Pasta od sezamovih sjemenki ili tahini vrlo je fleksibilna namirnica koja se može koristiti na različite načine. Sastavni je dio humusa i baba ganuša, ali i dodatak brojnim drugim slanim, pa čak i slatkim jelima.

U bliskoistočnoj kuhinji tahini je baza i brojnih umaka i preljeva za salatu. Savršeno se sljubljuje s limunovim sokom te začinjava različitim začinima.

Za pripremu ovog umaka od tahnija i limuna bit će vam potrebno svega nekoliko minuta, a možete ga preliti preko salata, buddha zdjela, pa čak dodati i na sendviče.

Sastojci za umak od tahinija i limuna:

  • 120 g paste od sezama (tahinija)
  • 80 ml limunova soka
  • 60 ml vode
  • 30 ml maslinova ulja
  • 2 žlice umaka od soje
  • 1 češanj češnjaka
  • 1 čajna žlica naribanog đumbira
  • 1 žlica meda

Priprema umaka od tahinija i limuna:

  1. Stavite sve sastojke u dobar blender ili sjeckalicu povrća i pulsirajte dok ne dobijte jednolični gusti umak.
  2. Poslužite po želji. Dobar tek!

Totalni hit od 3 sastojka: Odličan umak od rajčice koji ćete lako napraviti i ako imate dvije lijeve u kuhinji Umak od rajčice - 5 Umak od rajčice - 4 Umak od rajčice - 1 +1 Umak od rajčice - 2

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju