Predlažemo vam jednostavan umak koji se može pripremiti u manje od 10 minuta. Umak se sastoji od meda, rižina octa, maslaca, češnjaka i vode.
Imajte na umu da u receptu možete upotrijebiti otkoštene kotlete, ali i one s kostima.
Sastojci:
- 4 svinjska kotleta
- 65 ml meda
- 65 ml vode
- 5-6 češnja češnjaka
- 2 žlice rižina octa
- 2 žlice ulja
- 1 žlica rastopljenog maslaca
- 1 čajna žličica češnjaka u prahu
- sol i papar po želji
Priprema svinjskih kotleta:
- Posolite i popaprite svinjske kotlete s obje strane.
- U tavi zagrijte ulje. Ispecite kotlete na visokoj temperaturi oko četiri do pet minuta s obje strane dok ne dobiju zlatno-smeđu boju.
- Kada se svinjski kotleti ispeku do kraja, izvadite ih iz tave, stavite na tanjur i prekrijte s aluminijskom folijom.
- U istu tavu dodajte maslac, pa na njemu prepirjajte sitno nasjeckani češnjak. Pirjajte ga oko pola minute.
- Podlijte češnjak s vodom, medom i octom. Postružite ostatke kotleta s dna tave i kuhajte sve zajedno još tri do četiri minuta na srednje jakoj vatri uz često miješanje dok se umak ne zgusne.
- Začinite umak sa solju, paprom i češnjakom u prahu.
- Vratite meso u umak i sve zajedno pomiješajte.
- Poslužite kotlete tople s prilogom po želji. Dobar tek!
5 jela koja treba probati svaki pravi ljubitelj svinjetine +0