"Nabavite organski uzgojeno svinjsko meso," savjetuje slavni britanski chef Jamie Oliver. Kvalitetan komad mesa zajamčit će i savršeni gastronomski užitak nakon odgovarajuće termičke obrade.

Zarežite kožu carskog mesa skalpelom cijelom dužinom. Za razliku od noža, skalpel omogućava preciznije rezanje te smanjuje mogućnost da oštricom pogodite sredinu i tako uništite taj slasni komad svinjetine.

Izrezbarenu kožu carskog mesa dobro natrljajte mješavinom začina koju ste napravili u mužaru: pomiješajte sjemenke korijandra i komorača, papar u zrnu, morsku sol i dva lista lovora. Dodajte i malo maslinova ulja da meso lakše upije sve začine.

Tako pripremljeno carsko meso stavite u lim za pečenje na posteljicu od luka (s korom) i pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 230 Celzijevih stupnjeva oko 40 minuta do sat vremena.

Kad meso dobije slasnu hrskavu koru, izvadite ga iz lima, prebacite direktno na rešetku pećnice (koju ste postavili direktno iznad lima sa sirovim korjenastim povrćem), smanjite temperaturu na 150 Celzijevih stupnjeva i pecite još tri do četiri sata.

Znat ćete da je svinjetina gotova kad se meso počne odvajati od kosti.

Cijeli postupak pečenja najboljeg carskog mesa pogledajte u videu Jamieja Olivera s YouTubea.

U trendu Alžir - 3 Bagatela! Ručak 3 eura, kava 30 centi: Mediteranska zemlja iznimne ljepote koja turistima prolazi ispod radara Kućica Noni za robinzonski odmor na Krku, Airbnb - 3 Usred šume 15 minuta hoda do prve plaže: Ova kućica na Krku prava je oaza mira Vranjic nazivaju Malom Venecijom Podijelilo mišljenja Znate li gdje se nalazi hrvatska "Mala Venecija"? Pitanje koje je izazvalo pobunu u komentarima na našem portalu