Irski viski, mirisna kava i tučeno vrhnje čine kultni koktel koji je nastao ranih 1940-ih godina. Irish coffee ne traži kompliciranu pripremu, a  rezultat je kremasto piće koje će dići razinu energije, idealno za druženje u prohladnim večerima. Najbolji odabir je kava koja ima niže kiseline, a da biste je skuhali poslužit će aparat za kavu, French Press ili kafetijera. O kvaliteti kave i viskija koji koristite ovisit će i okus koktela, a kako je rekao tvorac koktela chef Joe Sheridan mora biti jaka kao prijateljska ruka i slatka kao jezik lopova.

Sastojci za irsku kavu:

  • 2 žličice smeđeg šećera
  • 120 ml jake kuhane kave
  • 45 ml irskog viskija
  • 30 ml tučenog vrhnja

Priprema irske kave:

  1. Zagrijte čašu za irsku kavu. To možete napraviti tako da u nju ulijete vruću vodu dok pripremate ostale sastojke ili je zagrijte u mikrovalnoj pećnici na 10 sekundi.
  2. Na dno zagrijane čaše stavite šećer. Ulijte vruću kavu i viski pa miješajte dok se šećer ne rastopi.
  3. Pažljivo dodajte tučeno vrhnje – kako bi bilo urednije možete se poslužiti žlicom: polako prelijte tučeno vrhnje u kavu preko stražnje strane žlice tako da klizne na vrh pića. Uživajte!

Kaiseki: Japanska visoka kuhinja zbog koje ćete (na tren) zaboraviti sve ostalo Kaiseki - 4 Kaiseki - 3 Kaiseki - 2 +1 Kaiseki - 1

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju