Punjene paprike omiljeno su jelo mnogima tijekom ljeta. U zimskim mjesecima transformirajte sastojke punjene paprike u ukusno varivo.

Varivo od mljevenog mesa, riže i paprike još jednostavnija je verzija punjenih paprika na žlicu. Ne iziskuje puno strpljenja, truda, a ni vremena.

Poslužite ga s kriškom domaćeg kruha ili sezonskom salatom. Prilikom posluživanja dodajte malo svježeg peršina. Ako želite jelu podariti dodatnu dozu slasti, servirajte ga i s nešto kiselog vrhnja.

Varivo od mljevenog mesa, riže i paprike - sastojci:

  • 800 g sjeckanih rajčica iz konzerve
  • 450 g mljevene junetine
  • 200 g bijele riže
  • 1,5 l mesnog temeljca
  • 1 crvena paprika
  • 1 žuta paprika

1 zelena paprika

  • 1 luk
  • 1-2 češnja češnjaka
  • 1 čajna žličica dimljene paprike u prahu
  • biljno ulje po želji
  • sol i papar po želji
  • svježi peršin za posluživanje

Varivo od mljevenog mesa, riže i paprike - priprema:

  1. Očistite luk i paprike. Narežite ih na veće kocke. U većem loncu zagrijte nešto ulja pa na njemu prepirjate povrće. Pirjajte luk i paprike oko pet do sedam minuta dok ne omekšaju. Dodajte nasjeckani češnjak i pirjajte još pola minute.
  2. Dodajte mljeveno meso – pirjajte ga dok ne dobije lijepu zlatno-smeđu boju. Podlijte mljeveno meso s rajčicama i mesnim temeljcem. Začinite s dimljenom paprikom u prahu, sa soli i paprom.
  3. U lonac ubacite ispranu i ocijeđenu rižu. Poklopite ga i kuhajte sve zajedno oko pola sata, odnosno dok se riža ne skuha do kraja i ne zgusne varivo. Podesite začine po želji, i na kraju kuhanja dodajte i nešto peršina.
  4. Poslužite varivo s domaćim kruhom. Dobar tek!

Bez zaprške i brašna: Tri najbolja načina za zgušnjavanje variva Kuhano povrće pretvorite u pire i tako zgusnite variva Različite vrste leće upotrebljavaju se za različite recepte Kako savršeno skuhati krumpir? - 4 +0 Kako zgusnuti varivo bez zaprške

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju