Tjestenina s tunom mnogima je omiljeno jelo jer je brzo gotovo, ne zahtijeva kulinarsku vještinu, sastojci se mogu dodavati po vlastitom guštu, a rezultat je uvijek sjajan.
Uz kućne klasike – tunu u vrhnju i tunu u umaku od rajčice, postoji mnogo dobrih kombinacija za salate s tunom i tjesteninom, a osim s onim što ide u umak, svakako se možete poigrati i s tjesteninom. Uz klasičnu, tu je i integralna tjestenina te dug popis tjestenina od različitih grahorica, heljde, pira… Svaka od njih dat će malo drugačiji okus vašem umaku.
Na www.krenizdravo.hr pronašli smo odličan recept za tjesteninu s tunom i avokadom čije okuse dodatno naglašava preljev od octa, majoneze i senfa. Ako pretjerate sa sastojcima, nema veze, jer se od avokada i tune može napraviti izvrsna pašteta.
A ako trebate inspiraciju za još jela i salata s tjesteninom i tunom, pronaći ćete ih ovdje.
Sastojci za tjesteninu s tunom i avokadom:
- 50 g tjestenine po izboru
- 1 konzerva tune
- 1 mrkva, naribana
- 1 crveni luk, nasjeckani
- 1 zelena paprika, narezana na kockice
- 1 crvena paprika, narezana na kockice
- pola avokada (narezanog na kockice)
- 1 čajna žličica jabučnog octa
- 1 čajna žličica majoneze
- 1 čajna žličica senfa
- začini po izboru
Priprema tjestenine s tunom i avokadom:
- Dok se tjestenina kuha, operite i narežite povrće te ga pomiješajte s tunom.
- U maloj posudici pomiješajte senf, jabučni ocat i vegansku majonezu te prelijte preko tople tjestenine s tunom i povrćem.
- Začinite po želji crnim paprom i solju ili mješavinom mediteranskih začina.
7 zdravih namirnica koje postaju štetne ili otrovne, ako u njima pretjeramo +0