Predlažemo vam jednostavan umak koji se može pripremiti u manje od 10 minuta. Umak se sastoji od meda, rižina octa, maslaca, češnjaka i vode.

Imajte na umu da u receptu možete upotrijebiti otkoštene kotlete, ali i one s kostima.

Sastojci:

  • 4 svinjska kotleta
  • 65 ml meda
  • 65 ml vode
  • 5-6 češnja češnjaka
  • 2 žlice rižina octa
  • 2 žlice ulja
  • 1 žlica rastopljenog maslaca
  • 1 čajna žličica češnjaka u prahu
  • sol i papar po želji

Priprema svinjskih kotleta:

  1. Posolite i popaprite svinjske kotlete s obje strane.
  2. U tavi zagrijte ulje. Ispecite kotlete na visokoj temperaturi oko četiri do pet minuta s obje strane dok ne dobiju zlatno-smeđu boju.
  3. Kada se svinjski kotleti ispeku do kraja, izvadite ih iz tave, stavite na tanjur i prekrijte s aluminijskom folijom.
  4. U istu tavu dodajte maslac, pa na njemu prepirjajte sitno nasjeckani češnjak. Pirjajte ga oko pola minute.
  5. Podlijte češnjak s vodom, medom i octom. Postružite ostatke kotleta s dna tave i kuhajte sve zajedno još tri do četiri minuta na srednje jakoj vatri uz često miješanje dok se umak ne zgusne.
  6. Začinite umak sa solju, paprom i češnjakom u prahu.
  7. Vratite meso u umak i sve zajedno pomiješajte.
  8. Poslužite kotlete tople s prilogom po želji. Dobar tek!

5 jela koja treba probati svaki pravi ljubitelj svinjetine Sporo pečena svinjetina Svinjski obrazi/Ilustracija Tangsuyuk hrskava korejska svinjetina +0 Svinjetina se može pripremiti na razne načine

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju