Irski viski, mirisna kava i tučeno vrhnje čine kultni koktel koji je nastao ranih 1940-ih godina. Irish coffee ne traži kompliciranu pripremu, a  rezultat je kremasto piće koje će dići razinu energije, idealno za druženje u prohladnim večerima. Najbolji odabir je kava koja ima niže kiseline, a da biste je skuhali poslužit će aparat za kavu, French Press ili kafetijera. O kvaliteti kave i viskija koji koristite ovisit će i okus koktela, a kako je rekao tvorac koktela chef Joe Sheridan mora biti jaka kao prijateljska ruka i slatka kao jezik lopova.

Sastojci za irsku kavu:

  • 2 žličice smeđeg šećera
  • 120 ml jake kuhane kave
  • 45 ml irskog viskija
  • 30 ml tučenog vrhnja

Priprema irske kave:

  1. Zagrijte čašu za irsku kavu. To možete napraviti tako da u nju ulijete vruću vodu dok pripremate ostale sastojke ili je zagrijte u mikrovalnoj pećnici na 10 sekundi.
  2. Na dno zagrijane čaše stavite šećer. Ulijte vruću kavu i viski pa miješajte dok se šećer ne rastopi.
  3. Pažljivo dodajte tučeno vrhnje – kako bi bilo urednije možete se poslužiti žlicom: polako prelijte tučeno vrhnje u kavu preko stražnje strane žlice tako da klizne na vrh pića. Uživajte!
U trendu Kampiranje Zlatne godine Kako se nekoć kampiralo? 10 prizora koji bude sjetu, ali i smijeh Kuća za odmor na Cresu, Airbnb - 6 Pogled s terase je vau! 60 eura na noć: Mala kuća na Cresu za one koji na odmoru žude za mirom i tišinom Prodaja nekih vrsta iznutrica u SAD-u je zabranjene Od 1971. godine U Hrvatskoj se ovaj komad mesa može kupiti u bilo kojoj mesnici, a u SAD-u je prodaja zabranjena zakonom