• Hrana i piće
  • Putovanja
  • Aktualno
  • Zanimljivosti
  • Škola kuhanja
  • Želim više
  • Preporuke
Upravljaj obavijestima

Prati nas

  • Impressum
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti
  • Politika o kolačićima
close image
  • Dnevnik.hr
  • Vijesti
  • Sport
  • Showbizz
  • Lifestyle
  • Tech
  • Zdravlje
  • Biznis
  • Zabava
  • Teen
  • Tv
Hrana i piće #Masterchef Akademija

Sergio Varela: Kako napraviti naizgled komplicirano jelo, a pritom uštedjeti masu vremena?

Kako se u kuhinji igrati raznim tehnikama, a pritom uštedjeti vrijeme i stvoriti zanimljivo razigrano jelo koje pršti okusima pokazao nam je Sergio David Varela Ramirez.
Punkufer avatar placeholder
Nova Studio 8.10.2025 08:00 komentari
viber Created with Sketch.

Rođen u Kolumbiji, a odrastao u Madridu, ovaj inženjer koji je uvijek gajio veliku strast prema kuhanju inspiraciju je crpio u kuhinjama svijeta gdje god se u posljednjih deset godina našao – od Švedske, Nizozemske pa do Hrvatske.

U trendu Mikonos Zamke za turiste? "Ajme, majko, ovamo se nikad neću vratiti": Popularne destinacije koje su najviše razočarale putnike Tunel Rose u Bokokotorskom zaljevu - 7 Beton i hrđa Tragovi JNA-a u prekrasnoj Boki: Napušten tunel za podmornice Rose Zurich - 5 U unajmljenom stanu? Europska zemlja u kojoj je zabranjeno pustiti vodu u zahodu nakon 22 sata

U prošlogodišnjem MasterChefu Hrvatska, zahvaljujući svom raznolikom iskustvu, dogurao je do top pet amaterskih chefova. Show je napustio zbog sirove prepelice, a svoje kulinarske tehnike nastavio je brusiti u poznatim zagrebačkim restoranima kao što su El Toro, Dubravkin put i Sopal. I dalje radi kao inženjer, ali kuha gdje god i komu god ga pozove.

Sergio Varela sa svojim capelletima s kozicama Sergio Varela sa svojim capelletima s kozicama (Foto: Karlo Klasić/Nova Studio)

Tako je došao i do Punkuferove Masterchef Akademije, u kojoj nam bivši kandidati otkrivaju tehnike kompliciranih ili otmjenih naziva s kojima su se prvi put susreli u showu. U Masterchefu je naučio, kaže nam Sergio Varela, mnogo toga, a najviše od svega da je vrijeme dragocjeno. Na svom jelu pokazao nam je nekoliko tehnika koje je naučio u poznatom kulinarskom showu, a aparati Kenwood pomogli su mu da pritom uštedi vrijeme.

Sergio uživa u eksperimentiranju s novim tehnikama, pa nam je tako pokazao kako se u samo 45 sekundi može napraviti tijesto za tjesteninu u Kenwoodovu snažnom procesoru hrane MultiPRO go i za što vam sve može poslužiti osim za sjeckanje. Za brže valjanje tjestenine i za postizanje najtanjih plahtica za oblikovanje capeletta u pomoć je uskočio i nastavak za tjesteninu kuhinjskog robota Kenwood Kmixa, koji je zamijenio mukotrpno valjanje i uz koji dolazi još mnogo dodataka koji kuhanje može učiniti lakšim.

Sergio Varela zna kako kuhati brže i bez stresa s Kenwood kuhinjskim aparatima. Sergio Varela zna kako kuhati brže i bez stresa s Kenwood kuhinjskim aparatima. (Foto: Karlo Klasić/Nova Studio)

Sve to, ali i mnogo više pokazao nam je na jednom jelu koje nas je oduševilo i izgledom i okusom. Capeletti punjeni farsom od kozica posluženi na Grana Padano laktonezi uz ukiseljene krastavce, paljene kozice i bisque tanjur je koji sadrži puno komponenti i zvuči komplicirano, ali u našem videu možete vidjeti da to nije baš tako. Donosimo vam i recept da i vi pokušate pripremiti ovo jelo, naravno s velikom pomoći Kenwood kuhinjskih aparata.

RECEPT – Capeletti punjeni farsom od kozica s ukiseljenim krastavcem, paljenim kozicama i Grana Padano laktonezom

Sergio Varela sa svojim capelletima s kozicama Sergio Varela sa svojim capelletima s kozicama (Foto: Karlo Klasić/Nova Studio)

Sastojci: 

Za tjesteninu:

  • 200 g brašna
  • 6 žumanjka srednje veličine
  • 1 žlica maslinovog ulja
  • 1 žlica bjelanjka

Za farsu od kozica:

  • 100 g kozica
  • 2,5 jušne žlice vrhnja za kuhanje 32 %
  • 1 žumanjak
  • ½ čajne žličice naribane korice limuna
  • 1 manja grančica ružmarina ili ½ čajne žličice usitnjenog
  • ½ žličice soli

Za bisque (umak od oklopa od kozica):

  • oklopi kozica
  • 1 luk
  • 1 mrkva
  • mali komad celera (korijen)
  • koncentrat rajčice
  • bijeli vermut
  • riblji temeljac
  • 1 žličica maslaca

Za Grana Padano mlijeko:

  • 50 g Grana Padano
  • 100 ml mlijeka
  • 50 ml vrhnje za kuhanje 32 %

Za GP laktoneza:

  • 50 g Grana Padano
  • 100 ml GP mlijeko
  • 1 žličica senfa
  • 1 žličica octa
  • 3 g soli
  • 200 ml suncokretovog ulja

Za ulje od bosiljka:

  • 1 velika vezica bosiljka
  • 100 ml ulja

Za ukiseljeni krastavac:

  • 100 ml octa
  • 100 ml vode
  • 10 zrna papra
  • 2 žlice šećera
  • 1 žličica soli
  • 2 lovorovog lista

Za sous-vide kozice:

  • 5 repova kozica, očišćenih
  • 1 grančica timijana
  • 10 ml maslinovog ulja

 

  • Jestivo cvijeće za dekoraciju

Sergio u samo 45 sekundi može napraviti tijesto za tjesteninu u Kenwoodovu snažnom procesoru hrane MultiPRO go Sergio u samo 45 sekundi može napraviti tijesto za tjesteninu u Kenwoodovu snažnom procesoru hrane MultiPRO go (Foto: Karlo Klasić/Nova Studio)

Priprema:

  1. Pripremite tjesteninu. Sve sastojke stavite u Kenwood MultiPro Go i blendajte 45 – 60 sekundi. Zatim tijesto pokrijte plastičnom folijom i ostavite da odmara 30 – 60 minuta. Potom ga razvaljajte s pomoću nastavka za valjanje tjestenine na kuhinjskom robotu Kenwood kMix.
  2. Napravite farsu od kozica. Kozice, vrhnje, žumanjak, koricu limuna, sol i ružmarin stavite u Kenwood MultiPro Go i blendajte dok ne dobijete glatku pastu
  3. Napravite bisque, odnosno umak od oklopa od kozica – Već pripremljeno. Naučeno od Stjepana Vukadina na MC Masterclassu. Skuhajte i procijedite. Završite s maslacem.
  4. Napravite Grana Padano mlijeko. U Kenwood MultiPro Go ili na klasični ribež naribajte Grana Padano. Sve sastojke stavite u lončić i zagrijte da se infuziraju. Zatim sve izmiksajte dok se ne dobije glatka tekućina. Laktoneza se lako napravi s Kenwood štapnim mikserom. Laktoneza se lako napravi s Kenwood štapnim mikserom. (Foto: Karlo Klasić/Nova Studio)
  5. Napravite GP laktonezu. Sve sastojke blendajte (s 60 ml ulja), zatim polako dodajte ostatak ulja. Kad je sve dodano, provjerite sol i okus, po potrebi dodati još GP-a. Stavite u slastičarsku vrećicu.
  6. Napravite ulje od bosiljka. Blanširajte bosiljak, zatim ga stavite u hladnu vodu. Dobro osušite pa izmiksajte s uljem. Procijedite kroz sito i gazu.
  7. Napravite ukiseljene krastavce, ali prvo trebate pripremiti octenu marinadu – tako da pomiješate ocat, vodu, šećer, sol, papar i lovor te grijte dok se sol i šećer ne otope. Kada se octena marinada ohladi, u nju stavite trake krastavca bez unutrašnjosti, sjemenki i pustite neka odstoje jedan dan. Točne mjere su uvijek pola uspjeha. Točne mjere su uvijek pola uspjeha. (Foto: Karlo Klasić/Nova Studio)
  8. Napravite sous vide kozice tako da kozice stavite u vakuumiranu vrećicu zajedno s grančicom timijana i maslinovim uljem te ih 30 minuta kuhajte na 65 °C. Nakon toga prođite ih brenerom za grilani štih.
  9. Poslužite jelo. Na dno tanjura iscrtajte krug od laktoneze, na njega poslažite capelette, paljene kozice i hrskavi kiseli krastavac te u sredinu kruga ulijte bisque i sve ukrasite jestivim cvijećem

Sergio Varela sa svojim capelletima s kozicama Sergio Varela sa svojim capelletima s kozicama (Foto: Karlo Klasić/Nova Studio)

 

Nova StudioSadržaj je napravljen u produkciji Nova Studija, native tima Nove TV, u suradnji s partnerom Kenwood po najvišim profesionalnim standardima.

 

  • #Masterchef Akademija
  • #Sergio Varela
  • ##kozice
  • #capeletti
  • #Kenwood
viber Created with Sketch.
inspirativno najčitanije
Kuća za odmor Margherita: Rustikalni šarm s pogledom na goranske ljepote
Udobna i topla
Kuća za odmor Margherita: Rustikalni šarm s pogledom na goranske ljepote
Štetniji su nego što se mislilo: 7 proizvoda koje je bolje preskočiti nego kupiti
Ultra-prerađeno
Štetniji su nego što se mislilo: 7 proizvoda koje je bolje preskočiti nego kupiti
Tri blogerice, šest nespojivih namirnica i neočekivani rezultati: Tko je briljirao u drugom izazovu?
Pokrovitelj Tognana
Tri blogerice, šest nespojivih namirnica i neočekivani rezultati: Tko je briljirao u drugom izazovu?
Hrskavo pržena riba: Tajna je u limunovu soku, koji joj daje sasvim novu dimenziju
Brzo i jednostavno
Hrskavo pržena riba: Tajna je u limunovu soku, koji joj daje sasvim novu dimenziju
Zimska čarolija u dvorcu Mokrice: Gastronomske simfonije Restorana 1444 dvorca Mokrice!
Doživljaj za nepce
Zimska čarolija u dvorcu Mokrice: Gastronomske simfonije Restorana 1444 dvorca Mokrice!
Najelegantnija adventska lokacija u Zagrebu: Vrhunski barovi i restorani stižu na Oleander terasu hotela Esplanade
Fooling Around
Najelegantnija adventska lokacija u Zagrebu: Vrhunski barovi i restorani stižu na Oleander terasu hotela Esplanade
Europska zemlja u kojoj je zabranjeno pustiti vodu u zahodu nakon 22 sata
U unajmljenom stanu?
Europska zemlja u kojoj je zabranjeno pustiti vodu u zahodu nakon 22 sata
"Ajme majko, ovamo se nikad neću vratiti": Popularne destinacije koje su najviše razočarale putnike
Zamke za turiste?
"Ajme, majko, ovamo se nikad neću vratiti": Popularne destinacije koje su najviše razočarale putnike
Nemojte ih jesti zimi: 7 namirnica koje trebamo izbjegavati na kraju godine
Izbacite s jelovnika
Nemojte ih jesti zimi: 7 namirnica koje trebamo izbjegavati na kraju godine
Tragovi JNA-a u prekrasnoj Boki: Napušten tunel za podmornice Rose
Beton i hrđa
Tragovi JNA-a u prekrasnoj Boki: Napušten tunel za podmornice Rose
Štetniji su nego što se mislilo: 7 proizvoda koje je bolje preskočiti nego kupiti
Ultra-prerađeno
Štetniji su nego što se mislilo: 7 proizvoda koje je bolje preskočiti nego kupiti
Danilo: arheološko blago u blizini Šibenika
Nedovoljno poznato, a zgodno
Jeste li čuli za Danilo? Blago u blizini Šibenika koje rijetko gdje možete vidjeti u svijetu

Nastavi čitati

Ne propustite ni ovo
vijesti
Hrvatska dobila dvije opomene od Europske komisije
Povreda prava
Hrvatska dobila dvije opomene od Europske komisije, objavljeno i zbog čega
Palili su kartonske kutije i izazvali požar Vjesnika zbog TikTok izazova?
vatrena stihija
Otkriveno zašto su mladići upali u zgradu Vjesnika: Razlog je bizaran
Stigla promjena vremena, snijeg pada u dijelovima Hrvatske
Hrvatska pod snijegom
FOTO Hrvatska na udaru snježnog kaosa! Snijeg već pada, pogledajte gdje će ga biti najviše
show
Thompson zaustavio koncert zbog baklje
morao upozoriti
Thompson bio prisiljen zaustaviti koncert! "Molim vas, nemojte to raditi"
Miss Obale Bjelokosti upala u predstavljanje Laure Gnjatović
morala nastaviti dalje
Iznenadni gaf! Proširio se video naše misice, ovako se snašla u neočekivanoj situaciji
Lana Jurčević emotivnim videom pokazala kako je otkrila da očekuje drugo dijete
"možete zamisliti šok..."
Lana Jurčević iznenadila objavom: "Svima smo lagali..."
zdravlje
Najgori karcinomi: 5 najpodmuklijih vrsta raka koje gotovo nitko ne prepozna dok nije prekasno
Onkolozi upozoravaju
Najgori karcinomi: 5 najpodmuklijih vrsta raka koje gotovo nitko ne prepozna dok nije prekasno
7 namirnica bogatih proteinima koje žene starije od 50 godina trebaju jesti svaki tjedan
Za očuvanje mišićne i koštane snage
7 namirnica bogatih proteinima koje žene starije od 50 godina trebaju jesti svaki tjedan
Vratna kralježnica: Simptomi koji otkrivaju da je problem puno veći nego što mislite!
Jedan od najosjetljivijih dijelova tijela
Vratna kralježnica: Simptomi koji otkrivaju da je problem puno veći nego što mislite!
zabava
U moru nepropisnog parkinga ovo je kralj! Scena iz Splita nasmijala domaću publiku
Nezgodno
U moru nepropisnog parkinga ovo je kralj! Scena iz Splita nasmijala domaću publiku
Ovakvo prijevoza ima samo u Hrvatskoj! Pogledajte kako je osigurao teret
Zanimljivo rješenje
Ovakvog prijevoza ima samo u Hrvatskoj! Pogledajte kako je osigurao teret
Bahati vozač mislio da je najpametniji dok mu kamiondžija nije očitao bukvicu
Zanimljivo
Bahati vozač mislio da je najpametniji dok mu kamiondžija nije očitao bukvicu
tech
VIDEO Vuk iznenadio znanstvenike: "Nisam mogao vjerovati vlastitim očima kad smo vidjeli snimku s kamere"
Kakvo iznenađenje
VIDEO Vuk iznenadio znanstvenike: "Nisam mogao vjerovati vlastitim očima kad smo vidjeli snimku s kamere"
Veliki pad bitcoina: Analitičar tvrdi kako bi vrijednost mogla pasti na samo 10 tisuća dolara
Koliko je to uopće realno?
Veliki pad bitcoina: Analitičar tvrdi kako bi vrijednost mogla pasti na samo 10 tisuća dolara
Jesmo li pronašli izgubljenu Atlantidu? Ovaj istraživač tvrdi da zna gdje je
Sad je potrebno iskopavati
Jesmo li pronašli izgubljenu Atlantidu? Ovaj istraživač tvrdi da zna gdje je
sport
Novi preokret u boksu: Filip Hrgović postaje izazivač za titulu svjetskog prvaka?!
PROTIV NOVOG PRVAKA
Novi preokret u boksu: Filip Hrgović postaje izazivač za titulu svjetskog prvaka?!
Bili smo na velikom derbiju u Mostaru: Evo koliko su koštali put, ćevapi, pivo, ulaznice, dres…
AJMO NA UTAKMICU!
Bili smo na velikom derbiju u Mostaru: Evo koliko su koštali put, ćevapi, pivo, ulaznice, dres…
Tužna vijest pogodila obitelj Realove legende, sinovi su shrvani: "Zauvijek ćemo te pamtiti"
Prerani odlazak
Tragedija u projektu Realove legende, njegovi sinovi su shrvani: "Zauvijek ćemo te pamtiti"
tv
MasterChef: Ovakvu reakciju nitko ne želi doživjeti! Večeras saznajte tko će napraviti ovo "fino" jelo!
KULINARSKI FIJASKO
Ovakvu reakciju nitko ne želi doživjeti! Večeras saznajte tko će napraviti ovo "fino" jelo!
U dobru i zlu: Nema sada vremena razgovarati s njom
U DOBRU I ZLU
U dobru i zlu: Nema sada vremena razgovarati s njom
MasterChef: "Najbrži" kandidat MasterChefa iskreno progovorio: "Napravio sam glupost!"
NAPUSTIO NATJECANJE
"Najbrži" kandidat MasterChefa iskreno progovorio: "Napravio sam glupost!"
putovanja
Tragovi JNA-a u prekrasnoj Boki: Napušten tunel za podmornice Rose
Beton i hrđa
Tragovi JNA-a u prekrasnoj Boki: Napušten tunel za podmornice Rose
Štetniji su nego što se mislilo: 7 proizvoda koje je bolje preskočiti nego kupiti
Ultra-prerađeno
Štetniji su nego što se mislilo: 7 proizvoda koje je bolje preskočiti nego kupiti
Europska zemlja u kojoj je zabranjeno pustiti vodu u zahodu nakon 22 sata
U unajmljenom stanu?
Europska zemlja u kojoj je zabranjeno pustiti vodu u zahodu nakon 22 sata
novac
Krenuli su iz Splita i iz distribucije prešli u proizvodnju, a sada najavljuju i pogon pored Zagreba
Preuzeli Katran
Krenuli su iz Splita i iz distribucije prešli u proizvodnju, a sada najavljuju i pogon pored Zagreba
Poznati trgovački lanac odjeće i obuće na putu do bankrota. Sumnje vjerovnika izazvale su domino-efekt
ostalo 6 poslovnica
Poznati trgovački lanac odjeće i obuće na putu do bankrota. Sumnje vjerovnika izazvale su domino-efekt
Nije više za život: Smrtonosno zagađenje u metropoli godišnje odnese više od 17.000 života
Grad koji ubija
Nije više za život: Smrtonosno zagađenje u metropoli godišnje odnese više od 17.000 života
lifestyle
Adventski vijenci čitateljica koje možete kopirati ove godine
IZ PROŠLIH GODINA
Izdvojili smo 20 adventskih vijenaca naših čitateljica koji su s razlogom skupili stotine lajkova
Miss Universe Hrvatske Laura Gnjatović u crvenoj večernoj haljini brenda Leila Design
Spektakularno izdanje
Za ovakvu divu crvena je jedini izbor: Naša Miss Universe opčinila pozornicu stavom i ljepotom
Lejla Filipović u čizmama s chunky potplatom i trapericama 2025.
Tople, a šik
Ove čizme savršen su par podvrnutim trapericama, a nosi ih i Lejla Filipović
sve
Thompson zaustavio koncert zbog baklje
morao upozoriti
Thompson bio prisiljen zaustaviti koncert! "Molim vas, nemojte to raditi"
Adventski vijenci čitateljica koje možete kopirati ove godine
IZ PROŠLIH GODINA
Izdvojili smo 20 adventskih vijenaca naših čitateljica koji su s razlogom skupili stotine lajkova
Miss Universe Hrvatske Laura Gnjatović u crvenoj večernoj haljini brenda Leila Design
Spektakularno izdanje
Za ovakvu divu crvena je jedini izbor: Naša Miss Universe opčinila pozornicu stavom i ljepotom
Bang bang umak - 4
Gotov za tren

Kad ga probate - nema natrag : Recept za bang bang umak koji spaja najbolje od Istoka i Zapada

Osim uz piletinu, bang bang umak poslužite uz pržene kozice i lignje te iskoristite kao preljev za salatu ili pečeno povrće... NASTAVI ČITATI

Vezani sadržaj

 
Upravljaj obavijestima
© Punkufer
  • Impressum
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti
  • Politika o kolačićima

404image

Piletina, varivo, tjestenina...

Prijavi se na naš newsletter
i otkrij recepte, savjete i trikove s
kojima ćeš izaći iz začaranog kruga 3
ista jela koja radiš svaki dan ;)

Please don't insert text in the box below!
close