolje pripremiti.

3. Merlot i bogata čokoladna torta

Imate li u društvu nekoga tko bi najradije živio na čokoladi, ove blagdane složite mu poklon za pamćenje. Ako ste vješti u spravljanju slastica, napravite mu čokoladnu bombu ili tortu od čokolade za koje će vam trebati vrhunska tamna čokolada i blagdanski dodaci poput karameliziranih badema ili arancina.

Korlat Merlot i čokoladna torta Korlat Merlot i čokoladna torta (Foto: Tibor Marochini/Nova Studio)

Ako si s pripremom slastica niste baš na ti, vaš sladokusac bit će zadovoljan sa šnitom torte iz omiljene slastičarnice koju poklonite uz Korlat Merlot. Ovo vino tamno crvene boje, njegovano u hrastovim bačvama podržano aromama zrelog crvenog voća trešnje i maline s diskretnim začinskim aromama odlično se slaže uz tamnu čokoladu. S ovom kombinacijom svatko će se htjeti iznova družiti.

4. Merlot Boutique i prhki keksi od vina

Umjesto medenjaka, linzera i sličnih blagdanskih keksića iznenadite svoga gurmana s raskošnim prhkim kolutićima od vina koji će odlično pasati uz vrhunsko slatko vino Korlat Merlot Boutique proizvedeno tradicionalnom metodom prosušivanja grožđa na trsu isključivo sorte merlot.

Korlat Merlot Boutique s kolutićima od vina Korlat Merlot Boutique s kolutićima od vina (Foto: Tibor Marochini/Nova Studio)

Ovo vino koncentriranih aroma crvenog voća i suhog grožđa komplementirat će kolutićima obogaćenim istim vinom i nekoliko žlica tamnog gorkog kakaa. Spakirajte ''svojih ruku djelo'' kolutiće u prigodnu kutiju i uz vino Merlot Boutique nema boljeg poklona za ove blagdane, pogotovo za onog tko nije vješt u spravljanju kolača, ali u njim uživa više od ikoga.

Nova StudioSadržaj je napravljen u produkciji Nova Studija, native tima Nove TV, u suradnji s partnerom Korlat po najvišim profesionalnim standardima.

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju