Gambas al Ajillo je popularno jelo španjolske kuhinje koja se jede kao tapas. U direktnom prijevodu sa španjolskog označava kozice s češnjakom. 
Očišćeni repovi kozica se kratko prže na tavi s češnjakom u maslinovom ulju dok ne postanu ružičasti i puni okusa, a serviraju se s nešto limunova soka, čilija i svježeg peršina. 
Ovo je jelo kombinira slatkoću morskih plodova s ljutinom čilija i aromatičnošću češnjaka. Iznimno je ukusno, a može se spremiti za manje od 10 minuta. 
Kozice s češnjakom - sastojci:
- 450 g očišćenih kozica
 - 120 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja¬
 - 10 češnjeva češnjaka
 - 2 žlice suhog bijelog vina
 - 1 čajna žličica sušenih čili pahuljica
 - 1 čajna žličica slatke mljevene paprike
 - ½ limuna
 - sol i papar po želji
 - šaka svježeg peršina
 
Kozice s češnjakom - priprema:
- Kozice posušite papirnatim ručnikom pa dobro posolite. Ostavite sa strane par minuta.
 - U širokoj tavi zagrijte malo maslinova ulja, pa dodajte nasjeckani češnjak i čili pahuljice. Pržite sve zajedno 30 do 60 sekundi. Pazite da češnjak ne izgori jer će jelo biti upropašteno.
 - Dodajte kozice i mljevenu papriku u prahu. Sve dobro promiješajte i pržite oko tri minute dok kozice ne dobiju lijepu ružičastu boju.
 - Uklonite tavu s vatre. Podlijte kozice sa suhim vinom i sokom pola limuna.
 - Jelo poslužite s nasjeckanim svježim peršinom uz hrskavi kruh. Dobar tek!
 
 
    
        Spiedini od kozica s nektarinom i pršutom: Tradicionalni mediteranski sastojci i inovativne tehnike kuhanja
        
                                                                                    
                
                    
 
                    
 
                    
 
                    
 
                    

              
              
              
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            