Irski viski, mirisna kava i tučeno vrhnje čine kultni koktel koji je nastao ranih 1940-ih godina. Irish coffee je omiljeno kremasto piće koje će dići razinu energije, idealno za druženje u prohladnim večerima. No i Meksikanci imaju svojeg konja za trku.
Njihova poslastica u čaši kombinira vruću kavu s likerom od kave (Kahlua), tekilom i šlagom koji se posipa cimetom. Obzirom na sastojke, meksička kava se baš kao i irska pijucka uvečer. Ponekad se dodaje i sladoled od vanilije koji će dati kremastu notu, a slobodno se poigrajte i raznim varijacijama pripreme kave, poput cold brewa.
Sastojci za vruću meksičku kavu:
- 30 ml likera od kave (Kahlua)
- 15 ml tekile
- 180 ml kuhane kave
- šlag
- cimet
Priprema vruće meksičke kave:
- Pomiješajte tekilu i liker od kave pa ulijte vruću kavu.
- Promiješajte pa na vrh dodajte šlag.
- Posipajte cimetom.
Bye, bye, ljetne terase: 10 udobnih kafića u Zagrebu u kojima možete popiti odličnu kavu, čaj - ili koktele +1