Krema za omiljeni cheesecake, tiramisu ili tortu može poslužiti za pripremu neodoljivih palačinki, ukusnih poput najfinijih kolača. Pustite mašti na volju i isprobajte omiljene kombinacije sezonskog voća i laganih krema, a prema želi dodajte i ribane čokolade ili kakav namaz od lješnjaka.

Sastojci za cheesecake palačinke:

250 g slatkog vrhnja
150 g mascarponea
100 g krem sira
1 vanilin šećer
70 g šećera

Voćni umak:

200 g malina ili jagoda
100 g šećera
2 žličice jestivog škroba
Palačinke

Priprema: 

1. Voće pospite šećerom i ostavite desetak minuta pa zagrijte u lončiću. Jestivi škrob razmutite u malo vode pa umiješajte u voće kad provrije. Kratko kuhajte da se zgusne pa stavite na stranu da se hladi.

2. Slatko vrhnje izmiksajte u čvrst šlag. Izmiksajte obje vrste sira sa šećerom i vanilin šećerom pa umiješajte šlag.

3. Palačinke premažite voćnim umakom, dodajte kremu od sira pa zarolajte. Prema želji ukrasite viškom umaka.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju