• Hrana i piće
  • Putovanja
  • Aktualno
  • Zanimljivosti
  • Škola kuhanja
  • Želim više
  • Preporuke
Upravljaj obavijestima

Prati nas

  • Impressum
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti
  • Politika o kolačićima
close image
  • Dnevnik.hr
  • Vijesti
  • Sport
  • Showbizz
  • Lifestyle
  • Tech
  • Zdravlje
  • Biznis
  • Zabava
  • Teen
  • Tv
Hrana i piće #Masterchef Akademija

Sergio Varela: Kako napraviti naizgled komplicirano jelo, a pritom uštedjeti masu vremena?

Kako se u kuhinji igrati raznim tehnikama, a pritom uštedjeti vrijeme i stvoriti zanimljivo razigrano jelo koje pršti okusima pokazao nam je Sergio David Varela Ramirez.
Punkufer avatar placeholder
Nova Studio 8.10.2025 08:00 komentari
viber Created with Sketch.

Rođen u Kolumbiji, a odrastao u Madridu, ovaj inženjer koji je uvijek gajio veliku strast prema kuhanju inspiraciju je crpio u kuhinjama svijeta gdje god se u posljednjih deset godina našao – od Švedske, Nizozemske pa do Hrvatske.

U trendu Lampion - 9 Nostalgija u tanjuru Na ručak kod Debelog: Nogometna gostionica koja već 30 godina hrani Zagrepčane Planinska kuća na Velebitu s pogledom na more, na ruti Via Dinarica, Airbnb - 2 Ovo se zove odmor! Ima li išta bolje od ovoga? Planinska kuća na Velebitu s prekrasnim pogledom na more Bibury Filmski ugođaj Titula jednog od najljepših sela na svijetu donijela im je samo probleme: "Više nemamo privatnosti, a turisti ništa ne troše"

U prošlogodišnjem MasterChefu Hrvatska, zahvaljujući svom raznolikom iskustvu, dogurao je do top pet amaterskih chefova. Show je napustio zbog sirove prepelice, a svoje kulinarske tehnike nastavio je brusiti u poznatim zagrebačkim restoranima kao što su El Toro, Dubravkin put i Sopal. I dalje radi kao inženjer, ali kuha gdje god i komu god ga pozove.

Sergio Varela sa svojim capelletima s kozicama Sergio Varela sa svojim capelletima s kozicama (Foto: Karlo Klasić/Nova Studio)

Tako je došao i do Punkuferove Masterchef Akademije, u kojoj nam bivši kandidati otkrivaju tehnike kompliciranih ili otmjenih naziva s kojima su se prvi put susreli u showu. U Masterchefu je naučio, kaže nam Sergio Varela, mnogo toga, a najviše od svega da je vrijeme dragocjeno. Na svom jelu pokazao nam je nekoliko tehnika koje je naučio u poznatom kulinarskom showu, a aparati Kenwood pomogli su mu da pritom uštedi vrijeme.

Sergio uživa u eksperimentiranju s novim tehnikama, pa nam je tako pokazao kako se u samo 45 sekundi može napraviti tijesto za tjesteninu u Kenwoodovu snažnom procesoru hrane MultiPRO go i za što vam sve može poslužiti osim za sjeckanje. Za brže valjanje tjestenine i za postizanje najtanjih plahtica za oblikovanje capeletta u pomoć je uskočio i nastavak za tjesteninu kuhinjskog robota Kenwood Kmixa, koji je zamijenio mukotrpno valjanje i uz koji dolazi još mnogo dodataka koji kuhanje može učiniti lakšim.

Sergio Varela zna kako kuhati brže i bez stresa s Kenwood kuhinjskim aparatima. Sergio Varela zna kako kuhati brže i bez stresa s Kenwood kuhinjskim aparatima. (Foto: Karlo Klasić/Nova Studio)

Sve to, ali i mnogo više pokazao nam je na jednom jelu koje nas je oduševilo i izgledom i okusom. Capeletti punjeni farsom od kozica posluženi na Grana Padano laktonezi uz ukiseljene krastavce, paljene kozice i bisque tanjur je koji sadrži puno komponenti i zvuči komplicirano, ali u našem videu možete vidjeti da to nije baš tako. Donosimo vam i recept da i vi pokušate pripremiti ovo jelo, naravno s velikom pomoći Kenwood kuhinjskih aparata.

RECEPT – Capeletti punjeni farsom od kozica s ukiseljenim krastavcem, paljenim kozicama i Grana Padano laktonezom

Sergio Varela sa svojim capelletima s kozicama Sergio Varela sa svojim capelletima s kozicama (Foto: Karlo Klasić/Nova Studio)

Sastojci: 

Za tjesteninu:

  • 200 g brašna
  • 6 žumanjka srednje veličine
  • 1 žlica maslinovog ulja
  • 1 žlica bjelanjka

Za farsu od kozica:

  • 100 g kozica
  • 2,5 jušne žlice vrhnja za kuhanje 32 %
  • 1 žumanjak
  • ½ čajne žličice naribane korice limuna
  • 1 manja grančica ružmarina ili ½ čajne žličice usitnjenog
  • ½ žličice soli

Za bisque (umak od oklopa od kozica):

  • oklopi kozica
  • 1 luk
  • 1 mrkva
  • mali komad celera (korijen)
  • koncentrat rajčice
  • bijeli vermut
  • riblji temeljac
  • 1 žličica maslaca

Za Grana Padano mlijeko:

  • 50 g Grana Padano
  • 100 ml mlijeka
  • 50 ml vrhnje za kuhanje 32 %

Za GP laktoneza:

  • 50 g Grana Padano
  • 100 ml GP mlijeko
  • 1 žličica senfa
  • 1 žličica octa
  • 3 g soli
  • 200 ml suncokretovog ulja

Za ulje od bosiljka:

  • 1 velika vezica bosiljka
  • 100 ml ulja

Za ukiseljeni krastavac:

  • 100 ml octa
  • 100 ml vode
  • 10 zrna papra
  • 2 žlice šećera
  • 1 žličica soli
  • 2 lovorovog lista

Za sous-vide kozice:

  • 5 repova kozica, očišćenih
  • 1 grančica timijana
  • 10 ml maslinovog ulja

 

  • Jestivo cvijeće za dekoraciju

Sergio u samo 45 sekundi može napraviti tijesto za tjesteninu u Kenwoodovu snažnom procesoru hrane MultiPRO go Sergio u samo 45 sekundi može napraviti tijesto za tjesteninu u Kenwoodovu snažnom procesoru hrane MultiPRO go (Foto: Karlo Klasić/Nova Studio)

Priprema:

  1. Pripremite tjesteninu. Sve sastojke stavite u Kenwood MultiPro Go i blendajte 45 – 60 sekundi. Zatim tijesto pokrijte plastičnom folijom i ostavite da odmara 30 – 60 minuta. Potom ga razvaljajte s pomoću nastavka za valjanje tjestenine na kuhinjskom robotu Kenwood kMix.
  2. Napravite farsu od kozica. Kozice, vrhnje, žumanjak, koricu limuna, sol i ružmarin stavite u Kenwood MultiPro Go i blendajte dok ne dobijete glatku pastu
  3. Napravite bisque, odnosno umak od oklopa od kozica – Već pripremljeno. Naučeno od Stjepana Vukadina na MC Masterclassu. Skuhajte i procijedite. Završite s maslacem.
  4. Napravite Grana Padano mlijeko. U Kenwood MultiPro Go ili na klasični ribež naribajte Grana Padano. Sve sastojke stavite u lončić i zagrijte da se infuziraju. Zatim sve izmiksajte dok se ne dobije glatka tekućina. Laktoneza se lako napravi s Kenwood štapnim mikserom. Laktoneza se lako napravi s Kenwood štapnim mikserom. (Foto: Karlo Klasić/Nova Studio)
  5. Napravite GP laktonezu. Sve sastojke blendajte (s 60 ml ulja), zatim polako dodajte ostatak ulja. Kad je sve dodano, provjerite sol i okus, po potrebi dodati još GP-a. Stavite u slastičarsku vrećicu.
  6. Napravite ulje od bosiljka. Blanširajte bosiljak, zatim ga stavite u hladnu vodu. Dobro osušite pa izmiksajte s uljem. Procijedite kroz sito i gazu.
  7. Napravite ukiseljene krastavce, ali prvo trebate pripremiti octenu marinadu – tako da pomiješate ocat, vodu, šećer, sol, papar i lovor te grijte dok se sol i šećer ne otope. Kada se octena marinada ohladi, u nju stavite trake krastavca bez unutrašnjosti, sjemenki i pustite neka odstoje jedan dan. Točne mjere su uvijek pola uspjeha. Točne mjere su uvijek pola uspjeha. (Foto: Karlo Klasić/Nova Studio)
  8. Napravite sous vide kozice tako da kozice stavite u vakuumiranu vrećicu zajedno s grančicom timijana i maslinovim uljem te ih 30 minuta kuhajte na 65 °C. Nakon toga prođite ih brenerom za grilani štih.
  9. Poslužite jelo. Na dno tanjura iscrtajte krug od laktoneze, na njega poslažite capelette, paljene kozice i hrskavi kiseli krastavac te u sredinu kruga ulijte bisque i sve ukrasite jestivim cvijećem

Sergio Varela sa svojim capelletima s kozicama Sergio Varela sa svojim capelletima s kozicama (Foto: Karlo Klasić/Nova Studio)

 

Nova StudioSadržaj je napravljen u produkciji Nova Studija, native tima Nove TV, u suradnji s partnerom Kenwood po najvišim profesionalnim standardima.

 

  • #Masterchef Akademija
  • #Sergio Varela
  • ##kozice
  • #capeletti
  • #Kenwood
viber Created with Sketch.
inspirativno najčitanije
Pogledajte što je u Slavoniji i Baranji oduševilo svjetskog avanturista Hazena Audela
Oglas
Pogledajte što je u Slavoniji i Baranji oduševilo svjetskog avanturista Hazena Audela
Kao da lebdi iznad mora: Pogledajte predivnu građevinu i vidikovac s kojeg puca pogled na Pelješki kanali i Korčulu
Na stijeni
Kao da lebdi iznad mora: Pogledajte predivnu građevinu i vidikovac s kojeg puca pogled na Pelješki kanali i Korčulu
Prvi izazov u Food Bloggers' Challengu: Slani cannoli od krumpira pomeli su konkurenciju
Pokrovitelj Tognana
Prvi izazov u Food Bloggers' Challengu: Slani cannoli od krumpira pomeli su konkurenciju
Česta pogreška zbog koje nam biskvit ne uspijeva: Vrsna slastičarka otkriva tajne savršenih deserata u MasterChefu
Zlatni trikovi
Česta pogreška zbog koje vam biskvit ne uspijeva: Vrsna slastičarka otkriva tajne savršenih deserata u MasterChefu
Chocolate Village Resort Odmor u najslađem selu u Sloveniji
Čokolada za svaki obrok
Najslađe selo Slovenije: Savršeno mjesto za odmor na kojemu možete spavati među krošnjama drveća
Apartman Morebit: Gdje se u tišini susreću Velebit i more
Kod Karlobaga
Apartman Morebit: Mjesto na kojem se u tišini susreću Velebit i more
Na ručak kod Debelog: Nogometna gostionica koja već 30 godina hrani Zagrepčane
Nostalgija u tanjuru
Na ručak kod Debelog: Nogometna gostionica koja već 30 godina hrani Zagrepčane
Planinska kuća u NP Sjeverni Velebit, Airbnb
Ovo se zove odmor!
Ima li išta bolje od ovoga? Planinska kuća na Velebitu s prekrasnim pogledom na more
Sveti bosiljak: Čistač jetre i antidepresiv iz vrta koji je osobito omiljen zimi
Lijek iz vrta
Sveti bosiljak: Čistač jetre i antidepresiv iz vrta koji je osobito omiljen zimi
Tjedni jelovnik jela na žlicu od 10.11. do 16.11. 2025.
Tjedni jelovnik
Bez puno posuđa i kompliciranja: 7 toplih i finih jela na žlicu za svaki dan ovoga tjedna
Čokoladni kolač recept
Savršenstvo bez mane
Ovako sočne čokoladne kolače još nismo probali! Biskvit je natopljen jednom, a prekriven drugom kremom
Novi kviz općeg znanja: Za one koji žele znati (još) više
15 nasumičnih pitanja
Novi kviz općeg znanja: Za one koji žele znati (još) više

Nastavi čitati

Ne propustite ni ovo
vijesti
Pronađeno je troje maloljetnika koji su nestali u srijedu
sretan kraj potrage
Pronađeni nestali maloljetnici: Otkrivamo kako su im ušli u trag
Ove predmete nikad ne smijete imati u automobilu
Vozači, oprez!
ADAC objavio što nikad ne smijete imati u automobilu: Policija vas može kazniti i s 10.000 eura
Zastoj u Zagrebu, oglasio se ZET
Policija na terenu
Tramvaj udario ženu: "Prevezena je u bolnicu, bila je pri svijesti"
show
Miroslav Škoro progovorio o odrastanju i svojoj djeci
rijetko govori o obitelji
Miroslav Škoro o svojoj djeci: "Kći i ja smo morali pobjeđivati taj strah, kod sina to nije bio slučaj"
Severina raznježila fanove u Areni prizorima sa sinčićem Aleksandrom
''Kao majka nisam smjela...''
Severina podijelila dosad neviđene prizore sina: ''Dobila sam odobrenje jače od bilo kojeg zakona''
Princ William pokazao interijer nove kuće
velebna vila
Princ William pokazao svoj novi dom, jedan kadar otkrio je više nego što je planirao!
zdravlje
Najgori karcinomi: 5 najpodmuklijih vrsta raka koje gotovo nitko ne prepozna dok nije prekasno
Onkolozi upozoravaju
Najgori karcinomi: 5 najpodmuklijih vrsta raka koje gotovo nitko ne prepozna dok nije prekasno
Stručnjaci upozoravaju: Ako imate povećanu prostatu, izbjegavajte ove lijekove, hranu i pića!
Muškarci, pazite!
Stručnjaci upozoravaju: Ako imate povećanu prostatu, izbjegavajte ove lijekove, hranu i pića!
Kad probava stane: Što piti da se tijelo opet pokrene?
Pokrovitelj Donat
Kad probava stane: Što piti da se tijelo opet pokrene?
zabava
Mogu se i ovako ugraditi nova vrata! Majstori na aparatima
Urnebesno
Mogu se i ovako ugraditi nova vrata! Majstori na aparatima
Pitanja u kvizu postaju sve teža, a samo pravi znalci ostaju do kraja
Pokažite što znate!
Pitanja u kvizu postaju sve teža, a samo pravi znalci ostaju do kraja
Medvjed im ušetao u kuću, ali nije bio spreman na ovakav otpor
Čovječe…
Medvjed im ušetao u kuću, ali nije bio spreman na ovakav otpor
tech
NASA-ino superračunalo provelo 400.000 simulacija i sve upućuju na istu godinu u kojoj će Zemlja biti uništena
Sad znamo i to
NASA-ino superračunalo provelo 400.000 simulacija i sve upućuju na istu godinu u kojoj će Zemlja biti uništena
Zastrašujući trend širi se internetom: Jeste li naišli na ovakve videozapise na društvenim mrežama?
Uznemirujuće
Zastrašujući trend širi se internetom: Jeste li naišli na ovakve videozapise na društvenim mrežama?
Jasna poruka Francuza Rusiji: Objavljene fotografije Rafalea s jasno vidljivim najnovijim krstarećim projektilom s nuklearnom bojnom glavom
Sredstvo odvraćanja
Jasna poruka Francuza Rusiji: Objavljene fotografije Rafalea s jasno vidljivim najnovijim krstarećim projektilom s nuklearnom bojnom glavom
sport
Kvalifikacije za SP: DR Kongo izbacio Kamerun
Dobili gol u 92.
Šok u kvalifikacijama: Ispala reprezentacija koja je osam puta igrala na SP-u
Susjedi: "Hrvatska nam je otela zvijer od igrača. Izveo je spektakl"
Hvale ga
Susjedi: "Hrvatska nam je otela zvijer od igrača. Izveo je spektakl"
Portugal izgubio kod Irske u kvalifikacijama za SP 2026: Cristiano Ronaldo dobio crveni
Prokockali šansu
VIDEO Totalna drama u kvalifikacijama: Portugal neočekivano izgubio, Ronaldo dobio crveni!
tv
U dobru i zlu: Nije očekivao da će trčati za njim
U DOBRU I ZLU
Nije očekivao da će trčati za njim
Kumovi: Ovo je nemoguće - čak je i liječnica u šoku
KUMOVI
Ovo je nemoguće - čak je i liječnica u šoku
Kumovi: Prežalio je i majku i oca, ali njega neće
KUMOVI
Prežalio je i majku i oca, ali njega neće
putovanja
Titula jednog od najljepših sela na svijetu donijela im je samo probleme: "Više nemamo privatnosti, a turisti ništa ne troše"
Filmski ugođaj
Titula jednog od najljepših sela na svijetu donijela im je samo probleme: "Više nemamo privatnosti, a turisti ništa ne troše"
Planinska kuća u NP Sjeverni Velebit, Airbnb
Ovo se zove odmor!
Ima li išta bolje od ovoga? Planinska kuća na Velebitu s prekrasnim pogledom na more
Na ručak kod Debelog: Nogometna gostionica koja već 30 godina hrani Zagrepčane
Nostalgija u tanjuru
Na ručak kod Debelog: Nogometna gostionica koja već 30 godina hrani Zagrepčane
novac
Poznati trgovački lanac odjeće i obuće na putu do bankrota. Sumnje vjerovnika izazvale su domino-efekt
ostalo 6 poslovnica
Poznati trgovački lanac odjeće i obuće na putu do bankrota. Sumnje vjerovnika izazvale su domino-efekt
Danska u panici zbog kineskih autobusa koji su trebali voziti Zagrebom: Moguće ih je isključiti iz daljine
kamikaze na cesti
Danska u panici zbog kineskih autobusa koji su trebali voziti Zagrebom: Moguće ih je isključiti iz daljine
Ove četiri igračke bit će najprodavanije ovog Božića. Jesu li i na vašem popisu?
Svi će ih tražiti
Ove četiri igračke bit će najprodavanije ovog Božića. Jesu li i na vašem popisu?
lifestyle
Deset najljepših žena na svijetu prema zlatnom rezu
Savršene proporcije
Gotovo savršene crte lica: Slavna glumica proglašena najljepšom ženom svijeta po zlatnom rezu
Recept za mekani kuglof sa sirom i čokoladom
Uz kavu
Biskvit je tako mekan, ali krema je božanstvena: Pročitajte recept za najfiniji kuglof
Street style kombinacije sa zagrebačke špice koje bismo kopirali
MODNA INSPIRACIJA
15 kombinacija sa zagrebačke špice koje bismo kopirali od glave do pete
sve
Deset najljepših žena na svijetu prema zlatnom rezu
Savršene proporcije
Gotovo savršene crte lica: Slavna glumica proglašena najljepšom ženom svijeta po zlatnom rezu
Mogu se i ovako ugraditi nova vrata! Majstori na aparatima
Urnebesno
Mogu se i ovako ugraditi nova vrata! Majstori na aparatima
Kvalifikacije za SP: DR Kongo izbacio Kamerun
Dobili gol u 92.
Šok u kvalifikacijama: Ispala reprezentacija koja je osam puta igrala na SP-u
Bang bang umak - 4
Gotov za tren

Kad ga probate - nema natrag : Recept za bang bang umak koji spaja najbolje od Istoka i Zapada

Osim uz piletinu, bang bang umak poslužite uz pržene kozice i lignje te iskoristite kao preljev za salatu ili pečeno povrće... NASTAVI ČITATI

Vezani sadržaj

 
Upravljaj obavijestima
© Punkufer
  • Impressum
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti
  • Politika o kolačićima

404image

Piletina, varivo, tjestenina...

Prijavi se na naš newsletter
i otkrij recepte, savjete i trikove s
kojima ćeš izaći iz začaranog kruga 3
ista jela koja radiš svaki dan ;)

Please don't insert text in the box below!
close