Gordon Ramsay na svojem YouTube kanalu često daje savjete za jednostavna, ali ukusna jela. Podijelio je i recept za ukusni rižoto s kobasicama i povrćem.
Kada kobasice dodajte rižotu ili drugim jelima poželjno je meso odvojiti od crijeva. Britanski chef tvrdi da će tako jelo imati više okusa nego da ga termički obrađujete s crijevom.
Gordon Ramsay započinje rižoto s malo ulja u tavi na kojem prepirja ljubičasti luk. Isti tvrdi da luk treba pirjati oko pet do šest minuta kako bi se karamelizirao i dao maksimum okusa.
Luku potom dodaje kockice paprike i tanko narezan češnjak. Potom dodaje “golu” kobasicu,a sve začini s nešto dimljene paprike. Kad meso kobasice dobije lijepu zlatnožutu boju u tavu dodaje suhu nekuhanu rižu koju pusti da “pokupi” sve okuse iz tave.
Nakon tridesetak sekundi tavu deglazira s nešto bijela vina, a potom ulije temeljac. Potrebno je uliti dvostruko veću količinu temljca u odnosu na ubačenu rižu.
Sve dobro promiješa, a potom pusti da se sve kuha oko 12 do 15 minuta. Pred kraj kuhanja u rižu doda nasjeckani mladi luk, rajčicu i peršin.
Kako Gordon Ramsay priprema ovo i druga slična jela koja su idealna za brzi ručak ili večeru, pogledajte u njegovom YouTube videu.