Hash browns je popularno jelo američke kuhinje. Obuhvaća naribane krumpire u obliku popečaka koji se peku na nekoj vrsti masnoće dok ne potamne i postanu hrskavi. Obično se poslužuju uz pečena jaja i slaninu za doručak.

Hash brownsi su se prvo počeli pojavljivati na jelovnicima njujorških restorana za doručak još potkraj 19. stoljeća. Danas se jedu diljem svijeta, a vrlo lako se pripremaju i kod kuće. Za njihovu pripremu potrebno vam je tek pet sastojaka.

Krumpire možete direktno naribati na tavu ili gril ploču i tako ispeći. No još bolje rezultate dobit ćete ako ih prvo skuhate, pa tek onda naribate i zapečete.

Sastojci za hash browns:

  • 400 g krumpira u komadu
  • 60 ml suncokretova ulja
  • 50 g maslaca
  • sol i papar po želji

Priprema hash brownsa:

  1. Krumpire dobro operite i stavite da se kuhaju u komadu s korom u vrućoj vodi. Kuhajte ih u vrućoj vodi oko 10 minuta, a potom ih u potpunosti ohladite.
  2. Naribajte kuhane krumpire. Posolite ih i popaprite po želji te pomiješajte s polovicom rastopljenog maslaca.
  3. Od dobivene smjese formirajte osam popečaka.
  4. U većoj tavi zagrijte suncokretovo ulje i ostatak maslaca pa na njemu prepecite popečke od krumpira.
  5. Pecite ih sa svake strane oko četiri do pet minuta dok ne postanu hrskavi i ne dobiju zlatno-smeđu boju.
  6. Poslužite ih kao prilog. Dobar tek!

Blagdanski prilog koji osvaja: Recept za karamelizirani krumpir koji Islanđani obožavaju Kozice s karameliziranim krumpirom Kozice s karameliziranim krumpirom Kozice s karameliziranim krumpirom +6 Kozice s karameliziranim krumpirom

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju