Gordon Ramsay na svojem YouTube kanalu često daje savjete za jednostavna, ali ukusna jela. Podijelio je i recept za ukusni rižoto s kobasicama i povrćem.

Kada kobasice dodajte rižotu ili drugim jelima poželjno je meso odvojiti od crijeva. Britanski chef tvrdi da će tako jelo imati više okusa nego da ga termički obrađujete s crijevom.

Slika nije dostupna Zanimljivosti Mjesto na kojem Gordon Ramsay nikad ne bi jeo

Gordon Ramsay započinje rižoto s malo ulja u tavi na kojem prepirja ljubičasti luk. Isti tvrdi da luk treba pirjati oko pet do šest minuta kako bi se karamelizirao i dao maksimum okusa.

Luku potom dodaje kockice paprike i tanko narezan češnjak. Potom dodaje “golu” kobasicu,a sve začini s nešto dimljene paprike. Kad meso kobasice dobije lijepu zlatnožutu boju u tavu dodaje suhu nekuhanu rižu koju pusti da “pokupi” sve okuse iz tave.

Nakon tridesetak sekundi tavu deglazira s nešto bijela vina, a potom ulije temeljac. Potrebno je uliti dvostruko veću količinu temljca u odnosu na ubačenu rižu.

Slika nije dostupna Hrana i piće Trik Gordona Ramsayja za savršenu slanu pitu s pancetom bez mrvice kvasca

Sve dobro promiješa, a potom pusti da se sve kuha oko 12 do 15 minuta. Pred kraj kuhanja u rižu doda nasjeckani mladi luk, rajčicu i peršin.

Kako Gordon Ramsay priprema ovo i druga slična jela koja su idealna za brzi ručak ili večeru, pogledajte u njegovom YouTube videu.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju