Na Trgu dr. Franje Tuđmana u Zagrebu do 17. rujna održava se Burger festival na kojem možete isprobati sve od klasičnih do dekadentnih burgera, a koje su osmislili neki od ponajboljih hrvatskih chefova.

Ako niste ljubitelj mesa i drugih namirnica životinjskog porijekla i dalje se možete dobro provesti na Burger Festivalu. Pojesti možete original vegan burger iz Submarinea, kušati vege burger ekipe Bistro Funk iz Zrenjanina, ali i isprobati osebujnu ponudu kućice Beg's Plant Based koji baš kao što ime naslućuje u potpunosti nudi hranu biljnog porijekla.

Streetfood koncept Eduarda Bega na zagrebački festival donio je Crispy i Spicy Chicken burger koji su u napravljeni na bazi proteina graška s potpisom brenda Amaze Food. Nas je, pak, zaintrigirao Beg's Brunch burger koji po prvi put prezentira jaja biljnog porijekla istog slovenskog proizvođača.

@theamazefoods If you want to save the world, you need 100% plant-based The AMAZE EGGZ! #Foodie #EatingForTheInsta#InstaFood #Eater #ForkYeah #FoodPorn #CheatMeal #SpoonFeed #DailyFoodFeed #NomNom #InstaEats #GoodEats #FoodieAdventures #LoveFood #FeedFeed #FeedYourSoul #yummy #Delicious #Yum #Homemade #egg #scrambledegg ♬ original sound - The Amaze Foods

Amaze Eggz je tekući proizvod koji nakon termičke obrade poprima teksturu sličnu pečenim jajima na kajganu. Ovu vegansku alternativu jajima krasi i upečatljiva žuta boja. Napravljena je od proteina graška, vode i suncokretovog ulja uz dodatak nekoliko različitih začina i konzervansa.

Mi smo Amaze Eggs probali u sendviču napravljenom od robusnog burger peciva  s nešto svježe paprike, vlasca, avokada i mladih listića svježeg špinata, a koji se na kućici Beg's Plant Baseda u sklopu Burger festivala servira svaki dan u vrijeme bruncha, odnosno od 12 do 16 sati. Cijena sendviča je 10 eura.

Okus Amaze Eggza je vrlo neutralan
i na prvo kušanje ne podsjeća na klasičnu kajganu od kokošjih jaja što bi se djelomično moglo popraviti i nešto slobodnijom upotrebom crne soli nakon termičke obrade. S druge strane neodoljivo nalikuje na pečena jaja – tekstura mu je mekana, podatna i iznenađujuće slična pravoj kajgani.

2 burgera i jedan "fejker" koje treba probati na Burger festivalu u Zagrebu ove godine Burger Festival otvoren je u Parku dr. Franje Tuđmana u Zagrebu Dekadent 2.0 by Marko Palfi Hidden burger by Deni Srdoč +0 Pannicarno, Mrs. Fogg

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju