Najviši restoran u zgradi službeno je postao Heavenly Jin koji se nalazi na 120. katu Hotela J u Šangaju. Hotel u Šangajskom neboderu sa svoja 632 metra najviša je zgrada u Kini i treća najviša zgrada na svijetu, piše CNN. U veljači se Heavenli Jin upisao u Guinnessovu knjigu rekorda, s visinom od 556,36 metra.

Kako i sugerira titula najvišeg restorana na svijetu, gosti mogu uživati u nestvarnom pogledu na grad. Na jelovniku je fuzija jela svjetskih kuhinja koja spaja europske, japanske i kineske klasike, a tko poželi može doći na tradicionalni poslijepodnevni čaj. Tema interijera je Put svile kojeg utjelovljuje mural od trideset metara, sastavljen od mozaika talijanskih pločica, a prostor prima 256 gostiju.

Dubai - 2 Zanimljivosti Možete li ga prepoznati? Grad rekordera, blještavila i bogataša kakav je bio prije samo 50 godina

Oni koji požele privatnost mogu rezervirati mjesta u jednom od pet salona. Do sada je najviši restoran u zgradi na svijetu bio Atmosphere u Burj Khalifi, na 441,3 metara visine, a "najviši pokretni restoran u zgradi", prikladno nazvan Twist nalazi se na visini od 422,8 metara na 106. katu Canton Towera, u Guangzhouu. I dok su spomenuti restorani najviši u zgradama, Chacaltaya, na istoimenom bolivijskom skijalištu u knjizi rekorda naveden je kao najviši na svijetu - smješten na visini od 5340 metara.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju