• Hrana i piće
  • Putovanja
  • Aktualno
  • Zanimljivosti
  • Škola kuhanja
  • Želim više
  • Preporuke
Upravljaj obavijestima

Prati nas

  • Impressum
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti
  • Politika o kolačićima
close image
  • Dnevnik.hr
  • Vijesti
  • Sport
  • Showbizz
  • Lifestyle
  • Tech
  • Zdravlje
  • Biznis
  • Zabava
  • Teen
  • Tv
Hrana i piće #Masterchef Akademija

Sanja Cukon: Stratagliatta od najboljih komada mesa koju probajte napraviti baš uz ove tehnike

U prošloj sezoni MasterChefa Sanji je za dlaku izmakla titula najboljeg hrvatskog amaterskog kuhara, a u Masterchef Akademiji s ovim jelom za nas ju je osvojila.
Punkufer avatar placeholder
Nova Studio 6.10.2025 11:30 komentari
viber Created with Sketch.

U finalu joj je čak četiri puta ''pukla'' majoneza, ali sada u malo opuštenijoj atmosferi, u kuhinji Punkufera, Sanja je napravila majonezu isprve i potpuno razvalila jelom koje je svojevrsni omaž Istri.

U trendu Zurich - 5 U unajmljenom stanu? Europska zemlja u kojoj je zabranjeno pustiti vodu u zahodu nakon 22 sata Rižoto od ljute kobasice i graška Izbacite s jelovnika Nemojte ih jesti zimi: 7 namirnica koje trebamo izbjegavati na kraju godine Wroclaw - 1 Za svačiji džep "Najljepši europski grad u koji nitko ne ide": Ljepotan koji ima 12 rijeka, 21 otok i stotine patuljaka...

Majoneza joj je ovaj put trebala kao baza za marinadu za prekrasne komade Pivac mesa, odnosno za složenac od ramsteka, bifteka i ribeye odrezaka. Ovu trilogiju istarskih rezova poznatu i kao stratagliatta poslužila je uz domaće njoke s tartufima i pjenicu od parmezana – sve kako bi nam pokazala što više tehnika koje je naučila u poznatom kulinarskom showu.

Sanja Cukon i njezina stratagliatta složena s biftekom, ramstekom i ribeye steakom od Pivca Sanja Cukon i njezina stratagliatta složena s biftekom, ramstekom i ribeye steakom od Pivca (Foto: Tibor Marochini/Nova Studio)

Visoki standardi kada je o namirnicama riječ

Ipak, Sanja je u MasterChef već došla s visokim standardima kada je riječ o hrani jer je kao bivša glavna stjuardesa i chefica na superjahtama navikla na vrhunsku uslugu, proputovala je cijeli Mediteran i imala priliku kušati najbolju hranu koju taj dio svijeta nudi.

Kada je odlazila iz MasterChefa, dugoročni joj je plan bio izgraditi jedan mali glamping resort sa svojim restoranom negdje u prirodi kako bi mogla i uzgajati svoje povrće, koristiti isključivo domaće namirnice lokalnih dobavljača i time podržati domaće tržište i proizvodnju. Iako još ima vremena da se i taj plan ostvari, Sanji je život zasad pomrsio planove, ali i odveo u neke nove zanimljive avanture.

Sanja Cukon i njezina stratagliatta s domaćim njokima s tartufima i pjenicom od parmezana Sanja Cukon i njezina stratagliatta s domaćim njokima s tartufima i pjenicom od parmezana (Foto: Tibor Marochini/Nova Studio)

Sanja je u MasterChefu pronašla ljubav i sada sa Seadom, s kojim dijeli istu strast i ljubav prema hrani i kuhanju, vodi restoran u Poreču, gdje skupa pripremaju prekrasna jela za svoje goste, ali i organiziraju razna događanja i večere s degustacijama. Skupa imaju još veće planove, za koje ćete detaljnije saznati kada se počnu ostvarivati.

Kreativnija priprema vrhunskih komada mesa

Kao dva kreativna chefa savršeno se nadopunjuju, zbog Seada, koji je inače specijaliziran za pripremu rižota i raznih mesnih jela, i Sanja je još više zavoljela pripremu mesa.

Stratagliatta složena s biftekom, ramstekom i ribeye steakom od Pivca Stratagliatta složena s biftekom, ramstekom i ribeye steakom od Pivca (Foto: Tibor Marochini/Nova Studio)

Prekrasnim Pivac crvenim junećim steakovima svaki ljubitelj mesa teško bi odolio, a ako ste navikli pripremati ih na klasičan način, samo ''bačene'' na grill ili tavu, ovaj kreativan način pripreme i Sanjin recept oduševit će vas, a i vaše goste. Hrskavoj korici i mekanoj unutrašnjosti s eksplozijom okusa između nitko neće moći odoljeti.

RECEPT – Stratagliatta s njokima s tartufatom i pjenicom od parmezana

Sanja Cukon i njezina stratagliatta s domaćim njokima s tartufima i pjenicom od parmezana Sanja Cukon i njezina stratagliatta s domaćim njokima s tartufima i pjenicom od parmezana (Foto: Tibor Marochini/Nova Studio)

Sastojci:

  • 1 Pivac juneći biftek
  • 1 Pivac juneći ramstek
  • 1 Pivac Ribeye steak
  • 400 g krumpira
  • 2 jaja
  • 100 g brašna
  • 100 g maslaca
  • 1 limun
  • 2 čajne žlice senfa
  • 2 čajne žlice dijona
  • 600 ml suncokretovog ulja
  • 10 ml soja umaka
  • 20 ml vinskog octa
  • 1 svežanj peršina
  • 130 g parmezana
  • 1 dl mlijeka
  • 1 svježi tartuf
  • 200 g tartufate
  • sol, papar prema ukusu
  • 1 žlica meda

Sanja Cukon i njezina stratagliatta složena s biftekom, ramstekom i ribeye steakom od Pivca Sanja Cukon i njezina stratagliatta složena s biftekom, ramstekom i ribeye steakom od Pivca (Foto: Tibor Marochini/Nova Studio)

Priprema:

  1. Pripremite meso. Steakove presijecite vodoravno te obradite čekićem za meso da bude što tanje kako biste ih bolje marinirali i slagali. Slažite sloj ramsteka, premažite marinadom, dodajte ribeye pa na njega stavite marinadu i na kraju stavite biftek. Sve zamotajte u prozirnu foliju i stavite u zamrzivač na hlađenje kako bi se meso kasnije moglo rezati na kockice i slagati na štapić za pečenje.
  2. Pripremite majonezu. U posudu stavite 1 jaje, malo limunovog soka, žličicu senfa i soli te prelijte s 300 ml ulja. Koristite štapni mikser i polako ga dižite prema gore.
  3. Pripremite marinadu. Umiješajte 35 g majoneze, 1 žličicu senfa, dijon, soja umak i vinski ocat. Stratagliatta složena s biftekom, ramstekom i ribeye steakom od Pivca Stratagliatta složena s biftekom, ramstekom i ribeye steakom od Pivca (Foto: Tibor Marochini/Nova Studio)
  4. Napravite ulje od peršina. Peršin i 200 ml ulja stavite u blender, dobro izmiksajte te ga prelijte u posudu pa lagano grijte da se razvije klorofil i dobije lijepa zelena boja. Procijedite i stavite u dresir vrećicu te je objesite da se odvoji ulje od vode i taloga. Kasnije pomiješajte s ostatkom majoneze i išarajte po pečenom mesu.
  5. Napravite njoke. Krumpir skuhajte u ljusci, protisnite kroz prešu, dodajte jaje, maslac, sol i brašno. Umijesite njoke, odvojite jednake dijelove i rukama izradite rolice iste debljine, režite nožem i sve stavite u zamrzivač da se stisne. Kuhajte u kipućoj vodi dok ne isplivaju, procijedite i završite na tavi na maslacu, podlijte vodom od kuhanja, dodajte tartufatu i parmezan te začinite.
  6. Napravite pjenicu od parmezana. Zagrijte mlijeko, dodajte 30 g parmezana i 10 g maslaca, kad se rastopi, štapnim mikserom na srednjoj brzini izradite pjenicu, koju stavljamo na njoke. Sanja Cukon i njezina stratagliatta s domaćim njokima s tartufima i pjenicom od parmezana Sanja Cukon i njezina stratagliatta s domaćim njokima s tartufima i pjenicom od parmezana (Foto: Tibor Marochini/Nova Studio)
  7. Napravite stratagliattu. Kada se meso napola smrzlo, koristeći šablonu režite ga na jednake kvadratiće koji se slažu na štapić za pečenje. Na zagrijanu tavu na ulju kratko ispeći na svaku stranu da dobije lijepu boju i izvana bude hrskavo, a iznutra ostane sočno i mekano. U ostatak marinade dodajte žlicu meda i njome premažite meso na tavi i još koju sekundu zapecite svaku stranu.
  8. Složite tanjur. Na tanjur prvo stavite njoke s tartufima, pjenicu od parmezana te na sredinu položite meso koje smo prethodno iscrtali zelenom majonezom i izvadili mu štapić. Ukrasite mikrobiljem i svježim tartufom. Dobar tek!
Nova StudioSadržaj je napravljen u produkciji Nova Studija, native tima Nove TV, u suradnji s partnerom Pivac po najvišim profesionalnim standardima.

 

 

  • #Masterchef Akademija
  • #stratagliatta
  • #pivac
  • #Sanja Cukon
  • #biftek
  • #ramstek
  • #Ribeye steak
viber Created with Sketch.
inspirativno najčitanije
"Ajme majko, ovamo se nikad neću vratiti": Popularne destinacije koje su najviše razočarale putnike
Zamke za turiste?
"Ajme, majko, ovamo se nikad neću vratiti": Popularne destinacije koje su najviše razočarale putnike
Obrnuti vodopad Naneghat u Indiji
Prirodni fenomen
Obrnuti vodopad: Tajanstveno mjesto na kojem se voda "penje", a ne slijeva niz planinu
Recept za nestrpljive: Slatko-ljuta piletina koja će vas osvojiti na prvu
Za 20 minuta
Recept za nestrpljive: Slatko-ljuta piletina koja će vas osvojiti na prvu
Kviz općeg znanja: Za one koji preziru mrak neznanja
15 pitanja
Kviz općeg znanja: Samo će rijetki imati sve točno
Tematski parkovi u Europi za Božić 2025.
Zemlja čuda
Ova bajkovita mjesta u Europi savršen su izbor za zimske praznike s djecom
Kako napraviti suppli?
Prefini suppli
Hrskavi izvana, mekani i sočni iznutra: Recept za pržene krokete od riže i sira
Europska zemlja u kojoj je zabranjeno pustiti vodu u zahodu nakon 22 sata
U unajmljenom stanu?
Europska zemlja u kojoj je zabranjeno pustiti vodu u zahodu nakon 22 sata
"Najljepši europski grad u koji nitko ne ide": Ljepotan koji ima 12 rijeka, 21 otok i stotine patuljaka...
Za svačiji džep
"Najljepši europski grad u koji nitko ne ide": Ljepotan koji ima 12 rijeka, 21 otok i stotine patuljaka...
Nemojte ih jesti zimi: 7 namirnica koje trebamo izbjegavati na kraju godine
Izbacite s jelovnika
Nemojte ih jesti zimi: 7 namirnica koje trebamo izbjegavati na kraju godine
U susjedstvu: Nacionalni park do kojega vodi cesta koja je - avantura za sebe
NP Lovćen
U susjedstvu: Nacionalni park do kojega vodi cesta koja je - avantura za sebe
Danilo: arheološko blago u blizini Šibenika
Nedovoljno poznato, a zgodno
Jeste li čuli za Danilo? Blago u blizini Šibenika koje rijetko gdje možete vidjeti u svijetu
Rakija "liječi sve bolesti": 5 stvari koje niste znali o najpopularnijem piću s Balkana
Vatrena voda
Rakija "liječi sve bolesti": 5 stvari koje niste znali o najpopularnijem piću s Balkana

Nastavi čitati

Ne propustite ni ovo
vijesti
Uhićen mladić zbog požara u neboderu Vjesnika
Oglasila se policija
Uhićen mladić zbog požara u Vjesniku: "Ušli smo u zgradu..."
Ministar Božinović o skupini koja je ušla u Vjesnik
Traju izvidi
Božinović otkrio tko se još ušuljao u zgradu Vjesnika: Među njima i ženska osoba, a nisu ni svi maloljetni
Pronađena djevojčica nestala u Zagrebu
sretan kraj potrage
Pronađena djevojčica nestala u Zagrebu
show
Doris Dragović o novom albumu, svom starom hitu koji je postao nova himna nogometaša Hajduka, ali i operaciji kojoj se nedavno podvrgnula
''doktor je odlučio što treba''
Doris Dragović o nedavnoj operaciji: ''Valjalo je to riješiti...''
Franka Batelić podijelila preslatki trenutak između kćerkice i Vedrana Ćorluke
''Kad je on tu...'''
Ćorlukina Franka podijelila preslatki trenutak tate Vedrana i njihove mezimice
Tko je suprug Meri Goldašić Jure od kojeg se rastaje?
samozatajni jure
Tko je suprug Meri Goldašić, od kojeg se razvodi?
zdravlje
Kad probava stane: Što piti da se tijelo opet pokrene?
Pokrovitelj Donat
Kad probava stane: Što piti da se tijelo opet pokrene?
7 namirnica bogatih proteinima koje žene starije od 50 godina trebaju jesti svaki tjedan
Za očuvanje mišićne i koštane snage
7 namirnica bogatih proteinima koje žene starije od 50 godina trebaju jesti svaki tjedan
7 psihosomatskih bolesti: Gdje boli kad duša boli? Ovako psiha utječe na tijelo
Piše psihologinja
7 psihosomatskih bolesti: Gdje boli kad duša boli? Ovako psiha utječe na tijelo
zabava
"O moj Bože, zaglavila je!" Video s kruzera izazvao paniku na mrežama
Bolje ne!
"O moj Bože, zaglavila je!" Video s kruzera izazvao paniku na mrežama
Ovakvo prijevoza ima samo u Hrvatskoj! Pogledajte kako je osigurao teret
Zanimljivo rješenje
Ovakvog prijevoza ima samo u Hrvatskoj! Pogledajte kako je osigurao teret
Svi se sprdaju s nastupom Miss Norveške, no ovaj je meme najbolji
Urnebesno
Svi se sprdaju s nastupom Miss Norveške, no ovaj je meme najbolji
tech
Brat i sestra Habada ostaju u Slavoniji, uzgajaju lješnjak i stvaraju vrhunske proizvode!
Startaj Hrvatska 2025.
Brat i sestra Habada ostaju u Slavoniji, uzgajaju lješnjak i stvaraju vrhunske proizvode!
NASA na Marsu otkrila nešto što nije očekivala: Jesu li to tragovi svemirskog posjetitelja?
Privuklo pozornost
NASA na Marsu otkrila nešto što nije očekivala: Jesu li to tragovi svemirskog posjetitelja?
NASA-ino superračunalo provelo 400.000 simulacija i sve upućuju na istu godinu u kojoj će Zemlja biti uništena
Sad znamo i to
NASA-ino superračunalo provelo 400.000 simulacija i sve upućuju na istu godinu u kojoj će Zemlja biti uništena
sport
Poznat ždrijeb dodatnih kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo
velika borba
Poznat ždrijeb dodatnih kvalifikacija za SP: Bosna i Hercegovina dobila strašan ždrijeb
Reprezentacija dobila novog sponzora: Možda ste za njega čuli, ali malo vas si je nešto njegovo priuštilo
KANADSKI BREND
Reprezentacija dobila novog sponzora: Možda ste za njega čuli, ali malo vas si je nešto njegovo priuštilo
Mario Kovačević uveo veliku promjenu u svlačionicu Dinama
Zanimljivo
Mario Kovačević uveo novo pravilo u svlačionicu Dinama
tv
U dobru i zlu: Sve se više zbližavaju – hoće li njihov odnos prerasti u nešto više?
U DOBRU I ZLU
U dobru i zlu: Sve se više zbližavaju – hoće li njihov odnos prerasti u nešto više?
Kumovi: Još će neko vrijeme ostati glavna tema Zaglava
KUMOVI
Kumovi: Još će neko vrijeme ostati glavna tema Zaglava
Skrivena sudbina: Njihova bi ih igra mogla skupo koštati
SKRIVENA SUDBINA
Skrivena sudbina: Njihova bi ih igra mogla skupo koštati
putovanja
Europska zemlja u kojoj je zabranjeno pustiti vodu u zahodu nakon 22 sata
U unajmljenom stanu?
Europska zemlja u kojoj je zabranjeno pustiti vodu u zahodu nakon 22 sata
Nemojte ih jesti zimi: 7 namirnica koje trebamo izbjegavati na kraju godine
Izbacite s jelovnika
Nemojte ih jesti zimi: 7 namirnica koje trebamo izbjegavati na kraju godine
"Ajme majko, ovamo se nikad neću vratiti": Popularne destinacije koje su najviše razočarale putnike
Zamke za turiste?
"Ajme, majko, ovamo se nikad neću vratiti": Popularne destinacije koje su najviše razočarale putnike
novac
Krenuli su iz Splita i iz distribucije prešli u proizvodnju, a sada najavljuju i pogon pored Zagreba
Preuzeli Katran
Krenuli su iz Splita i iz distribucije prešli u proizvodnju, a sada najavljuju i pogon pored Zagreba
Poznati trgovački lanac odjeće i obuće na putu do bankrota. Sumnje vjerovnika izazvale su domino-efekt
ostalo 6 poslovnica
Poznati trgovački lanac odjeće i obuće na putu do bankrota. Sumnje vjerovnika izazvale su domino-efekt
Nije više za život: Smrtonosno zagađenje u metropoli godišnje odnese više od 17.000 života
Grad koji ubija
Nije više za život: Smrtonosno zagađenje u metropoli godišnje odnese više od 17.000 života
lifestyle
Zagreb špica: Chanel čizme s potpeticom u obliku bisera u street style izdanju
WOW, FAMOZNE SU!
Dama iz Zagreba u čizmama za kojima se okretala cijela špica
Laura Gnjatović predstavila nacionalni kostim na izboru za Miss Universe
IZAZVALA ODUŠEVLJENJE
Naša Miss Universe na svjetskom izboru predstavila nacionalni kostim, izgledala je predivno
Lejla Filipović u cipelama koje podižu cijelu kombinaciju bez previše napora.
OMILJENI MODEL
Lejla Filipović: Cipele koje bez previše napora podižu svaku kombinaciju, boja je vrh
sve
Doris Dragović o novom albumu, svom starom hitu koji je postao nova himna nogometaša Hajduka, ali i operaciji kojoj se nedavno podvrgnula
''doktor je odlučio što treba''
Doris Dragović o nedavnoj operaciji: ''Valjalo je to riješiti...''
Poznat ždrijeb dodatnih kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo
velika borba
Poznat ždrijeb dodatnih kvalifikacija za SP: Bosna i Hercegovina dobila strašan ždrijeb
Zagreb špica: Chanel čizme s potpeticom u obliku bisera u street style izdanju
WOW, FAMOZNE SU!
Dama iz Zagreba u čizmama za kojima se okretala cijela špica
Iva Novosel: Rolada od pilećeg zabatka s komponentama na tanjuru koje zabavljaju - 2
Pokrovitelj Cekin

Iva Novosel: Rolada od pilećeg zabatka s komponentama na tanjuru koje zabavljaju

Iva Novosel u prošlogodišnjem MasterChefu naučila je kako je dobra priprema u kuhinji bit svega, ali i kako se snaći kada nešto pođe po krivu. U tom trenutku iz neke prvobitne ideje na kraju se stvori kreativno jelo i fantastičan recept za koji će svi pitati. NASTAVI ČITATI

Vezani sadržaj

 
Upravljaj obavijestima
© Punkufer
  • Impressum
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti
  • Politika o kolačićima

404image

Piletina, varivo, tjestenina...

Prijavi se na naš newsletter
i otkrij recepte, savjete i trikove s
kojima ćeš izaći iz začaranog kruga 3
ista jela koja radiš svaki dan ;)

Please don't insert text in the box below!
close