Kaiserschmarren

Sastojci:

4 jaja
250 ml mlijeka
30 g šećera
150 g brašna
50 g maslaca
sol i šećer u prahu

Priprema:

1. Odvojite žumanjke i bjelanjaka. Istucite čvrst snijeg od bjelanjaka. Žumanjcima dodajte mlijeko i brašno, malo ih posolite i dobro izmiješajte u glatku smjesu.

2. Smjesi od žumanjaka dodajte snijeg i lagano izmiješajte kuhačom.

3. U veću tavu stavite maslac, a kada se rastopi, ulijte dobro izmiješanu smjesu.

4. Pecite na srednje jakoj vatri. Zatim okrenite tijesto na drugu stranu, pecite 2 do 3 minute pa ga lopaticom ili vilicom natrgajte na veće komade.

5. Još malo pecite i nastavite oprezno okretati komade sve dok ne budu gotovi, ali pritom ih nikako nemojte stiskati. Istresite ih na tanjur, pospite šećerom u prahu i poslužite.

Dobar tek!