Iskoristite sezonu jagoda i napravite ukusan desert bez previše muke i filozofiranja. Ova torta kao bazu koristi kupovne piškote, koje je po potrebi potrebno prelomiti kako bi se prilagodile kalupu u kojem pripremate slasticu.


Krema za tortu radi se od sira mascarpone i vrhnja za šlag, a sve je obilno začinjeno s mnoštvo slasnih domaćih i svježih jagoda, koje je potrebno marinirati pola sata u balzamičnom octu prije korištenja.

Recept je vrlo jednostavan i namijenjen i najvećim slastičarskim amaterima. Najteži dio u postupku pak je čekanje da se torta ohladi i stisne.

Sastojci za tortu od jagoda i piškota:

  • 750 svježih jagoda
  • 500 g vrhnja za šlag
  • 450 g mascarponea
  • 100 g bijelog šećera
  • 30-ak piškota
  • 4 čajne žlice balzamičnog octa
  • 2 čajne žličice ekstrakta vanilije

Priprema torte od jagoda i piškota:

  1. Operite i očistite jagode. Dio ostavite za ukras na torti – otprilike njih 10-ak, a ostatak narežite na kriške i pomiješajte s balzamičnim octom. Pustite da se jagode mariniraju u balzamičnom octu oko pola sata.
  2. Obložite dno okruglog kalupa za pečenje papirom za pečenje.
  3. Dno kalupa prekrijte piškotama u jednom ravnomjernom sloju. Iskidajte piškote na manje komade kako biste si olakšali taj posao.
  4. Prepolovite ostatak piškota i poslažite ih jednu do druge oko ruba kalupa.
  5. Mascarpone ostavite na sobnoj temperaturi barem pola sata pa ga izmiksajte s vrhnjem za šlag i šećerom u jednu glatku smjesu. U kremu dodajte ekstrakt od vanilije.
  6. Premažite pola kreme preko pripremljenih piškota.
  7. Preko kreme stavite marinirane jagode.
  8. Ostatak kreme premažite preko mariniranih jagoda.
  9. Stavite tako pripremljenu tortu u hladnjak preko noći da se stisne.
  10. Poslužite tortu dobro ohlađenu s dodatnim svježim jagodama. Dobar tek!

Njemačka krtica: Recept za genijalnu tortu od čokolade, banana i šlaga +0 Torta krtica

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju