Tjestenina s tunom mnogima je omiljeno jelo jer je brzo gotovo, ne zahtijeva kulinarsku vještinu, sastojci se mogu dodavati po vlastitom guštu, a rezultat je uvijek sjajan.

Uz kućne klasike – tunu u vrhnju i tunu u umaku od rajčice, postoji mnogo dobrih kombinacija za salate s tunom i tjesteninom, a osim s onim što ide u umak, svakako se možete poigrati i s tjesteninom. Uz klasičnu, tu je i integralna tjestenina te dug popis tjestenina od različitih grahorica, heljde, pira… Svaka od njih dat će malo drugačiji okus vašem umaku.

Na www.krenizdravo.hr pronašli smo odličan recept za tjesteninu s tunom i avokadom čije okuse dodatno naglašava preljev od octa, majoneze i senfa. Ako pretjerate sa sastojcima, nema veze, jer se od avokada i tune može napraviti izvrsna pašteta.

A ako trebate inspiraciju za još jela i salata s tjesteninom i tunom, pronaći ćete ih ovdje.

Sastojci za tjesteninu s tunom i avokadom:

  • 50 g tjestenine po izboru
  • 1 konzerva tune
  • 1 mrkva, naribana
  • 1 crveni luk, nasjeckani
  • 1 zelena paprika, narezana na kockice
  • 1 crvena paprika, narezana na kockice
  • pola avokada (narezanog na kockice)
  • 1 čajna žličica jabučnog octa
  • 1 čajna žličica majoneze
  • 1 čajna žličica senfa
  • začini po izboru

Priprema tjestenine s tunom i avokadom:

  1. Dok se tjestenina kuha, operite i narežite povrće te ga pomiješajte s tunom.
  2. U maloj posudici pomiješajte senf, jabučni ocat i vegansku majonezu te prelijte preko tople tjestenine s tunom i povrćem.
  3. Začinite po želji crnim paprom i solju ili mješavinom mediteranskih začina.

  7 zdravih namirnica koje postaju štetne ili otrovne, ako u njima pretjeramo Špinat Kurkuma Zeleni smoothie +0 Ilustracija

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju