Brokula je povrće iz porodice kupusnjača koja obiluje prehrambenim vlaknima, brojnim vitaminima i mineralima. U 100 grama nalazi se svega tridesetak kalorija, pa se konzumacija ovog povrća savjetuje i svima onima koji žele smršavjeti.

Brokulu možete termički obraditi na pari, pirjajti, kuhati i peći. Od nje možete raditi juhe i variva, pripremati biljne odreske i popečke. Izbora je uistinu mnogo.

Mi vam donosimo super jednostavan recept za zapečenu brokulu sa sirom i nešto začina. Bit će gotova u pola sata, a poslužiti je možete kao predjelo ili prilog jelu.

Sastojci za zapečenu brokulu:

  • 200 g naribanog sira cheddara
  • 2-3 manje glavice brokule
  • 1 čajna žličica češnjaka u prahu
  • sol i papar po želji
  • biljno ulje po želji

Priprema za zapečenu brokulu:

  1. Zagrijte pećnicu na 190 Celzijevih stupnjeva.
  2. Operite brokulu i narežite je na manje cvjetove. Stavite je u veliku posudu zajedno s nešto ulja, soli, papra i češnjaka u prahu. Dobro sve zajedno promiješajte.
  3. Tako pripremljenu brokulu prebacite u pravokutni lim za pečenje.
  4. Preko brokule posipajte naribani sir.
  5. Stavite peći u prethodno zagrijanu pećnicu otprilike 25 minuta, dok se brokula na zapeče, a sir ne rastopi.
  6. Poslužite toplo kao prilog ili predjelo. Dobar tek!

5 zdravih namirnica koje je bolje izbjegavati kad smo bolesni +0 Cikla

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju