Galerija Čokoladni kuglof 1 Pohani patlidžan 1 Meksički složenac od krumpira i mljevenog mesa 1 Hash browns američki je specijalitet od krumpira 1

U trendu Složenac od naribanih tikvica Najlakši recept Izvana hrskav, a iznutra mekan i sočan: Naribajte tikvice i napravite ovaj neodoljivi ljetni složenac Kviz općeg znanja - 1 Hrana za mozak Kviz općeg znanja: 15 pitanja koja će pravi kvizaši smazati za doručak Apartman Sto ljudi... Najgori gosti na koje se tuže domaći iznajmljivači: "Dva tjedna nisu izlazili iz apartmana, ne znam što su radili"

Tražite li inspiraciju za ovotjedni jelovnik, donosimo sedam slasnih jela koje lako možete pripremiti bez previše kompliciranja. Pročešljali smo jela za koja nisu potrebni skupi ili komplicirani sastojci, a nećete se trebati zamarati ni s nekim posebnim kulinarskim vještinama. Pa krenimo…

Ponedjeljak, 29. 1. – Složenac od mljevenog mesa i krumpira

Krumpir, mljeveno meso i sir sjajan su gastronomski trio koji se može kombinirati na različite načine. Mi vam predlažemo da ta tri sastojka sljubite u jedan ukusan složenac, a recept potražite ovdje.

Utorak, 30. 1. – Zapečena brokula

Brokulu možete termički obraditi na pari, pirjati, kuhati i peći. Od nje možete raditi juhe i variva, pripremati biljne odreske i popečke. Mi vam donosimo super jednostavan recept za zapečenu brokulu sa sirom i nešto začina. Bit će gotova u pola sata, a tu je i recept.

Srijeda, 31. 1. – Toskanska piletina

Prefino jelo iz talijanske regije Toskane spaja začinjena pečena pileća prsa u kremastom umaku na bazi vrhnja, parmezana, špinata i sušenih rajčica. Kremasta toskanska piletina savršen je dodatak uz kuhanu tjesteninu te odličan izbor za ručak ili večeru. Kako je pripremiti, doznajte ovdje.

Četvrtak, 1. 2. – Hrskavi pohani patlidžani

Bilo da izbjegavate meso, ili ga obožavate – u ovom prefinom jelu neće vam nedostajati. Pohane patlidžane poslužite s omiljenom salatom, a izvrsno će se slagati s coleslawom, salatom koja se priprema od korjenastog povrća poput kupusa i mrkve, a obično se sljubljuje s kremastim preljevom na bazi majoneze.

Petak, 2. 2. - Najfiniji popečci od krumpira

Iza naziva hash brown, popularnog jela američke kuhinje, jesu naribani krumpiri u obliku popečaka koji se peku dok ne potamne i postanu hrskavi. Obično se poslužuju uz pečena jaja i slaninu za doručak, ali fantastičan su prilog varivima ili salatama. Ovdje je i recept.

Hash browns američki je specijalitet od krumpira Hash browns američki je specijalitet od krumpira (Foto: Shutterstock)

Subota, 3. 2. – Svinjski kotleti

Predlažemo vam jednostavan umak koji se može pripremiti u manje od 10 minuta. Umak se sastoji od meda, rižina octa, maslaca, češnjaka i vode. Ako pri ruci nemate rižin ocat, poslužit će i bijelo vino, a u tom slučaju kuhajte umak dok alkohol ne ispari. Kotlete poslužite uz pire od krumpira, palentu ili prilog po želji. Ovdje je i recept.

Čokoladni kuglof Čokoladni kuglof (Foto: Shutterstock)

Nedjelja, 4. 2. – Čokoladni kuglof

Za kraj tjedna brusimo se na nešto slatko, a za oko nam je zapeo sočni kuglof bogatog okusa. Recept za tako sočan kolač nakon kojeg ćete htjeti oblizati i tanjur potražite ovdje.

Ručak za 15 minuta: Koji su komadi mesa najbolji na naglo? +0 Tajne mekanog mesa