Izgubili ste inspiraciju za pripremu nutritivnih i ukusnih doručaka? Dosadila su vam jaja, jogurt i zobena kaša? Zašto ne biste pokušali napraviti ovo jelo sa slanutkom?

Slanutak je dobar izvor bjelančevina biljnog porijekla – u 100 grama kuhanog slanutka nalazi se oko 8 do 9 grama proteina. Obiluje i ugljikohidratima te prehrambenim vlaknima koji će vas dugo držati sitima.

Slanutak možete samostalno skuhati. No ako želite ovo jelo napraviti u kratkom roku, poslužite se onime iz konzerve. Sljubite ga s pasatom i ponešto začina te poslužite na tostiranom kruhu.

Slanutak u umaku od rajčica - sastojci:

  • 1 konzerva slanutka od 400 g
  • 250 g pasate
  • 2 žlice meda
  • 2 žlice vinskog octa
  • 1 manji luk
  • 1 čajna žličica dimljene slatke paprike
  • ½ čajne žličice čili praha
  • biljno ulje po želji
  • sol i papar po želji
  • kruh za posluživanje

Slanutak u umaku od rajčica - priprema:

  1. Zagrijte ulje u dubljoj tavi ili loncu pa na njemu prepirjajte luk. Pirjajte luk oko pet minuta dok ne omekša.
  2. Dodajte pasatu, ocijeđeni slanutak, med i vinski ocat. Dobro promiješajte i začinite sa soli i paprom i dimljenom slatkom paprikom. Ako volite ljutu hranu stavite i malo čilija.
  3. Kuhajte sve zajedno pet do 10 minuta dok se sastojci ne sljube, a umak zgusne.
  4. Poslužite slanutak s tostiranim kruhom. Dobar tek!

U trendu Tjestenina u umaku od vrhnja s piletinom Tjedni jelovnik 7 laganih i finih jela za svaki dan ovoga tjedna za koje vam ne treba puno vremena ni truda Luksuzno imanje u Sheffieldu, Massachusetts, SAD - 3 Uklopljen u okoliš Kuća je zakon, ali pogledajte bazen! Izgleda prirodno, no... Osijek Slavonski izlet Prije sam obišao Andaluziju, Maroko, Siciliju... Dojmovi mog prvog posjeta Osijeku, koji mi se praktični nalazi "na pragu"