Napravite malo drukčiji rižoto s aromatičnim suhim vrganjima i mekanim pilećima zabatcima po receptu dobro poznatog Jamieja Olivera, rižoto koji se, za razliku od klasičnog, kuha ili peče u pećnici. Zvuči vam nevjerojatno ili kao pun pogodak kad nemate puno vremena za stajanje uz štednjak? Preostaje vam otkriti što prije jer recept je tu.

Da je Jamie zaljubljenik u talijansku kuhinju, to već odavno znamo. Majstor je u spremanju različite tjestenine, umaka i rižota, zato mu vjerujemo i kad je ovaj rižoto u pitanju. Posebno volimo njegove savjete i trikove u kuhinji. Jeste li već isprobali trik Jamieja Olivera za najfiniji rižoto s gljivama?

A tek ovaj za razvlačenje tijesta bez brašna i nereda po kuhinji, taj bi nam trik uistinu svima dobro došao!

Sastojci:

25 g suhih vrganja
180 ml vode
4 komada pilećih zabataka
1 režanj češnjaka
400 g riže arborio
1 l pilećeg temeljca
4 grančice svježeg timijana
50 g maslaca
80 g parmezana

Priprema:

1. Zagrijte pećnicu na 200 °C.

2. Suhe vrganje prelijte sa 180 ml vruće vode, poklopite i pustite da se vrganji namaču oko 5 minuta. Potom ih ocijedite, ali sačuvajte tekućinu od namakanja.

3. Vrganje usitnite nožem pa ih stavite u dublju posudu za pečenje (od 3 litre), dodajte tekućinu u kojoj su se namakali vrganji, dodajte i na manje komade narezane pileće zabatke, zdrobljeni češnjak, rižu, timijan i temeljac. Dobro izmiješajte, pokrijte aluminijskom folijom i stavite kuhati u pećnicu na 35-40 minuta, odnosno dok riža ne bude kuhana.

4. Nasjeckajte maslac i naribajte parmezan pa umiješajte u kuhani rižoto. Posolite i popaprite pa miješajte oko 3-4 minute dok se rižoto ne zgusne.

5. Poslužite odmah posipano parmezanom.

 

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju