• Hrana i piće
  • Putovanja
  • Aktualno
  • Zanimljivosti
  • Škola kuhanja
  • Želim više
  • Preporuke
Upravljaj obavijestima

Prati nas

  • Impressum
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti
  • Politika o kolačićima
close image
  • Dnevnik.hr
  • Vijesti
  • Sport
  • Showbizz
  • Lifestyle
  • Tech
  • Zdravlje
  • Biznis
  • Zabava
  • Teen
  • Tv
Hrana i piće #gdje sjesti

Od 6 do 10 eura: Što jesti na Dolcu petkom?

Imajte u vidu da se ponuda iz petka u petak mijenja i nadopunjuje, pa ne propustite svaki petak od 18 sati posjetiti tržnicu Dolac i jesti prefine specijalitete koje su vrhunski chefovi i ugostitelji osmislili posebno za ovaj projekt.
Punkufer avatar placeholder
PR 20.06.2023 10:18 komentari
viber Created with Sketch.
Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U trendu Shortbread millionaire začinjen s božićnim začinima Tri sloja savršenstva Ove božićne kocke stvorene su za milijunaše, jako su fine i nije ih teško napraviti Varivo s oslićem i krumpirom Iz nove kuharice Zagrljaj iz tanjura: Prefino varivo s oslićem i krumpirom koje ćete napraviti nabrzinu Čokoladne kuglice s orasima Božanstveni okus Ove kuglice od čokolade i oraha su prefine, lako ih je napraviti – ne morate čak ni paliti pećnicu

Nacionalnom projektu revitalizacije tržnica PLACe market glavni je cilj oživjeti tržnice nakon radnog vremena, pokazati što sve street food u Hrvatskoj može biti, promovirati hrvatsku ugostiteljsku ponudu te autentičnost i posebnost svake regije, kao i donijeti život u sam centar grada. 

U nastavku vam donosimo više o ponudi hrane. Imajte u vidu da se ponuda iz petka u petak mijenja i nadopunjuje, pa se isplati navratiti na tržnicu Dolac svaki petak od 18 sati i vidjeti što se nudi. 

Cijene se kreću od 6 do 10 eura, a ponuda je zaista raznolika. Evo što se može isprobati:

Bistro Apetit by Marin Rendić

Marin Rendić i njegov tim za Dolac su osmislili dva jela – sipu na kremastoj palenti s bosiljkom, grana padanom i uljem peršina te pralinu punjenu bikovim repom i sirom brie na kremi od celera i šparoga u umaku od sira s jagodom.

Nautic club Pooda by Christian Misirača

Nakon morskog psa i janjećih fritula zadnji petak chef Misirača na Dolcu se pojavio s patkom i sipom. Što će biti dalje, isplati se čekati i vidjeti.

Gastronomadi

Pripremaju panuozzo sengule koje se sastoje od friško pečenih peciva s raznim punjenjima, a koje se još jednom prilikom izrade samog panuozza peku u peći prije samog posluživanja. Prošli petak na Place marketu imali su, kako oni kažu - dvije vrste šmekerskih panuozzo sengula.

Provansalska porketa - domaće pecivo punjeno hrskavim rolanim carskim mesom, uz razne salate, domaće kiselo vrhnje i kopar te talijanske polpete u šalši – domaće pecivo punjeno sočnim juneće-svinjskim okruglicama a'la cucina povera u šmekerskoj šalši od rajčica iz Parme, s timijanom te raznim sviježim lisnatim salatama i grana padanom.

No već idući petak, uz porketu, pripremat će i neke novitete - oradu na savur, odnosno domaće pecivo punjeno fileom marinirane jadranske orade uz kapare iz krupne soli, lešo blitvom i kremom od pečenog češnjaka te picek curry, panuozzo sengula za sve ljubitelje ljutog i egzotičnog, a koji se sastoji od peciva punjenog zabatakom s kožicom prženim u ljutoj, crvenoj curry pasti uz korijen koromača iz narančinog soka te raznim svježim salatama s maslacem i ricottom.

Broom 44 & Proof 33 by Igor Gudac

Chef Igor Gudac na Dolcu priprema ono po čemu je njegov Broom 44 i najpoznatiji – zanimljivu klopu baziranu na povrću – sendvič s gljivama te juhu od brokule s fregola sardom. Zadnji petak se uz Broom44 predstavljao i njegov Proof 33, pa su pripremali pizze od kiselog tijesta, i to u raznim varijantama – losos, maline i sir, gljive i lardo.

Ficlek

Predstavnik zagrebačke kuhinje na Dolac, nekoliko metara od svoje lokacije Pod Zidom donosi i priprema punjene paprike, pohance s rizi bizijem te kaiseršmarn – jela koja simboliziraju tradicionalnu zagrebačku kuhinju.

SOI fusion

SOI fusion je za Dolac osmilio jelo Štruk Lee - klasične štrukle sa sirom, smanjene na veličinu dumplinga i poslužene uz kineski chilli crisp (aromatično ulje s hrskavim lukom, sušenim paprikama i začinima) i kiselo-slatki luk te crveni chilli.

Taika by Sherpa by Ivana Bekavac

Taika by Sherpa na Dolcu prezentira dva jela od lokalnih namirnica. Serviranje jela koje su osmislili u suradnji sa cheficom Ivanom Bekavac je u duhu street fooda - jede se rukama jer su željeli napraviti jela za čije konzumiranje ne treba nikakva ambalaža kako bi smanjili gomilanje jednokratnog pribora.

Za kreiranje samih jela poveli su se idejom da jelo bude lokalno, sezonski i sastavljeno isključivo od namirnica koje se mogu nabaviti na Dolcu, pa tako umjesto ćevapa u somunu pripremaju srdelu u somunu, a nude i vegansku verziju s patlidžanima. Naglašavaju kako bi voljeli potaknuti i ostale ugostitelje da razmišljaju o održivijim i autentičnijim konceptima koji promoviraju najbolje namirnice koje nudi naše podneblje.

resTač

Zagrebački restoran na Dolcu je imao pravi cooking show na Ofyr roštilju gdje je pripremao srdelice te servirao soparnik.

Rougemarin by Marin Medak

Rougemarin chefa Marina Medaka na Dolcu priprema odnosno završava skradinski rižoto, koji je poznat po tome što se priprema satima. Na prvom izdanju PLACe marketa ovo je bilo jelo koje se prvo rasprodalo.

Meat the King

Meat the King na Dolcu jedini priprema burger, i to u gourmet verziji. Najpopularnije jelo ovog štanda su definitivno odležani steakovi.

La Central

Le Central je španjolski bistro koji će se otvoriti krajem godine u Teslinoj ulici, a iza njega stoji chef Pedro Pineiro, koji trenutačno radi u Broomu 44. Chef Pedro predstavlja se domaćoj publici s raznim specijalitetima, pa je tako nakon hobotnice na galicijski način i pintxo morunom s krumpirom te kroketima od gljiva zadnji petak na Dolcu pripremao patatas bravas – spicy krumpir, kozice bunuelos – kao fritule s tartarom te huevos con chistorra - jaja s chistorrama (španjolskim kobasicama) na engleskom muffinu.

Poke Poke

Dobro poznati poke bowl petkom se osim u prolazu nebodera prodaje i na Dolcu – Poke Poke nudi svoje bestsellere i havajski poke bowl s tunom, losom, katsu piletinom i teletinom te raznim dodatcima.

Vinkl

Vinkl je još jedan predstavnik tradicionalne zagrebačke kuhinje. Za njihovom puricom z mlincima posjetitelji su od prvog puta poludjeli, a zadnji su petak nakon zagorske juhe sa štruklima servirali i domaći sir i vrhnje s čvarcima.

Arepa

Venezuelski street food čiji se lokal nalazi u Preradovićevoj na Dolcu priprema empanade od kukuruznog brašna i tostonese – savršene i hrskave zelene banane plantane. I jedno i drugo možete naći u kombinaciji s mesom ili u veganskoj varijanti, a empanade i s morskim psom – jednu od najpoznatijih venezuelskih empanada.

Cunami

Jedini sushi koji se nudi na Dolcu – Cunami i njihovi chefovi pred vama motaju i pripremaju rolice po narudžbi te nude svoje bestsellere, od sashimija, nigirija do raznih uramakija.

Begs

Jedini domaći streetfood koncept koji svoju ponudu bazira isključivo na plant based namirnicama na Dolac donosi svoj katsu s rižom te begs -sish u tortilji sa salatom od krastavaca, rajčice i umaka creme fraiche. Ovaj sish je napravljen od mljevenog mesa Beyond Meat te 20 različitih začina iz kombinacije čak sedam raznih turskih receptura. Dok čekamo otvorenje Begs plant based butcherya i delija u Vlaškoj 24 do kraja godine, petkom ih možete naći na Dolcu.

Al Dente

Al Dente, talijanski restoran koji se nalazi u Bogovićevoj i njihov chef Branko Kusovac pripremali su na Dolcu domaću tjesteninu u parmezanu s naribanim tartufom.

Amelie

Amelie slastice na Dolcu su zadužene za slatko i nude zaista svašta, od cannola, keksića do nekih od svojih signature kolača i torti.

Gdje jesti na najmanjem naseljenom otoku u Hrvatskoj: Restoran tik do mora s terasom za pamćenje Ošljak - 1 Ošljak - 2 Ošljak - 3 +5 Ošljak - 4

  • #gdje sjesti
  • #place market
  • #dolac
  • #Zagreb
viber Created with Sketch.
inspirativno najčitanije
Ne možete pogriješiti: Sarma za koju će vas svi tražiti recept i repete
Smotajte je
Ne možete pogriješiti: Sarma za koju će vas svi tražiti recept i repete
Život u mraku: kako izgledaju dani u europskim gradovima gdje zimi nema svjetla
Ni prst pred nosom
Život u mraku: Kako izgledaju dani u europskim gradovima gdje zimi nema svjetla
Savršen za jutra: Mimoza kolač s brusnicama
Jednostavno
Savršen za svako jutro: Recept za mimoza kolač s brusnicama
Dobro došli u Otočec: Čarobni dvorac na vodi do kojeg vam treba sat vremena od Zagreba
Poput feniksa
Dobrodošli u Otočec: Čarobni dvorac na vodi do kojeg vam treba sat vremena od Zagreba
Kolač s ananasom, kokosom i pekan orasima recept
Bez imalo muke
Najlakši kolač od ananasa, kokosa i oraha koji možete napraviti – ovo znaju ispeći i najveći amateri u kuhinji
Sokol kula: Lijepa ratnica s hrvatskog juga koja pruža pogled koji nikada nećete zaboraviti
Vrijedi posjetiti
Sokol kula: Lijepa ratnica s hrvatskog juga koja pruža pogled koji nikada nećete zaboraviti
Zagrljaj iz tanjura: Prefino varivo s oslićem i krumpirom prema receptu Matejke Buče
Iz nove kuharice
Zagrljaj iz tanjura: Prefino varivo s oslićem i krumpirom koje ćete napraviti nabrzinu
Sandnøtter norveški božićni šećerni keksi recept
Ispečeni za 10 minuta
Ovi šećerni keksi s limunom savršena su božićna slastica, a jako ih je lako napraviti
Najveće klizalište u Europi
Za 5000 klizača
Veliko je poput 16 olimpijskih bazena! Znate li gdje se nalazi najveće europsko klizalište na otvorenom?
Božićna verzija shortbread millionaire kolača recept
Tri sloja savršenstva
Ove božićne kocke stvorene su za milijunaše, jako su fine i nije ih teško napraviti
Znate li koji je grad zimi najtopliji u Hrvatskoj? Čarobno mjesto ribara i "zlatne čokolade" danas slavi svoj dan
Na svetog Nikolu
Znate li koji je grad zimi najtopliji u Hrvatskoj? Čarobno mjesto ribara i "zlatne čokolade" danas slavi svoj dan
Kviz općeg znanja: O konjima, ljudima... i svemu ostalom
15 pitanja
Kviz općeg znanja: Pitanja iz opće kulture koja će vam razgibati pamćenje

Nastavi čitati

Ne propustite ni ovo
vijesti
Nakon javne osude stiže Kumerleova isprika: "Žrtva je žrtva. Svaka zaslužuje poštovanje"
"OBJAŠNJENJE" I "ISPRIKA"
VIDEO Oglasio se muškarac koji je gazio ruže za ubijene žene
Ova pošast razara obitelji i uzima živote, a sve je dostupnija. Slomljeni otac: "Bili smo povezani kao prst i nokat. A onda se jedne noći nije vratio kući..."
Poziv Domagoja Mikića
Ova pošast razara obitelji i uzima živote, a sve je dostupnija. Slomljeni otac: "Bili smo povezani kao prst i nokat. A onda se jedne noći nije vratio kući..."
Razbojnik hara Trešnjevkom: U pola sata napao dvojicu muškaraca, a na meti su mu bile ove stvari
Traje potraga
Razbojnik hara Trešnjevkom: U pola sata napao dvojicu muškaraca, a na meti su mu bile ove stvari
show
Kylie Jenner zablistala je u crvenom kožnom topu s dubokim dekolteom
provokativna kylie
Ispod nije nosila ništa! Raskopčani zip kožne jakne istaknuo bujno poprsje mlade milijarderke
Saša Matić u Areni Zagreb Jakovu Jozinoviću obećao pjesmu
obećao mu je pjesmu
Poslušajte kako je mladi Slavonac sa Sašom Matićem otpjevao njegov veliki hit u Areni Zagreb!
Patrizio Ratto u prvoj polufinalnoj emisiji showa Supertalent
''volim te više nego ikada!"
Što se ovdje dogodilo?! Maja je pojurila za njim na binu, a onda je uslijedio show!
zdravlje
Kako izgubiti 5 kg hodanjem? Ovo je plan koji stvarno djeluje
Ne morate se iscrpljivati treninzima
Kako izgubiti 5 kg hodanjem? Ovo je plan koji stvarno djeluje
Zdravi kolač od maka i jabuka: 4 sočna i nutritivno bogata recepta
Po preporuci nutricionistice
Zdravi kolač od maka i jabuka: 4 sočna i nutritivno bogata recepta
7 namirnica bogatih proteinima koje žene starije od 50 godina trebaju jesti svaki tjedan
Za očuvanje mišićne i koštane snage
7 namirnica bogatih proteinima koje žene starije od 50 godina trebaju jesti svaki tjedan
zabava
Mladi vozač nasmijao promet natpisom na vozilu! Pogledajte što je napisao
Urnebesno
Mladi vozač nasmijao promet natpisom na vozilu! Pogledajte što je napisao
Pomogla pri radovima i postala viralni hit! Pogledajte zašto
Pokažite što znate!
Pomogla pri radovima i postala viralni hit! Pogledajte zašto
Majstor očitao lekciju iz parkiranja i skupio više od 40 milijuna pregleda
Wow!
Majstor očitao lekciju iz parkiranja i skupio više od 40 milijuna pregleda
tech
Ove dvije generacije sve češće obolijevaju od rijetkog oblika raka čiji se simptomi lako mogu krivo interpretirati
Novo istraživanje upozorava
Ove dvije generacije sve češće obolijevaju od rijetkog oblika raka čiji se simptomi lako mogu krivo interpretirati
Rekordno otkriće u Boliviji: Gdje god pogledate, tlo je prekriveno njima!
Jedinstveno nalazište
Rekordno otkriće u Boliviji: Gdje god pogledate, tlo je prekriveno njima!
NASA-ina studija upozorava: Gotovo sve fotografije koje dobivamo sa svemirskih teleskopa su - zagađene
Sve veći problem
NASA-ina studija upozorava: Gotovo sve fotografije koje dobivamo sa svemirskih teleskopa su - zagađene
sport
Evo što su Jeličić i Vejić rekli za suđenje Patrika Kolarića u derbiju
glavna tema
Evo što su Jeličić i Vejić rekli za suđenje Patrika Kolarića u derbiju
VIDEO Gol koji je osramotio Bernabeu: Celta ušetala u mrežu Reala
Za pobjedu
VIDEO Gol koji je osramotio Bernabeu: Celta ušetala loptu u mrežu pored devetorice
Luka Vušković izveo spektakl: Pogledajte čudesan pogodak Vatrenog u velikom derbiju
Nevjerojatno
Luka Vušković izveo spektakl: Pogledajte čudesan pogodak Vatrenog u velikom derbiju
tv
Supertalent: Spektakl u prvom polufinalu Supertalenta!
MAESTRALNI NASTUPI!
Spektakl u prvom polufinalu Supertalenta!
MasterChef: Kandidati MasterChefa zaigrali novu igru! Tko najbolje imitira članove žirija?!
GUESS THE CHEF
Kandidati MasterChefa zaigrali novu igru! Tko najbolje imitira članove žirija?!
Kumovi: Kome će ljubav donijeti sreću, a koga skupo koštati, doznajte u novim epizodama serije "Kumovi"
KUMOVI
Kome će ljubav donijeti sreću, a koga skupo koštati, doznajte u novim epizodama serije "Kumovi"
putovanja
Lako i jednostavno: domaći likeri kao božićni poklon
Domaće i fino
Lako i jednostavno: Domaći likeri kao savršen božićni poklon
Zagrljaj iz tanjura: Prefino varivo s oslićem i krumpirom prema receptu Matejke Buče
Iz nove kuharice
Zagrljaj iz tanjura: Prefino varivo s oslićem i krumpirom koje ćete napraviti nabrzinu
Božićna verzija shortbread millionaire kolača recept
Tri sloja savršenstva
Ove božićne kocke stvorene su za milijunaše, jako su fine i nije ih teško napraviti
novac
Martina Ćustić stvorila kremu kako bi pomogla svojoj kćeri: "Ovo je moj doprinos svima koji se bore sa sličnim tegobama“
Inspirativna priča
Martina Ćustić stvorila kremu kako bi pomogla svojoj kćeri: "Ovo je moj doprinos svima koji se bore sa sličnim tegobama“
Poznati trgovački lanac odjeće i obuće na putu do bankrota. Sumnje vjerovnika izazvale su domino-efekt
ostalo 6 poslovnica
Poznati trgovački lanac odjeće i obuće na putu do bankrota. Sumnje vjerovnika izazvale su domino-efekt
Poput narko–država, ali još globalnije: Uspon "scam država" čije ekonomije počivaju na online prevarama
Imali više od 20.000 ljudi
Poput narko–država, ali još globalnije: Uspon "scam država" čije ekonomije počivaju na online prevarama
lifestyle
Ulična moda trudnica iz Zagreba u pletenoj haljini
I visoke čizme
Trudnica iz Zagreba vrhunski se sredila, nosi najpoželjniju zimsku haljinu, i to kratki model
Laura Gnjatović u bundi i trapericama na zagrebačkoj špici
I raskošna bunda
Laura Gnjatović: Uske traperice i ženstvene čizme nepogrešiva su kombinacija za zagrebačku špicu
Princeza od Walesa i princeza Charlotte na božićnom koncertu 2025.
Mini kopija
Princeza Charlotte ima gracioznost i držanje svoje majke, svakim danom sve je sličnija Catherine Middleton
sve
Ulična moda trudnica iz Zagreba u pletenoj haljini
I visoke čizme
Trudnica iz Zagreba vrhunski se sredila, nosi najpoželjniju zimsku haljinu, i to kratki model
Laura Gnjatović u bundi i trapericama na zagrebačkoj špici
I raskošna bunda
Laura Gnjatović: Uske traperice i ženstvene čizme nepogrešiva su kombinacija za zagrebačku špicu
Evo što su Jeličić i Vejić rekli za suđenje Patrika Kolarića u derbiju
glavna tema
Evo što su Jeličić i Vejić rekli za suđenje Patrika Kolarića u derbiju
Cynic u Martićevoj - 16
Odlična ponuda

Cynic u Martićevoj: Kvartovsko mjesto za uživanje... u hrani, piću, druženju i danu

Cynic pogođenom atmosferom i konceptom otkriva točno što je Zagrebu nedostajalo. NASTAVI ČITATI

Vezani sadržaj

 
Upravljaj obavijestima
© Punkufer
  • Impressum
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti
  • Politika o kolačićima

404image

Piletina, varivo, tjestenina...

Prijavi se na naš newsletter
i otkrij recepte, savjete i trikove s
kojima ćeš izaći iz začaranog kruga 3
ista jela koja radiš svaki dan ;)

Please don't insert text in the box below!
close