Tražite li inspiraciju za ovotjedni jelovnik, donosimo sedam slasnih jela koje lako možete pripremiti bez previše kompliciranja. Pročešljali smo jela za koja nisu potrebni skupi ili komplicirani sastojci, a nećete se trebati zamarati ni s nekim posebnim kulinarskim vještinama. Pa krenimo…

Ponedjeljak, 29. 1. – Složenac od mljevenog mesa i krumpira

Krumpir, mljeveno meso i sir sjajan su gastronomski trio koji se može kombinirati na različite načine. Mi vam predlažemo da ta tri sastojka sljubite u jedan ukusan složenac, a recept potražite ovdje.

Utorak, 30. 1. – Zapečena brokula

Brokulu možete termički obraditi na pari, pirjati, kuhati i peći. Od nje možete raditi juhe i variva, pripremati biljne odreske i popečke. Mi vam donosimo super jednostavan recept za zapečenu brokulu sa sirom i nešto začina. Bit će gotova u pola sata, a tu je i recept.

Kremasta toskanska piletina Kremasta toskanska piletina (Foto: Shutterstock)

Srijeda, 31. 1. – Toskanska piletina

Prefino jelo iz talijanske regije Toskane spaja začinjena pečena pileća prsa u kremastom umaku na bazi vrhnja, parmezana, špinata i sušenih rajčica. Kremasta toskanska piletina savršen je dodatak uz kuhanu tjesteninu te odličan izbor za ručak ili večeru. Kako je pripremiti, doznajte ovdje.

Četvrtak, 1. 2. – Hrskavi pohani patlidžani

Bilo da izbjegavate meso, ili ga obožavate – u ovom prefinom jelu neće vam nedostajati. Pohane patlidžane poslužite s omiljenom salatom, a izvrsno će se slagati s coleslawom, salatom koja se priprema od korjenastog povrća poput kupusa i mrkve, a obično se sljubljuje s kremastim preljevom na bazi majoneze.

Petak, 2. 2. - Najfiniji popečci od krumpira

Iza naziva hash brown, popularnog jela američke kuhinje, jesu naribani krumpiri u obliku popečaka koji se peku dok ne potamne i postanu hrskavi. Obično se poslužuju uz pečena jaja i slaninu za doručak, ali fantastičan su prilog varivima ili salatama. Ovdje je i recept.

Hash browns američki je specijalitet od krumpira Hash browns američki je specijalitet od krumpira (Foto: Shutterstock)

Subota, 3. 2. – Svinjski kotleti

Predlažemo vam jednostavan umak koji se može pripremiti u manje od 10 minuta. Umak se sastoji od meda, rižina octa, maslaca, češnjaka i vode. Ako pri ruci nemate rižin ocat, poslužit će i bijelo vino, a u tom slučaju kuhajte umak dok alkohol ne ispari. Kotlete poslužite uz pire od krumpira, palentu ili prilog po želji. Ovdje je i recept.

Čokoladni kuglof Čokoladni kuglof (Foto: Shutterstock)

Nedjelja, 4. 2. – Čokoladni kuglof

Za kraj tjedna brusimo se na nešto slatko, a za oko nam je zapeo sočni kuglof bogatog okusa. Recept za tako sočan kolač nakon kojeg ćete htjeti oblizati i tanjur potražite ovdje.

Ručak za 15 minuta: Koji su komadi mesa najbolji na naglo? Meso - 2 Meso - 1 Pohana svinjetina +0 Tajne mekanog mesa
 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju