Kobasice pečene u tijestu za palačinke tipičan su britanski specijalitet koji se najčešće poslužuje s umakom od luka i povrćem, ali odličan je i uz običnu salatu, umak od gljiva, šalšu...

Naziv jela toad in the hole, ili "žabac u rupi" recept duguje izgledu malih kobasica koje vire iz tijesta. No osim s kobasicama, jelo se pripremalo i sa svinjskim kobasicama ili iznutricama.

Sastojci za toad in the hole:

6 pečenica (svježih kobasica)
1 žlica ulja

Za tijesto:

140 g brašna
2 jaja
175 ml mlijeka
sol

Priprema:

1. Zagrijte pećnicu na 220 stupnjeva Celzija. Stavite kobasice u nauljenu posudu za pečenje (20 x 30 cm) i pecite 15 minuta dok ne porumene.

2. U međuvremenu napravite tijesto. Stavite brašno u zdjelu s pola žličice soli, napravite udubinu u sredini i razbijte u nju jaje. Izmiješajte, a zatim polako dodajte mlijeko uz stalno miješanje. Ostavite da odstoji dok kobasice ne porumene.

3. Izvadite kobasice iz pećnice pa oprezno ulijte tijesto, prebacite na gornju rešetku u pećnici pa pecite 25-30 minuta, dok ne naraste i porumeni. Poslužite s omiljenom salatom ili umakom prema želji.

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju