Za ovu ukusnu i kremastu tjesteninu s lososom i povrćem u umaku od limuna trebat će vam samo pola sata i, osim lososa, sastojci koje uvijek imate kod kuće. Jednostavno ju je pripremiti, a oduševit će i najzahtjevnija nepca.
Grašak i baby špinat možete zamijeniti bilo kojim zelenim povrćem – šparogama, bobom, mladim zelenim mahunama ili cvjetićima brokule. Tjesteninu možete odabrati po želji, ali zbog umaka preporučjujemo neku – dugu i usku. S umakom se ipak nemojte igrati da ne riskirate da ispadne prekiseo.
Tjestenina s lososom i povrćem u umaku od limuna - sastojci:
- 300 g tjestenine (špageti, linguine…)
- 50 g baby špinata
- 200 g graška
- 1 žlica ekstra djevičanskog maslinovog ulja
- 4 x 200 g fileta lososa, bez kostiju i kože
- 40 g maslaca
- 4 češnja češnjaka, zgnječena
- 2 žličice naribane korice limuna
- 120 ml suhog bijelog vina
- 300 ml vrhnja za kuhanje
- 2 žlice nasjeckanog svježeg kopra
- 2 žlice soka od limuna
- Korica limuna, za posluživanje
Tjestenina s lososom i povrćem u umaku od limuna - priprema:
- Tjesteninu skuhajte prema uputama na pakiranju da bude al dente, pa zadnje dvije minute kuhanja dodajte špinat i grašak. Ocijedite tjesteninu i povrće.
- Zagrijte ulje u velikoj dubokoj tavi na srednje jakoj vatri. Pržite filete lososa 4 minute sa svake strane, pa ih prebacite na tanjur, ostavite da odstoje otprilike 2 minute pa grubo usitnite.
- U istoj tavi, na srednje jakoj vati, otopite maslac. Dodajte češnjak i miješajući ga pržite oko 30 sekundi ili dok ne zamiriše. Dodajte koricu limuna i vino. Pirjajte otkriveno 2 minute ili dok se vino ne reducira za pola. Dodajte vrhnje i pustite da zavrije. Onda dodajte tjesteninu, povrće i kopar. Kuhajte samo dok se ne zagrije pa umiješajte losos i sok od limuna.
- Poslužite posuto naribanom koricom limuna.
Tražite li još recepata, pronaći ćete ih ovdje, a želite li poboljšati svoje kulinarske vještine, pridružite se našoj Školi kuhanja.
Odvojen od svijeta, a blizu svega: Zeleni hrvatski otok idealan za potpuni mir, ali i aktivan odmor