Kad temperatura u termometru znatno poraste, traže se laganija jela prepuna povrća ili ona koja su gotova za desetak minuta. Tada su nam najdraži jednostavni recepti za koje ne treba previše truda niti vremena provedenog u kuhinji…

PONEDJELJAK - PASTA ALLA CARBONARA 

Pasta alla carbonara tradicionalno je talijansko jelo koje se prema originalnoj recepturi priprema od jaja, sira i slanine pomiješane s tjesteninom. No ako želite da bude zasitnije i nešto drukčije, dodajte mu piletinu. Za recept kliknite ovdje.

Punjeni zapečeni šampinjoni Punjeni zapečeni šampinjoni (Foto: Shutterstock)

UTORAK - PUNJENI ŠAMPINJONI 

Punjeni i pečeni šampinjoni jedno su od najjednostavnijih predjela koja možete napraviti. To slasno jelo ne traži veliko kulinarsko znanje niti snalaženje u kuhinji. Dovoljno je gljivama odstraniti stapku od klobuka, lagano ih očistiti od eventualnih nečistoća pa ih napuniti sastojcima po želji. Ovdje je i recept. 

SRIJEDA - SALATA OD MAHUNARKI 

Balela je poznato jelo bliskoistočne kuhinje. Riječ je o salati sastavljenoj od nekoliko različitih mahunarki poput graha i slanutka, koje obiluju bjelančevinama, a koje se miješaju s drugim vrstama povrća i začinskim biljem. Koristite li mahunarke iz konzerve, ovu salatu možete složiti u manje od 15 minuta. Imamo recept.

ČETVRTAK - KREMASTA TJESTENINA S TIKVICAMA

Tikvice su sjajan dodatak i laganih ljetnih jela s tjesteninom i sirom. Mi vam donosimo recept za kremastu tjesteninu s tikvicama koja se priprema u jednom loncu, što znatno smanjuje vrijeme pripreme i količinu upotrijebljenog suđa.

Orzo tjestenina s tunom iz konzerve Orzo tjestenina s tunom iz konzerve (Foto: Shutterstock)

PETAK - ORZO S TUNOM 

Kratko rezana tjestenina u obliku velikog zrna riže – orzo, sjajna je baza za pripremu brzog ručka ili večere. Ako želite smanjiti i količinu potrošenog suđa, pripremite jelo u jednom loncu. Donosimo vam najlakši recept za orzo tjesteninu skuhanu u jednom loncu s rajčicama i tunom iz konzerve.

SUBOTA - RIŽOTO S GLJIVAMA I PILETINOM 

Ne da vam se stajati za štednjakom? Isprobajte ovaj recept za pripremu rižota od gljiva i piletine koji se peče u pećnici. Zvuči nevjerojatno, ali je pun pogodak kada nemate puno vremena za pripremu ručka. Evo recepta.

NEDJELJA - ČOKOLADNI KOLAČ IZ JEDNE POSUDE 

Iako ljeti obožavamo lagane voćne deserte, kao i ledene kreme, to ne znači da se morate odreći konkretnijeg, čokoladnog deserta. Čokoladni kolač ili tortu jednostavno možete napraviti bez gomile prljavog posuđa ili kompliciranih sastojaka, dovoljno je slijediti recept u nastavku.

Bosanski trik za savršene punjene paprike: Recept uz koji će biti pune okusa i mirisa Punjene paprike - 2 Punjene paprike - 3 Punjene paprike - 1 +0 Punjene paprike - 4
 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju