Irski viski, mirisna kava i tučeno vrhnje čine kultni koktel koji je nastao ranih 1940-ih godina. Irish coffee je omiljeno kremasto piće koje će dići razinu energije, idealno za druženje u prohladnim večerima. No i Meksikanci imaju svojeg konja za trku.

Njihova poslastica u čaši kombinira vruću kavu s likerom od kave (Kahlua), tekilom i šlagom koji se posipa cimetom. Obzirom na sastojke, meksička kava se baš kao i irska pijucka uvečer. Ponekad se dodaje i sladoled od vanilije koji će dati kremastu notu, a slobodno se poigrajte i raznim varijacijama pripreme kave, poput cold brewa.

Sastojci za vruću meksičku kavu:

  • 30 ml likera od kave (Kahlua)
  • 15 ml tekile
  • 180 ml kuhane kave
  • šlag
  • cimet

Priprema vruće meksičke kave:

  1. Pomiješajte tekilu i liker od kave pa ulijte vruću kavu.
  2. Promiješajte pa na vrh dodajte šlag.
  3. Posipajte cimetom.

Bye, bye, ljetne terase: 10 udobnih kafića u Zagrebu u kojima možete popiti odličnu kavu, čaj - ili koktele Cat Caffe Mr. Fogg Mr. Fogg +1 Hub Cooltura Pub

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju