U finim i sočnim svinjskim rebarcima ne morate uživati samo u restoranima ili sezonski, u doba roštiljanja. Lako ih možete pripremiti i u pećnici. Uz dobro poznati trik sa zamatanjem u aluminijsku foliju meso će biti tako mekano da će otpadati s kosti i kad ga samo pogledate.

Fina glazura na bazi balzamičnog octa i meda dodat će vatromet arome, a tako je ukusna da bi vam ova rebarca mogla postati najbolja koja ste kušali. Rebarcima glaziranim balzamičnim octom i medom trebat će oko četiri sata da se ispeku, ali za svaku minutu čekanja bit ćete na kraju i nagrađeni.

Zasitna su, fina i rade se bez puno muke: 7 predobrih jela za svaki dan ovog tjedna Njoki sa sirom i paprom Štrudla s višnjama Svinjski kotlet s umakom na bazi meda +1 Pileći paprikaš

Sastojci za rebarca glazirana balzamičnim octom i medom:

Za rebarca

  • 2 komada svinjskih rebaraca (oko 1,8 kg)
  • 5 čajnih žličica soli
  • 1 žlica sjemenki koromača
  • 1 žlica listova ružmarina
  • 1 čajna žličica mljevene dimljene paprike
  • 1 čajna žličica luka u prahu
  • 1 čajna žličica crnog papra u zrnu
  • 1/2 čajne žličice mljevenog cimeta

Za glazuru

  • 300 ml balzamičnog octa
  • 120 ml vode
  • 85 ml meda
  • 1 grančica ružmarina

Priprema rebaraca glaziranih balzamičnim octom i medom:

  1. Posušite rebra papirnatim ručnicima. Nožem za maslac odvojite taku opnu koja prekriva unutarnju stranu rebara i uklonite je.
  2. U mužaru, mlincu ili blenderu sameljite sjemenke komorača, listove ružmarina, cimet, dimljenu papriku, luk u prahu, crni papar u zrnu i sol u fini prah. Ravnomjerno utrljajte začinsku mješavinu s obje strane rebara. Zamotajte ih u foliju i ostavite tako barem sat vremena.
  3. Zagrijte pećnicu na 150 stupnjeva i postavite rešetku na sredinu.
  4. Meso ostavite u foliji, položite ga u lim za pečenje i pecite dva i pol sata. Ako meso još nije mekano, pecite još pola sata pa ponovno provjerite.
  5. Dok se rebarca peku, u lonac ulijte balzamični ocat, vodu i med, dodajte grančicu ružmarina i zakuhajte. Smanjite vatru i kuhajte dok se glazura ne zgusne i reducira za pola.
  6. Kada meso bude toliko mekano da se vilicom lako odvaja od kosti, izvadite ga iz pećnice. Odmotajte rebra iz folije, lim za pečenje obložite papirom i vratite u njega pečena rebarca. Nježno ih posušite papirnatim ručnikom i premažite glazurom s obje strane.
  7. Vratite rebra u pećnicu i pecite još 1-3 minute sa svake strane. Pazite da glazura ne zagori.
  8. Izvadite iz pećnice, narežite i poslužite s preostalom glazurom i prilogom po želji.

Zasitna su, fina i rade se bez puno muke: 7 predobrih jela za svaki dan ovog tjedna Njoki sa sirom i paprom Štrudla s višnjama Svinjski kotlet s umakom na bazi meda +1 Pileći paprikaš

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju