Domaćice iz Hrvatske, Italije, Koreje, Indije i drugih dijelova svijeta tvrde da u njihovim obiteljima postoji trik za odgorčivanje krastavaca.

U trendu Faširanci od mljevenog mesa i tikvica Puni okusa Faširanci od mljevenog mesa i tikvica: Toliko su sočni da ćete ih htjeti jesti cijelo ljeto Tjestenina u umaku od vrhnja s piletinom Tjedni jelovnik 7 laganih i finih jela za svaki dan ovoga tjedna za koje vam ne treba puno vremena ni truda Košarice od jaja i tikvica Ispecite u pećnici Košarice od jaja i tikvica koje možete jesti za doručak, ručak i večeru

Iako se gorčina gubi dodavanjem soli i cijeđenjem tekućine koju krastavac pusti, trik trljanjem mnogima je draži jer nema potrebe za čekanjem niti dodavanjem soli, koju mnogi izbjegavaju ili žele smanjiti u svakodnevnom jelovniku.

Potrebno je odrezati jedan kraj krastavaca i trljati ga o cijeli dio dok ne počne izlaziti pjena. Tako se oslobađa kukurbitacin, krivac za gorki okus. Kad izađe pjena, ponovite s drugim krajem i isperite pod vodom. U videu možete pogledati kako to učiniti.