Krumpir, mljeveno meso i sir sjajan su gastronomski trio koji se može kombinirati na različite načine. Mi vam predlažemo da ta tri sastojka sljubite u jedan ukusan složenac.

Složenac je nadahnut meksičkim okusima, pa se isti začinjava mješavinom koju biste inače iskoristili za pripremu tacoa. Začinsku mješavinu za taco možete kupiti u trgovinama ili ga napraviti samostalno kod kuće prema ovom receptu.

Ovaj složenac je sjajan izbor za ručak ili večeru. Vrlo se jednostavno priprema, a znat će ga napraviti i najveći amateri u kuhinji.

Sastojci za složenac:

  • 700 ml umaka od rajčice
  • 450 g mljevene junetine
  • 300 g oguljenog krumpira narezanog na kocke
  • 240 g naribanog sira
  • 5-6 žlica začinske mješavine za taco
  • 1 manji luk
  • 3-4 češnja češnjaka
  • sol i papar po želji
  • biljno ulje

Priprema složenca:

  1. Zagrijte pećnicu na 190 Celzijevih stupnjeva.
  2. U većoj tavi zagrijte ulje pa na njemu prepirjajte nasjeckani luk. Posolite i popaprite luk i pirjajte ga oko pet minuta dok ne omekša.
  3. Dodajte nasjeckani češnjak i pirajajte sve zajedno još oko jedne minute.
  4. Dodajte mljevenu junetinu i pirjajte sve dok ne dobije zlatno-smeđu boju.
  5. Dodajte začinsku mješavinu za taco, sve dobro promiješajte.
  6. Podlijte s umakom od rajčice i nešto vode.
  7. Kada smjesa zavrije, smanjite temperaturu na lagano i kuhajte oko pet minuta. Posolite i popaprite po potrebi.
  8. Namastite posudu za pečenje u pećnici. Po dnu posude rasporedite oguljeni krumpir narezan na kockice otprilike iste veličine u jednom sloju.
  9. Preko krumpira prelijte smjesu na bazi mljevenog mesa, a na vrh stavite naribani sir.
  10. Prekrijte složenac aluminijskom folijom. Stavite peći jelo u prethodno zagrijanu pećnicu oko pola sata. Potom uklonite aluminijsku foliju i vratite u pećnicu na još 10 do 15 minuta dok se sir ne zapeče.
  11. Poslužite složenac topao s prilogom po želji poput kiselog vrhnja, mladog luka ili nešto avokada. Dobar tek!

15 minuta i nekoliko kuna: Trik s kojim će jela od mljevenog mesa imati puno bolji okus +0 Umak od mljevenog mesa

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju