Tjestenina s tunom mnogima je omiljeno jelo jer je brzo gotovo, ne zahtijeva kulinarsku vještinu, sastojci se mogu dodavati po vlastitom guštu, a rezultat je uvijek sjajan.
Uz kućne klasike – tunu u vrhnju i tunu u umaku od rajčice, postoji mnogo dobrih kombinacija za salate s tunom i tjesteninom, a osim s onim što ide u umak, svakako se možete poigrati i s tjesteninom. Uz klasičnu, tu je i integralna tjestenina te dug popis tjestenina od različitih grahorica, heljde, pira… Svaka od njih dat će malo drugačiji okus vašem umaku.
Na www.krenizdravo.hr pronašli smo odličan recept za tjesteninu s tunom i avokadom čije okuse dodatno naglašava preljev od octa, majoneze i senfa. Ako pretjerate sa sastojcima, nema veze, jer se od avokada i tune može napraviti izvrsna pašteta.
A ako trebate inspiraciju za još jela i salata s tjesteninom i tunom, pronaći ćete ih ovdje.
Sastojci za tjesteninu s tunom i avokadom:
- 50 g tjestenine po izboru
 - 1 konzerva tune
 - 1 mrkva, naribana
 - 1 crveni luk, nasjeckani
 - 1 zelena paprika, narezana na kockice
 - 1 crvena paprika, narezana na kockice
 - pola avokada (narezanog na kockice)
 - 1 čajna žličica jabučnog octa
 - 1 čajna žličica majoneze
 - 1 čajna žličica senfa
 - začini po izboru
 
Priprema tjestenine s tunom i avokadom:
- Dok se tjestenina kuha, operite i narežite povrće te ga pomiješajte s tunom.
 - U maloj posudici pomiješajte senf, jabučni ocat i vegansku majonezu te prelijte preko tople tjestenine s tunom i povrćem.
 - Začinite po želji crnim paprom i solju ili mješavinom mediteranskih začina.
 
 
 
    
        7 zdravih namirnica koje postaju štetne ili otrovne, ako u njima pretjeramo
        
                                                                                    
                
                    
 
                    
 
                    
 
                    
 
                    

              
              
              
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            