The Garden Brewery je najbolja EU pivovara drugu godinu zaredom po izboru Beer52 najvećeg pivskog kluba na svijetu, a usprkos pandemiji raste proizvodnja i izvoz, te ima novi izgled. Uz glavnu nagradu, The Garden Brewery je osvojila i nagradu za najbolje pivo niskog postotka alkohola, a Gardenova Micro IPA izglasana je za najbolju u toj kategoriji koja je iznimno važna jer promovira piva koja nisu prejaka.

„Nevjerojatno! Dvjesto tisuća ljubitelja craft piva glasovalo je neovisno i anonimno da smo najbolja pivovara u EU. U Europi postoji više od deset tisuća pivovara - i to doista nevjerojatnih, ali pobijedili smo. I drugu godinu zaredom. Ne bih mogao biti sretniji. To je nevjerojatan odraz onoga što smo postigli i kamo idemo. Ogromne pohvale zaslužuju svi u proizvodnji i cijeli tim“, komentirao je osnivač pivovare David Plant.

Na pitanje što misli, koji su razlozi zbog kojih su ponovno izabrani kao najbolji David odgovara kako bi na to pitanje najbolje odgovorili njihovi glasači. 

„Konstantno radimo na proizvodnji i imamo već više od 125 različitih piva koja su inovativna i vrlo pitka. Imamo pivo za sve - od dekadentnih stouta do pitkih palea, uzbudljivih soura i sočnih IPA s različitim postocima alkohola“, objašnjava David te dodaje kako se svaka tvrtka treba neprestano razvijati i poboljšavati na svim razinama kako bi ostala relevantna. Osvježavanje vizualnog identiteta jedan je od djelića slagalice.

The Garden Brewery - 4 The Garden Brewery - 4 (Foto: PR)

Nova vremena su donijela i novo ruho limenki i vizualni identitet koji ističe sve ono što čini Garden puno boljim, a to su voda i sunce. Svaka limenka će bojama i oblicima pokazivati stilove piva, a svaka etiketa je ručno ukrašena vodenim bojama, čime je svaka limenka jedinstvena.

„Trebao nam je jasno definiran identitet koji će nas istaknuti i odražavati da su naša piva inovativna, ručno izrađena, visoko-kvaliteta, svježa, moderna... trebala nam je ikona, vizualni element koji dobro funkcionira na društvenim mrežama. Prethodni dizajn isticao se jednostavnošću, ali mnogi drug su slijedili taj trag koji se u međuvremenu izgubio. Sad imamo snažan potpis koji odgovara svrsi u svim namjenama, od prodaje do društvenih mreža. Limenke su jedinstvene i posebno osmišljene tako da odražavaju ljubav i pažnju koju ulažemo u proizvode. Uskoro ćemo napraviti i redizajn osnovnih limenki (Pale, IPA, Pilsner, Stout), ali će ostati prepoznatljive.

“Iznimno pitka, sofisticirana i često iznenađujuća piva pokazuju da Garden u svom pristupu pokazuje brojne trendove u europskom pivarstvu. Stalno nas impresionira njihova kvaliteta i inovativnost, a recenzije članova to samo potvrđuju. Uz osvajanje zlata za najbolju EU pivovaru, izdvajamo i nagradu za njihovu Micro IPA koja je sjajan tehnički primjer spravljanja piva”, poručuju iz Beer52, najvećeg pivskog kluba na svijetu.

Uz osnovne stilove piva, Pale Ale, Pilsner, Stout i IPA, The Garden Brewery nastavlja inovirati i kuhati nova piva poput sočnih Florida Weisse Soura, do zimskih Imperial Stout stilova, poput Toffee & Hazelnut and Vanilla & Chocolate.

Tu su i sočna Hazy IPA, klasični Sour stilovi poput Rhubarb & Strawberry Sour ili Cherry & Plum Sour. Garden surađuje i s nekima od najzanimljivijih europskih pivovara s kojima radi specijalna izdanja piva, od kojih su najnovije one s pivovarama Stu Mostow iz Poljske i Totenhopfen iz Luksemburga.

U četiri godine postojanja The Garden Brewery proizvela je više od 120 pivskih stilova, a na popisu proizvedenih piva našao se i nagrađivani Vanilla & Chocolate Porter, cijeli raspon Sour piva, eksperimentalna piva poput serije Milkshake IPA kao i inovativna piva s niskim udjelom alkohola.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju